|
|
- körüklü otobüsün ortasındaki daire şeklindeki sacın üzerinde yapılırsa virajlarda kıbleden sapma açısı daraltılabileceği tapınma şekli.
- rüku pozisyonunda otobüsteki fordçuların bayram edeceği hadisedir. secdeye değinmek bile istemiyorum...
- otobüsler için kıblesini sinyal sayesinde ayarlayan, araba döndükçe otomatik bir şekilde kıbleye dönebilen süper bi icatla mümkün olabilir, neden olmasın. özel dairesel bir platform, dönüyor falan, bir de rekat sayacı ekleriz. hmmmm....
(coban, 23.11.2006 01:55)
- insanın içinde olduğu takdirde her yerde ibadet edebileceğine verilecek örneklerden birisidir. islamiyetin kolaylık dini olduğunun, ibadet etmek için, dua etmek için şekilcilikten uzak olduğunun iyi bir göstergesidir. önemli olan inanmak ve bir şekilde riayet ediyor olmaktır.
- otobüste sınır tanımayan din kardeşlerimizin deniz otobüsünde de durdurulamamalarına bizzat şahit olduğum durum. bir ara tam arkamda kılarlarken kallavi bir pırt yapsam mı diye düşündüm. randomdan hell awaits geldi o esnada. mesajı aldım vaz geçtim.
- datça yolunda iman gevretecek ibadet.
- manevi tatmini yetmemiş olacak ki şu günlerde otobüsü namaz molası için durdurmak isteği gündeme düşmüştür.
mola saatini namaz saatine denk getirerek bu sorunumsu çözülebilir gibi görünmektedir, aslında seferî durumda kıbleye dönmeden rükû-secde yapmadan da namaz kılınabilir. kazaya bırakılabilir. ama bir gerçek var ki hem düşündürücü hem de herkesi kendine getirmelidir: yolcular şöförü ikna edemeyince onu dinsizlikle suçlamış ve neticede mola verilmiştir.
|