|
|
- büyük ihtimal sabahın köründe binilmiştir otobüse.koltuklar buz gibidir.hele bir de plastik koltuklu, kırmızı, dandik, tarihten kalma otobüsse hiç oturulmaz.insanın oturduğunda kıçının donması ve motor sesinden kulağındaki müziği bile duyamaması kesindir.
koltuk plastik olduğundan otobüsün ani tepkileriyle o koltuktan o koltuğa çalkalanmanız da eksik olmaz.haa onu da sevenler varsa birşey diyemem tabi.
- eğer kişi çok terleyen bir insansa ve hava anormal sıcakken kliması olmayan bir otobüse binmişse gayet normal karşılanması gereken bir durumdur.
(bkz: kişi kendinden bilir işi)
- otobüsten inmeye bir durak kala yer boşaldığı takdirde yapılan normal bir harekettir. o saatten sonra boşalan koltuğu da kim alırsa alsındır.
- inilecek yere yaklaşmış olmak.
- (bkz: oturacağınız yerin soğumasını beklemek)
- (bkz: ters ilişki)
- koltuğa sığamayacak kadar iri cüsseli olmak.(bkz: tosun)
- sabah-akşam tıklım tıkış araçlarda seyahat etmiş emekçinin, otobüsteki boş yeri görüp gözlerine inanamaması, hayalle gerçek arasındaki çizginin hayal kısmında olduğunu düşünerek aval pozisyona girmesidir.
kadıköy bostancı minübüs yolu hattındaki bir otobüste ise oturmamak aklı selimlerin işidir. mutlaka bir yaşlı gelecektir. yer verseniz de vermeseniz de sizi yetiştirene bir laf edecektir.
- kapalı kadınlarda gözlemlediğim olay. yanı boş olan erkek yolcuların yanına oturmayıp bekliyorlar öylece bazıları. biri yer verirse ne ala...
(nilay, 13.05.2008 16:20)
- söz konusu boş yer ters koltuk ise ve o koltuğa oturmanız durumunda mide kasları ve yutak işbirliğine engel olamıyorsanız, ayakta gidilmesi kendi menfaatinize olduğu kadar diğer yolcularında menfaatinedir.
- gençliktir. eneji vardır, oturmazdır o.
- muhtemelen inilecek yere bir durak falan kalmıştır.genellikle iki şekilde sonuçlanır:
1)otursam mı oturmasam mı diye düşünürken ineceğiniz yere gelmiş olursunuz.
2) "oturmıyım yaa 2 dakika sonra inicem zaten" dersiniz, o sırada ya durakta fazla oyalanılır ya trafik sıkışık olur, "neyse oturayım bari" diyip oturduğunuz anda şoför gaza basar ve,kıçınızı yerleştirene kadar zaten ineceğiniz yere gelmiş olursunuz.
nedense benim başıma hep 2. si gelir.
- genellikle yaptığım şey. yahu oturamam, o sıcaklık duygusu öldürüyor beni. buyrun oturun diyorlar mesela benim de çok yolum var yine de oturun diyen kişiye "ah ben ineceğim zaten şimdi" diyor içimden de koltuk soğusun öyle otururum diye düşünüyorum. koltuk daha soğumadan birileri oturuyor ben de tüm yolu ayakta gidiyorum *.
(bucuu, 13.05.2008 16:44)
- yaşlı teyze, seksi kız, hacı amcalara yer vermek için sergilenen show amaçlı bir tutumdur. istanbul trafiğinde saatler süren yolculukta pişman olunup bu tavırdan cayılması olasıdır.*
- şayet çoğunlukla yaşlı insanların yaşamını sürdürdüğü bir yerde oturuyorsanız, boş 15 koltuk olsa bile birazdan yaş ortalaması pik yapacağından oturmamayı tercih etmektir.
- oturursun yaşlı teyze gelir kalkarsın yer verirsin, sonra başka bir yer boşalır oturursun çocuklu hanım gelir kalkarsın yer verirsin, başka bi yer daha boşalır ve sen artık nasılsa yer vermem gereken biri daha gelecek otur kalk yapmanın anlamı yok dersin ve boş koltuk olmasına rağmen ayakta beklersin
(seroo, 25.05.2008 13:47)
|