belki ilginizi çeker
  1. · itü otomasyon binası
  2. · plc
  3. · öğrenciyim abi
  4. · 2008 güz itü kayıt şenlikleri
  5. · devlet dairesi
  6. · transcript
  7. · yeni başlayanlar için msgsü
  8. · proje yönetim merkezi
  9. · kayıt çilesi
  10. · itü nün gene ya sabır çektirmesi
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · google wave
  4. · 2012
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · boylumlama
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · kızların gitar çalan erkek sevmesi
  9. · tuvalet kağıdı

otomasyon  

1. (sanwhere, 24.03.2004 23:36)
  2. eski endüstri teknolojisini yenileme işlemi
    (kedimi7im, 17.05.2004 13:45)
  3. işletmeler açısından;üretim faaliyetlerini gerçekleştirebilmek ve kontrol edebilmek amacıyla içerisinde mekanik,elektronik ve bilgisayar temelli uygulamaların yer aldığı teknoloji..
    (absinthe, 06.03.2006 03:03)
  4. her ne kadar aşırı bir şekilde ilerletmiş olsak da hiçbir teknoloji insan müdahalesi olmadan bağımsız bir şekilde çalışamaz..
    (zeus, 12.03.2007 21:41)
  5. otomatikleştirme. çoğunlukla üretim alanında kullanılır. yapılacak işlerin insan gücü/emeği yerine makinelerle otomatik olarak yapılması işlemidir.

üretim yapan işletmelere oldukça fayda sağlar. en basit örneği hazır beton santralleridir. beton içine katılacak malzemeler sisteme formül olarak girilir. sistem formül üzerinden yola çıkarak istenen metreküp betonu doğru oranlarla karıştırarak beton karışımını oluşturur. eskiden göz kararı karılan beton yerine, sağlamlığı, dayanıklılığı bilinen beton üretilmiş olur.

birçok üretim sektörü için de benzer örnekler söylenebilir. üretimin kalitesi artar, hammadde kullanımındaki kayıplar azalır. otomasyonun faydalarını düşünürken önceden işleri yapan işçilerin durumunu da unutmamak lazımdır.
    (bateristt, 12.03.2007 21:55)
  6. 27 ağustosta ders programlarını açıklayacağını ilan etmesine rağmen, hala sitesinde yaz okulu programının bulunduğu kurum. o kadar kişi çalışmasına rağmen kendisinin taahhüt ettiği tarihleri tutturamayan beceriksiz kurum. her kayıt döneminde itülü öğrencilerden sayısız küfür yiyen kurum. öğrenci belgesi, not dökümü gibi evrakların alınmasını kendi tekelinde tutarak yerleşkenin en ücra köşelerini turlamayı zorunlu kılan nefret edilesi kurum. başına taşlar yağası kurum.
    (dbk21, 27.08.2007 13:56)
  7. bundak bir kaç yıl sonra fabrikalarda teknik personel dışında insan çalıştırılmamasına neden olacak gün geçtikçe çok hızlı biçimde ilerleyen elektronik, bilgisayar, yazılım, ve mekanik faktörlerinin birleşimiden oluşan bilim dalı

(bkz: abb)
    (bkz: kuka)
    (bkz: siemens)
    (bkz: plc)
    (bkz: honeywell)
    (bkz: sick)
    (bkz: turck)
    (bkz: scada)
    (bkz: festo)
    (bkz: norgren)
    (bkz: irc5)
    (bkz: s7)
    (temproral flux, 16.10.2007 22:55)
  8. insana sabır kavramını öğreten kurum.
    (karasazo, 02.06.2008 17:54)
  9. sabır ve bir takım meziyetlerini yitirmiş insanları makinalarla değiştirmeye yarayan bir disiplin. daha karlı olur bu. şşşş
    (azwepsa, 02.06.2008 18:00)
  10. japonlarla yapılan anlaşma gereği türkiye'de ilk olarak iki teknik lisede bölümü açılmış görülen başarıdan sonra bu sayı yirmiye çıkarılmıştır.
    (urias, 13.08.2008 17:14)
  11. ipnedir, akşam 9 da 10da kontenjan açmak en büyük zevkidir.
    (hanator, 26.01.2009 23:35)
  12. personel açısından bakılırsa;
    vasıfsız eleman sayısını azaltacak, kalifiye eleman sayısını bir noktada sabitleyecek sistem.

her ne kadar insana pek fazla gerek kalmayacak olsa da müdahele edilmesi gereken sistemler için uzmanlaşmış monitoring yapan teknisyen tadında kişilere ihtiyaç duyulacaktır.
    (xanobachewsky, 26.01.2009 23:41)
  13. birim zaman içinde birden fazla insanın yaptığı işlerin makinalara yaptırılması işlemidir
    (tuckram, 28.02.2009 19:21)
  14. schneider elektriğin sadece üniversite öğrencileri için başlattığı yarışmanın uzmanlık alanı.
    (teardrop, 01.04.2009 13:56)
  15. insanlığı komünizme götüreceğini düşündüğüm yapılanmadır.

tüm işleri makinalar yapacak insanlar ise mutluluğun resmini çizecek.

şimdi diyeceksiniz makinaları kim yapacak,vs. vs. haklısınız. binlerce soru sorulabilir.

cevapları önümüzdeki yılar vercek ama ben sadece belirtilerden yola çıktım.

insanlığın ortak kaynakları gaspedilmiş, bölüşüm adaletsiz.

suyundan tutun havasına her şeyin canına okumuşlar.

böyle gitmeyecek elbet.

bir de bunun üzerine makinalaşmayı ekleyelim; işsizliğin kitleleşmesi.

burdan bir devrim çıkar,kesin.
    (seyyar satıcı, 01.04.2009 15:29 ~ 15:29)
  16. ingilizcesi autumation olan,yarı ve tam otomasyon olarak ikiye ayrılan,yarı olanı daha az,tam olanı daha fazla işçiyi işinden eden,mühendislere para vaadeden,geliştirilebilir sistem.

temel elektronik ve otomatik kumanda çıkış noktasıdır,faz nötür al götürcüler için inanılması güç bir mistiktir...(tövbe ya rebbimmmm)
    (heycan, 10.08.2009 14:27 ~ 14:30)
  17. (bkz: totomasyon)
    (stellastarr, 22.09.2009 23:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil