belki ilginizi çeker
  1. · belediye otobüsü
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  8. · norveç te yılda sadece bir cinayet işlenmesi
  9. · selçuk erdem

otobüste kişinin yanına kimsenin oturmaması  

1. bariz şerefsizliktir.

hiç düşünmezler o tek başına cam kenarında oturan babayiğidin içinde ne fırtınalar kopar. yanınıza oturmaktansa, ayakta gitmeyi tercih eder adiler.

yıl 2009, yer halk otobüsü. otobüs nasıl tıklım tıklım dolu. yanımdaki kişi iniyor, akabinde haliyle yanımdaki yer boşalıyor. o yer, ta ki ben de durağıma gelip inene kadar boş kalıyor. işte ben o durağıma gelene kadar geçen süre zarfında çektiğim çileyi, hissettiğim dışlanmışlığı, allah düşmanıma çektirmesin derim. zaten ne düşmanım olacak lan. efendi uslu adamım. etliye sütlüye karışmam. kolamın son damlasını, elimdeki yiyeceğin son lokmasına denk getirmeye çalışmak dışında hırs yaptığım bir mecra bile yok.

gel gelelim dakikalarca ayaktakilerle göz teması kurmaya çalıştım. "olum gelin oturun lan, mis gibi yer ühühü" diyordu o gözler. ilk başlarda "lan yer sıcak, o yüzden oturmuyolar herhalde. dimi kendim. evet." şeklinde kendimi teselli etmeye çalıştıysam da, durum ilerleyen dakikalarda da değişmedi. lan dedim, keşke bi aynaya falan baksaydım, yüzümde bi şey mi var acaba? böyle böyle derken, durağıma gelindi. gidiyorum bütün aşklar yüreğimde şarkısı eşliğinde otobüsü terkettim.

ulan be amcıkağızlılar. ne hakkınız var beni paranoyak şizofren etmeye? ulan herif bariz 60 yaşında, o bile oturmadı. ölecen .mına kodumun ihtiyarı ölecen. bu neyin inadı gel otur işte. yanım dolu olsa tepemde dikilirsin "hadi in lan ben oturacam" bakışları atarak. şimdi ne bu "yok ben ayakta gidecem çok formdayım yhaa optms bye aeo" ayakları?

sanki size ihtiyacım var lan. kendiniz kaybedersiniz olum.
    (dedim bak dedim yanlış adama çattın dedim, 09.07.2009 14:55 ~ 15:13)
  2. bazı yerlerde erkeğin kadından çekinmesi sebebiyle oluşan durumdur.bazen de yaşlı amcaların cam kenarındaki genci kulaklıkla görmesinden kaynaklanır,rahatsız olacağını düşünür nedense.ama daha da kötüsü yanınıza oturan kişinin kalkıp boşalan başka bir yere geçmesidir.o zaman otobüsteki insanlar dik dik size bakar,haykırırsınız içten içe:"naptım ben sana be,naptım!!!"
    (dea tacita, 09.07.2009 15:01)
  3. kafaya takılmaması gereken olay. eğer şehirlerarası yolculukta meydana gelirse insan daha ne ister, lakin şehir içi otobüslerde meydana gelirse de skime kadar.
    (legen wait for it, 09.07.2009 15:05)
  4. yer ilk boşaldığında, görmemiş gibi atlayan olmamak için beklenir bir süre. hani ben onun inmesini beklemiyordum, ayakta da giderim, gencim dinamiğim mesajı verilir. olan da iişte böyle zavallı 'yanlış adama çattın'lara olur.
    (sistre cila, 09.07.2009 15:09 ~ 15:09)
  5. bacakları sığmayan kişiler için çok şahane durumdur. iki koltuğa çaprazlama yayılınır. pek de güzel olur.
    (mulder, 09.07.2009 15:11)
  6. obezite problemi yaşayan insanların ister istemez uygulamak zorunda kaldıkları bir durumdur.
    (forgotten hopes, 09.07.2009 15:20)
  7. hem boş koltuğun yanında oturan kişiyi hem de o boş koltuğun başında ayakta duran kişiyi zorda bırakan durumdur. şöyleki iki koltuğun arasındaki boşlukta insanlar tıkış tıkış gitmektedir. önünüzdeki yer boşalır ama sizin de ineceğiniz durağa çok az kalmıştır.oturmak istemezsiniz çünkü atik olmalısınız kapı açıldığında hemen insanların arasından sıyrılıp inmeniz gerekir aksi takdirde arkaya yakınsanız siz inmeden kapı kapanırsa inmek için ya yaygarayı arka kapııı şeklinde koparmanız gerekecektir ya da boynu bükük bir durak ilerde inecek belki de bineceğiniz diğer otobüsü kaçıracaksınız . bu sırada ne kapıya ilerleyebiliyorsunuzdur, ne de boş koltuğun önünde hafif sağ sola hareket edip başkasının oturmasına müsade edebiliyorsunuzdur. zaten bu müşküliyeti anlayan diğer yolcular hiç oraya oturmaya girişmezler çünkü birbirlerine kenetlenmişlerdir. nedenini bilmedikleri bir bağ bu birliktelerini bozmalarını engeller bu bağ da kıçkıça yaslanıp hiç tutunmadan gitmeleri olsa gerek. bu kısa sürede yaşanan bu yoğun duygular içinde yolculuk devam eder siz kafanızı zor çevirip düğmeye basabilir misiniz diye çığırınırsınız. araç durduğunda da iner hayatınıza devam edersiniz.
    (benimneeksiğimvar, 09.07.2009 15:21)
  8. lakin bazen de iyidir.

zira yeşil iett otobüslerinin bazılarında, en önde, tek kişilik mi iki kişilik mi olduğu belli olmayan bir yer vardır. oturan olsa bile yarım götlük boş yer kalır orda. yanına otursam mı oturmasam mı diye tereddüt yaşanır. fakat oturmadan önce izin almak en iyisidir. zira bu amaç uğruna kavga eden 2 abinin hazin dolu hikayesine şahit oldu bu gözler.

- birader üstüme çıksaydın?
    + pardon kardeş ben burayı 2 kişilik sanmıştım.
    - allah allah yaa...
    (ikisi de kalkar)
    + tamam uzatma gel otur işte.
    (oradan hemen hınzır bir teyze fırlar ve olaya dahil olur)
    * hadi bak sayıyorum kim çıkarsa o oturacak. oo piti piti karamela sepeti....... sen çıktın bak sen otur hadi
    - yok cık.
    * o zaman sen otur
    + yok olmaz. cık. yok.

tüm otobüs dehşet ve ısırılmaktan kızaran dudaklarla olayı seyreder. ama sonradan oturan adam haksızdı bence. bi de kulaklıkla hayvan gibi katy perry - i kissed a girl dinliyordu. 0-2 mağlup başladı zaten müsabakaya.
    (dedim bak dedim yanlış adama çattın dedim, 09.07.2009 22:46 ~ 22:48)
  9. önce koltuk altınızın, yok eğer o kuruysa yanınızdaki koltuğun ıslaklığını kontrol etmeniz gereken durum. bazı insanlar yazın kıçından gutasyon yapıyor. sizden kaynaklı olmayabilir endişe etmeyin.
    (bağlaçolanki, 09.07.2009 22:57)
  10. (is there something to do, 09.07.2009 22:58)
  11. yazın bu sıcağında kimseyle götgöte yapışmak istememem sebebiyle arka kapının önündeki geri geri giden koltuğun cam tarafına geçtiğim için başıma gelen ve bundan memnun olduğum durumdur. bilindiği üzere insanların çoğu geri geri gitmek istemez, midesi bulanır vs.

ancak bu durum, azcık paranoya sahibi bir insana kendini kötü hissettirebilir. "yanıma oturmuyo ayakta bekliyo niye", "ulan herkes bana bakıyo acaba ne düşünüyolar" biçimindeki sorular sözkonusu duruma maruz kalan şahsı düşüncelere gark eder. halbuki ne yanınıza oturmayanın, ne de diğer otobüs sakinlerinin sikinde değildir yanınıza birinin oturup oturmaması. siz otobüse bindiğiniz zaman, kimsenin yanına oturmayıp ayakta gittiğiniz hiç olmadı mı? elbet olmuştur. o sırada neler düşünüyordunuz yanına oturmadığınız kişi hakkında? benim çok olmuştur otobüse binip, şöyle bir göz atıp (cam kenarı var mı diye) tüm cam kenarlarının dolu olduğunu görüp ayakta gittiğim. diğer yolcuların sikinde miydi? bence değildi. yanına oturmadığım kişilerin siklerinde miydi? başlığa bakılırsa bazılarının siklerinde olduğu anlaşılıyor.

tabii ki bazı insanların yanına, sırf o insandan kaynaklanan sebepler dolayısıyla oturulmaz çoğu zaman. kimisi leş gibi kokuyodur, kimisi iki koltuğu tek başına kaplıyodur... ben sidik kokan biliyorum arkadaş. beşiktaştan levente giden bir otobüste bu insanın ne işi var dimi? gelmiş kurulmuş dörtlü koltuklardan birine, oturduğu koltuğun karşısındaki koltukta aklının yarattığı ancak bizim göremediğimiz, muhabbet ettiği bir karakter, diğeri ikisi boş. bunun oturduğu koltuğun arkasındaki iki koltuk da boş. otobüsün geri kalanı tıklım tıklım, sırf o kokudan kimse yaklaşamıyor. ben indim arkadaki otobüse bindim o derece. demek ki beterin beteri varmış. şimdi bunun yanına neden kimsenin oturmadığı belli, ancak bu sidik kokan şizofren teyze siz değilseniz muhtemelen oturmayan kişi ile ilgili sebepler vardır.

bu durumun sebebini düşünmekten vazgeçmek için kendi kafanıza göre bir sebep yaratın. bakın ilk paragrafa, benim sebebim hazır. kendim de inanıyorum, mantıklı da bir sebep.

bu durumdan daha kötüsü de yanınızda oturan insanın kalkıp başka birinin yanına oturmasıdır. eğer bu olmuşsa sebep falan arama kardeşim. takkeyi önüne koy düşün noluyo diye. artık kilo mu verceksin deodorant mı kullancaksın ben bilmem.

otobüs uzmanı,
    durgan
    (durgan, 09.07.2009 23:41)
  12. kimi zaman keder, kimi zaman gönlünce yayılarak oturma keyfidir. olayın bu boyutunu geçtim. her bünyede farklı reaksiyonlar verebilir zira. fakat beni çileden çıkaran, otobüs dolu olduğunda fellik fellik yer arayan ihtiyarların hazır boş yer bulup yayılacakları yerde, adeta "lan baksana. o kadar kişi ayakta, kimse oturmamış şuraya. ben de oturmam bunun yanına ıyk pis." dercesine gösterdikleri anlaşılmaz tavırdır. vallaha toplum düşmanı olup çıkacam yeter ha. dedem hemoroid olmuş bir keresinde de ona yer vermek isteyen bir genci azarlamış ısrar etme diye. bak bunu anlarım. adamın gerekçesi var. ama ya sizinki ne? ne bu salak tripler? ergenliğinizi mi doyasıya yaşayamadınız olum?
    (dedim bak dedim yanlış adama çattın dedim, 12.07.2009 00:36 ~ 00:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil