gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · the twilight saga new moon
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · ugg
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  7. · mutluluk veren küçük şeyler
  8. · jennifer lopez in amından çıkan yarağı yalarım
  9. · amorphous

otobüste memleket kurtarmak  

1. genelde bir kaç kişi tarafından önce, "buyrun siz oturun" ile başlayan cümle sinsileleri topluluğu.bunu yapan kişiler belli bir süreden sonra kendilerine hakim olamayip ses şiddetininde farkına varamazlar ve dolayısı ile tüm otobüs bir devrime gidiyormuş havasında yürür gider.
    (damnlucifer, 04.05.2005 20:25 ~ 20:26)
  2. sabah saatlerinde sıkça raslanabilecek bir vaka, özellikle saat 7 sularında beylikdüzü'den 76c numaralı otobüse binilirse her sabah otobüsün demirbaşı olmuş amca/adam "küstüm size, küstüm valla. hiç biriniz sesinizi çıkarmıyorsunuz. bakın şu otobüse..." diyerekten girer. bu muhabbet de son durağa kadar adamcağızın tekelinde gider.
    (venom, 05.05.2005 00:10)
  3. genelde yaşını almış kişiler tarafından gençlik hakkında yüksek sesle atıp tutmaya başlayarak gerçekleşen memleket kurtarma çeşididir. ilk önce kalıp giriş cümlesi olarak "bu gençlik ne olacak böyle" denir. daha sonra bir müddet gelecek hakkındaki karamsarlıktan bahsedip "zaten hayat pahalı" klişesinin kullanımıyla günümüz dünyasına bir miktar giydirilir. otobüslerin doluluğundan dem vurarak belediyeye giydirme kısa yoluyla da bu sonuca ulaşanlar görülmüştür.
    (battal boy cekirge, 05.05.2005 00:17)
  4. siyasetçilerin otobüsleri seçim otobüslerinden seçerek yaptıkları aksiyon. çıkarlar tepesine, verirler veriştirirler. özellikle solcu olanları komiktir.
    (comatose, 05.05.2005 00:18)
  5. memleket kurtarmak hemen öyle beş on dakikada olmayacağından, uzun yolculukların yapıldığı şehirlerarası otobüsler, bu kutsal görev için daha müsait bir ortam sunarlar. çoklu sohbet imkanının en fazla olduğu en arka 5 li ve onun önündeki koltukların birinde konuşmadan duramayan bir amca olursa, onun organizatörlüğünde memleket kurtarma olayı kaçınılmaz olacaktır.
    (janissary, 05.05.2005 17:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil