gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · zongul ducks
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · 2012
  8. · sharon stone
  9. · mahçup

otobüste inatla ayakta duran cefakar delikanlı  

1. halk gönüllüsüdür. otobüste tek kalsa bile oturmaz hiç. çünkü her an 33 kişinin otobüse binme ihtimalini gözetir. halka rağmen değil, halkla birlikte halkın yanındadır. siyasete atılsa, bağımsız milletvekili olsa sırf otobüste ayaktayken çekilmiş boy fotoğrafını pankart yapsa istanbul üçüncü bölgeden milletvekili çıkar. kurumuş götü o koltuğa bir kez temas etmez.

halkın yanındadır dedik. evet. yanlarında iskemle taşırlar. kendileri için değil. otobüste ayakta kalan yaşlı dedeler, teyzeler için. yaşlıya yer vermeyen götoşları fişleyip üç gün boyunca makatlarından kan alırlar ve uzun bir süre otobüste ayakta gitmelerine sebep olurlar. bu açıdan cidden çok faydalı insanlar olduları söylenebilir.

birbirlerini vücut dillerinden tanırlar. bunların standart bir duruşları vardır. sağ elleri ile tutamaktan tutarken, sol elleri hazırol vaziyetindedir. bunun dışında neredeyse hiçbir yüz ve vücut ifadesi kullanmadan dosdoğru ileri bakarlar. yaptıkları hizmete o derece konsantre olmuşlardır.

ahmet? yine mi sen? bak güneş gözlüğü hiç yakışmamış ahmet. ufuk çizgizine bakan buğulu gözlerini göremiyorum ahmet. seksen kilometre böyle gidilir mi? geç otur ahmet, biraz dinlen. götün kurudu ahmet.

- geç amca, otur
    - sağol oğlum
    - !
    (hebele, 18.09.2008 11:29)
  2. (turkuaz, 18.09.2008 11:50)
  3. çoğu zaman cefakarlığından değil de; otobüse hatun binerse onu kesmek en iyi mevkiye, en hızlı şekilde geçmeyi düşünen delikanlıdır. *
    (asymmetry, 18.09.2008 12:43)
  4. delikanlı değilse de hanımkız versiyonu için takashi miike'nin three extremes için çektiği box'a bakılabilir. ondan sonra belki de bu delikanlıların alt metnini merak edicez, artık onlara başka bir gözle bakmayı da öğrenicez. kim bilir.
    (est non, 18.09.2008 12:56)
  5. bir takım nedenleri olabilir.

1) oturmaya bile üşenen insandır. şimdi kim iki adım atacak da o boş koltuğa oturacak diye düşünür.
    2) az ileride yer verilmesi lazım gelen birisinin binme ihtimali vardır. (genelde tek boş koltuk olur.) bu durumda tekrar kalkıp, otur kalk şebeği olmak istemez. hiç oturmamayı tercih eder.
    3) boşalan koltuk ücret akışının çok aktif olduğu yerdedir, (minibüsler için vites kolunun olduğu yere tekabül eder) bu yüzden oturmayı tercih etmez, rahatına düşkündür, titiz de olabilir malum para mikrop taşır.

aslında bu duruma çok benzeyen ama çok berbat bir durum vardır o da şu ki, sizin yanınızdaki koltuk boşalmıştır ve ayaktaki hanımefendi (afet-ül devran diyelim daha net anlaşılsın) tek boş koltuk o olmasına rağmen yine de gelip yanınıza oturmaz. bu durumda içten içte kıllanırsınız, ulan karıya bak, beni beğenmedi yanıma da oturmuyo dersiniz.

çok çok daha berbat bir durum ise şudur; yanınızda oturan afet-ül devran boşalan başka bir koltuğa geçer. sizi de bir merak alır. ulan parfümümü mü beğenmedi, ter mi kokuyorum, ulan kesin beğenmedi bu beni, yanlışlıkla dizim dizine değmişti sapık mı sandı acaba... oysa ki çoğu zaman nedeni basittir. koca götünüz yüzünden küçük bir alana hapsolmuş, boşalan daha rahat bir koltuğa hücum etmiştir. kendinize bu kadar yüklenmeyin. kilo verin.
    (berkcel, 18.09.2008 13:02)
  6. basurdan ötürü ayakta duruyor olabilir.
    (psikoz, 18.09.2008 14:49 ~ 14:50)
  7. 1,5 saat yol gitse ayakta duramayacak hale gelecek olan kişidir, oturması tavsiye edilir; çekilir mi lan o kadar yol.
    (sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi, 18.09.2008 15:12)
  8. o kısmen benim.delikanlı olmasam da otobüste inatla ayakta durduğum üçün üstüme alındım.
    çok yorgun olmadığım zamanlarda ayakta durmayı tercih etmekteyim çünkü özellikle de bizim otobüste bolca bulunan gözleriyle ayar veren insanlardan nefret ediyorum. bakışları sizi hiçbi zaman rahat bırakmaz, her an insen de artık ben otursam gibi gözünüzün içine bakar özellikle de teyzeler. kafanızı çevirseniz de olmaz ı-ıh teyzenin bakışı üstünüze kara bi bulut gibi yapışmıştır. arada sırada yoruldum ifadesini vermek için üffler pufflar başım dönüyor ay çok kötüyüm ifadesi için ise elini gözlerine götürür bedenini hafifçe sağa sola sallar. bunlar yetmiyormuş gibi diğer, teyze yanlısı yolcular homurdanmaya başlar hafiften.. bütün bu psikolojik baskılara karşı koyup gidebilme şansınız var ama benim gibi çabuk sinirlenen ve sıkılan bi insansanız aman be aq geç otur kıçına yapışsın o koltuk diyip bi hışımla kalkarsınız. otobüs kalabalıksa ve ağır bi çantanız varsa asıl ozaman yandınız. o daracık koridora sığmanız ve çantayı bi tarafınıza sokmanız gerekir. otobüsün kapısına ulaşmak için insanlardan örülü olan çin seddini geçmeniz gerekeceği için ineyim de kurtulayım yürüyerek giderim daha iyi de diyemezsiniz mecburen terleye terleye ineceğiniz durağa kadar ayakta dikilmeye çalışırsınız..
    oysa ilk bindiğinizde direkt arkaya geçip ayakta durmak için en uygun pozisyonunuzu alıp rahat rahat seyahat etmek daha kolay değil midir?
    yes ofkors dediğinizi duyar gibiyim.. biliyordum..
    (vjeshtitza, 18.09.2008 15:22)
  9. oturupta kendine tip tip bakan insanları görmektense ayakta durmayı yeğleyen delikanlıdır.
    (moradam, 18.09.2008 15:24)
  10. (bkz: hemoroid)
    (azwepsa, 18.09.2008 15:25)
  11. delikanlı değilse de hanımkız versiyonunu three extremes'den sonra şimdi bir de zeynep'in sekiz günü'nde gördüm.

zeynep hanımkızım,

afedersin, sabaha kadar götten mi siktiler? otursana boş koltukların birine. tövbe tövbe!..
    (est non, 06.10.2008 13:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil