|
|
- anlayamadığm bir durumdur sadece ankaradamı oluyor onuda bilemiyorum otobüste herhangi bir cins durumda(tartışma,ani fren) o insanlar direk devreye girer ve dilini üst dişine dayayarak o sesi çıkarır..cıkcıkcık
bunlar gibileri her otobüste her seferde mutlaka konuşlanmş bi terslik olmasını bekleyen tiplerdir..
- varolmayan insan tipidir..kesinlikle böyle bir insan yoktur,aslında her otobüsün frenlerden sonra çıkardığı ses öyledir..tabi canım otobüs o..otobüs otobüs,doğru olamaz,böyle insanlar yaşamıyo,hayır
(bkz: her otobüstemi olur arkadaş ya)
- otobüse binmelerine bir şekilde engel olunması gerekir bu tiplerin..
(bkz: teknoloji gir artık devreye)
- hayatlarında bir kere bile trafiğe çıkmamış insanlardır. asla kendilerini o otobüsün şoförünün yerine koyamazlar. trafiğe çıkmış ne kadar insan suretinde dallamanın olduğundan bihaberdirler. soförün keyfi olarak ani fren yaptığını, diğer araç soförlerine boş yere küfrettiğini falan düşünürler.
- şoföre opera yapmak yerine "cık cık cık" sesleri ile durumu geçiştiren asil duyguların insanıdır.
- bu insanların hemen ardından fırlayan 30-35li yaşlarda erkek bireyler vardır. bahsi geçen sesler çoğunlukla kadın bireylerden çıktığından olsa gerek, rahatsız olan kadının varlığınan haberdar olan erkek bir anda arslan kesilir ve kahvehane eleştirilerine başlar. "bunlar böyle işte, hiç yolcuyu falan düşünmezler. insan taşıyorsunuz be insan! zaten doldurmuşsun otobüsü ağzına kadar -bu olaya da bayılırım ayrıca. az önce kappıdan taşan yolcular arasında bir boşluktan kendini içeri atmaya çalışan kişi olarak bu söz öbeğini sarf etmesi kadar ironik pek az olay mevcuttur sanırım- bir de düşüncesizce frene basıyorsun. nereden alıyorlar bunlar ehliyeti bir bilsem!"
..di mi? basma frene, çarpsın otobüs öndeki minibüse. daha mutlu olacaksın o zaman...
...salak...(steel, 11.08.2008 03:01)
- etrafında bir hemcisini bulduğu anda şoförün dedikodusunu yapmaya başlar, hatta terbiyesizse alenen bok atar şoföre... eğer ki bunlardan 5 tane varsa bir otobüste cık cık cık sesleri kısa bir süre içinde yerini homur homur seslerine dönüşür...
- o şoför fren yapmasa ve kaza olsa ne tür sesler çıkaracağını merak ettiğim insan modelidir.
(dbk21, 11.08.2008 08:18)
- (bkz: annem)
- pasif tepki gösterme olarak adlandırabileceğimiz bu durum, aynı kişide bankada hastanede sırasını kaptırdığında, mafya devlet bilmemne üçgeninin paralarını çaldığını onu bunu vurduğunu televizyondan izlerken, dünyada savaşlar olup insanlar ölürken, kadınlar tecavüze uğrar, taşlanıp öldürülürken vs vs vuku bulan bir durumdur. bu kişi hayatı boyunca cıklamış, bu gibi durumlar karşısında bir kere de "lan kardeşim noluyo" dememiştir. cıklamayı bilir, öylesi öğretilmiştir, az da olsa var benim bi tepkim mesajı verir ve bu giriyi okunca buna da cıklayacaktır muhtemelen.
- zannedildiği gibi sadece otobüs/minibüs gibi toplu taşıma araçlarında değil şahsi otomobillerde de sık rastlanan durumdur gerek şoför gerek yolcusu olsun.zaman geçtikçe anladım ki bu ifade;karşındakinin ne derece saçma hareketler yaptığına bir tepkiymiş.
- insan evladı değil de kalas, odun, kereste gibi bilumum inşaat malzemesi taşıdığını sanan otobüs şoförlerinin, ota-boka yaptıkları ani frenler nedeniyle, haklı olarak refkleks geliştiren insan modelidir.
"fren yapmasın da kaza mı olsun" diyen ve bu insan modeline aşağılayarak bakan abilerime ablalarıma sesleniyorum; başta da dediğim gibi bilhassa ankara'daki otobüs şoförlerine özgü ani fren eylemi, kaza riski olsun-olmasın şoförün psikolojisine göre değişkenlik gösteren her durumda gerçekleştirilmekte.
özellikle festivaller, konserler, şenliklerle ankara ahalisine zevk-ü sefa içinde bir anlamda lale devri yaşatmayı belediyecilik sanan i.melih gökçek'in, ağzını 40-50 milyardan aşağı açmayan şarkıcı tayifesine ve bu tür işlere bu kadar para dökmekteyken, halen devam etmekte olan metro inşaatlarına yıllardır bir arpa boyu yol aldıramamış olması nedeniyle gün be gün nüfusu artan ankara şehrinin toplu taşımacılığının hali gözönüne alınınca, güçlükle ayakta durulan otobüslerde ani bir frenin ne anlama gelebileceğini takdirlerinize bırakıyorum. ani bir frenle kucaklaşmak zorunda kaldığınız palabıyıklı bir abinin, "senden çocuğum olsun istiyorum" şeklinde bir repliği kulağınıza fısıldaması, siyasetini hiç bilmediğiniz biriyle tokuşan kafalar nedeniyle ülkü ocaklarına davet edilmeniz, otobüste ayakta duran ve hiç tanımadığınız bir grup insanla horon oynamak durumunda kalmanız gibi olasılıklar ilk anda benim aklıma gelenler.
en kötüsü de otobüs boşken, tam inmek için ayağa kalktığınızda yapılan ani frenlerdir ki, değme kalecinin yapamayacağı plonjonlar yaptırıyor insana. başıma geldi, ordan biliyorum. otobüs kızılay'a gelmiş ve şahsım da tam inmek için ayağa kalkmıştı. başka bir sürücüye kafası bozulan ve salt ona küfür etmek için ani bir fren gerçekleştiren şoför abimizin bu eylemi neticesinde, nasıl olduğunu anlayamadan şoförün yanına doğru uçmuşluğum vardır ki hayatta unutamam. (hatta "cık cık" ünlemini şoförün yanına ulaştığımda bizzat kendisine ifade etme şansı bulmuşumdur.kafamı ön cama vurduğumda çıkan "donk" sesi nedeniyle duyamamış olabilir, orasını bilemiyorum tabi..)
- (bkz: şöför akıllı olsun)
- özgüven sıkıntısı olan insan modelidir. zira sözkonusu insan, otobüste bu sesi çıkararak yoldaşlarının suratına "benim götüm yemiyo sen bişey söyle" ya da "ikimiz bir olalım öyle söyleyelim" gibi bir beklentiyle bakar. tabi birkaç yolcu bir ağızdan şoföre sayınca şoför üstlerine uçamaz, o açıdan kendine güveni olmayanlar için sendikalaşmak daha cazip gelir.
- bu tiplerin çoğunun ergenekonla ilişkisi olduğunu düşünüyorum..kesinlikle tutuklanıp sorgulanmalılar.. devletin her yerine el attıkları gibi otobüslerede el atmışlar herhangi bir cins durumda cıkcıkcık diyolar aslında bu bir tepki değil bir uyarıdır..yani akıllı olun biz aranızdayız biz heryerdeyiz deme yöntemi..
|