istese atom mühendisi bile olabilecek adam.
otobüsün tam orta yerinde, öyle artist, öyle gururlu durur ki bu ipneler şaşırmamak elde değil. insan dediğin ne ilginç mahluk zaten. önce şaşırmak için bahane arayıp etrafını sürer, sonra şaşırmamak için kasar kendini. konumuza dönelim.
bu insanlar hiçbir yere tutunmadan hava atmaya, çevresindekilere " bakın ben şu ana kadar kimseden yardım almadım, almam" demeye çalışıp onların ilgisini çekmeye çalışırlar. ama ani bir fren sesi ile irkilen suratlarının yengesi sikilmiş küçük ibo' ya benzediğini bilemezler.
ellerinde kitap, gömleklerinin üstüne hıncal uluç gibi kazaklarını bağlamış, ibnemsi kirli sakalları ile saçlarına sürdüğü bir kiloluk jöle ile hava atmaya çalışan bu insanlar türk insanının bilimde neden hiç bir zaman söz sahibi olamadığının cevabıdırlar.
biz ancak otobüste bir yere tutunmayıp artistlik peşinde koşalım, adamlar fezaya gitsin. olacak iş değil, berbat bir şey.
şimdi fren anına gidiyoruz. frene acı acı basınca otobüs şoförü bu siktimin artisti tutunacak dalım mı var, yapma böyle gözün sevem şeklinde şarkı söyleyen hakan taşıyan bakışını atıp tutunacak bir dal ararlar. az önceki artist halin nerde lan pezevenk? illa konuşturcaksın beni. daha sonra artistik bir biçimde kızın ayağının dibine düşenler de vardır ki ayaklarını bükmeden düşerlerse ten point alacaklar benden.
neyse efendim. tutunamayanları bilir misiniz ?
aynı adam beş metre uzağa da işeyebilmektedir.
sörfçücür.
eylemsizlik kavramına meydan okuyan adam. madde kavramını aşmış insan.
her gördüğümde ayağına bi çelme atıp düşüresim geldiği adamdır.
otobüsün viskozitesini iyi tespit edip ağırlık merkezi ve rijitlik merkezinin ortalamasını bulmuş adamdır, aynı anda walkmaninde gaz bişeyler çalıyor olması muhtemeldir.
*
en asil duyguların insanıdır.
iş giriş ve çıkış saatlerinde kimi otobüslerde insanların balık istifi misali omuz omuza, nefessiz yolculuk ettiği düşünüldüğünde sıradan bir adamdır. yok eğer otobüs boşsa, bu adam otobüsten indikten sonra evine havada süzülerek gider zaten. ayağını yere basmaya tenezzül etmez.
(alik, 11.12.2007 21:49 ~ 21:50)
zenci ise
extreme değildir.
iett şoförleri,
ikarusların simülasyonunu
takadalarda yaptıkları için, eski
lunapark müdavimlerinden biridir bu adam. ne kadar sallansa da otobüs, düşmez. takadada patlamış mısır yemişliğim var abi benim, ikarusta ayakta mı duramıycam..
(misuf, 11.12.2007 21:56)
ilk frende beş takla atacak adamdır.
(kl7mu, 11.12.2007 22:14)
zeki, çevik ve akıllı olan sporcu adamdır.
ayak-diz uyumunda dünya şampiyonluğuna yarışacak kişidir. hele otobüs kenar mahallelerin çukurlarında gidiyor ve körüklü ise.
ayak tabanı geniş, vücudu hacıyatmaz biçimli olandır.
(heidi, 11.12.2007 22:30)
bu adam isterse otobanda motosikletle 280km yaparken sevişebilir de.
eylemsizlik prensibine bir tarafıyla gülen adamdır.
muhtemelen ağır bir pipiye sahip adamdır... fren mi? allah yolcuları adamın gazabından korusun derim ben...
"hergün yüzlerce kişinin tuttuğu bir demirden tutmam." diyen kılçığın biri de olabilir. temizlik hastası falandır işte..
"gizli eşcinsel"dir.
beyinciği deli gibi gelişmiş olan adamdır.
fazlasıyla iyi niyetli biridir.az sonra başına geleceklerden habersiz etrafı kesmektedir aynı zamanda.akibeti şansına ve şoför olacak muhterem kişinin insafına kalmıştır.şimdiden geçmiş olsundur.