yazın bu sıcağında kimseyle götgöte yapışmak istememem sebebiyle arka kapının önündeki geri geri giden koltuğun cam tarafına geçtiğim için başıma gelen ve bundan memnun olduğum durumdur. bilindiği üzere insanların çoğu geri geri gitmek istemez, midesi bulanır vs.
ancak bu durum, azcık paranoya sahibi bir insana kendini kötü hissettirebilir. "yanıma oturmuyo ayakta bekliyo niye", "ulan herkes bana bakıyo acaba ne düşünüyolar" biçimindeki sorular sözkonusu duruma maruz kalan şahsı düşüncelere gark eder. halbuki ne yanınıza oturmayanın, ne de diğer otobüs sakinlerinin sikinde değildir yanınıza birinin oturup oturmaması. siz otobüse bindiğiniz zaman, kimsenin yanına oturmayıp ayakta gittiğiniz hiç olmadı mı? elbet olmuştur. o sırada neler düşünüyordunuz yanına oturmadığınız kişi hakkında? benim çok olmuştur otobüse binip, şöyle bir göz atıp (cam kenarı var mı diye) tüm cam kenarlarının dolu olduğunu görüp ayakta gittiğim. diğer yolcuların sikinde miydi? bence değildi. yanına oturmadığım kişilerin siklerinde miydi? başlığa bakılırsa bazılarının siklerinde olduğu anlaşılıyor.
tabii ki bazı insanların yanına, sırf o insandan kaynaklanan sebepler dolayısıyla oturulmaz çoğu zaman. kimisi leş gibi kokuyodur, kimisi iki koltuğu tek başına kaplıyodur... ben sidik kokan biliyorum arkadaş. beşiktaştan levente giden bir otobüste bu insanın ne işi var dimi? gelmiş kurulmuş dörtlü koltuklardan birine, oturduğu koltuğun karşısındaki koltukta aklının yarattığı ancak bizim göremediğimiz, muhabbet ettiği bir karakter, diğeri ikisi boş. bunun oturduğu koltuğun arkasındaki iki koltuk da boş. otobüsün geri kalanı tıklım tıklım, sırf o kokudan kimse yaklaşamıyor. ben indim arkadaki otobüse bindim o derece. demek ki beterin beteri varmış. şimdi bunun yanına neden kimsenin oturmadığı belli, ancak bu sidik kokan şizofren teyze siz değilseniz muhtemelen oturmayan kişi ile ilgili sebepler vardır.
bu durumun sebebini düşünmekten vazgeçmek için kendi kafanıza göre bir sebep yaratın. bakın ilk paragrafa, benim sebebim hazır. kendim de inanıyorum, mantıklı da bir sebep.
bu durumdan daha kötüsü de yanınızda oturan insanın kalkıp başka birinin yanına oturmasıdır. eğer bu olmuşsa sebep falan arama kardeşim. takkeyi önüne koy düşün noluyo diye. artık kilo mu verceksin deodorant mı kullancaksın ben bilmem.
otobüs uzmanı,
durgan