belki ilginizi çeker
  1. · otobüslerde yaşanan ilginç olaylar
  2. · osurmak yasaktır
  3. · otobüste yer vermemek için kitap okumak
  4. · çocukların otobüste ağlaması
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  2. · geniş aile
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · ugg
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · aşk ı memnu
  7. · 100 opera
  8. · yasaklanması gereken şeyler
  9. · sunay akın

otobüslerde yaşanan sinir edici olaylar  

sayfa  / 4
  1. (bkz. otobüslerde yaşanan ilginç olaylar)
    (creepingdeath, 13.07.2004 19:14)
  2. çok da yaşlı sayılmayacak kişilerin; siz eve yorgun argın, ölmüş şekilde dönmeye çalışırken, oturduğunuz yerin dibinde dikilmeleri * dirseklerini yanlışlıkla(!) kafanıza, gözünüze, burnunuza sokmaları.
    (bewitchingwitch, 13.07.2004 23:04)
  3. otobüs şöförünün milletin ilerlemesi için zile bastığı ve kimse anlamadığı için uzun süre o zils esinin yankılanması
    (jethrotull, 14.07.2004 00:20)
  4. öküzün biri tarafından yol boyu kesilip tıkış tıkış otobüste kaçacak yer aramak
    (chocolattes, 09.01.2007 19:36)
  5. otobüsteki 3 çocuktan ikisinin arkaya, birinin yanına düşmesi. bu yandaki çocuğun 5 tane meyva suyu içmesi ve meyva suyunun sonu gelmesine rağmen 1 dk çekmeye devam etmesiyle beraber çıkan hörrrp sesi. arkadaki çocukların şakır şakır sakız çiğnemeleri.
    (gibigibi, 09.01.2007 19:42)
  6. şehirlerarası otobüsle seyahat ederken, mola yerinde iki koltuk önümde oturan kızı arabası ile takip eden erkeğin (büyük ihtimalle eski sevgili) otobüse dalıp, "hayatımı mahvettin" diye bağırarak kıza bıçakla saldırması. araya giren muavin sayesinde kızın kaçması ama delikanlının peşinden dinlenme tesislerine dalması, tam kızı bıçaklayacakken yetişen birinin kafasına sandalye geçirmek sureti ile olaya son vermesi. sonuçta, pata küte dayak yiyen genç için jandarma gelmiş, kızın babası da araba ile olay yerine gelip kızını alıp gitmiştir.
    (tekmeleyen kuş, 09.01.2007 19:46)
  7. g*tü büyük karıların yanınızdan geçerken sizi ezmesi knockout etmesi
    (aranjor, 09.01.2007 19:57)
  8. tam idman dönüşüdür ki zaten yorgunsunuzdur.kucağınıza çantanızı alıp kestirmeye başlarsınız 30 dakikalık yolda.uykunuz şiddetli bir öksürükle yarıda kesilir.yaşlı teyze çaktırmadan yer ister.kalkıp yer vermek zorunda kalırsınız.sağol delikanlı der fakat bu yorgunluğunuzu dindirmez,ayakta devam edersiniz yola.

(bkz:
    kader
    )
    (radyasyon vakumlayıcı, 09.01.2007 20:19)
  9. yaşlı bireyler için boşaltılan koltuğun,hemen yakında duran genç bayanlar tarafından doldurulması.(o bayanlar da bir veya iki durak sonra inerler genellikle)
    (sdf824, 15.03.2007 13:41)
  10. bir yolcunun horlaması..
    (crous, 15.03.2007 14:24)
  11. balık istifi gibi üst üste alt alta dolunan otobüste sıkışıklığı bahane edip arkadaki adamın üstünüze abanması.çocuğuyla binen kadınların minicik veledi ayrı bir koltuğa oturtması.gene bu kadınların çocuklarına sözünü geçirememesi sonucu bütün otobüs boyunca ağlama,zırlama,tıksırma dinlemek.
    şehirler arası yolculuklarda önünüzdeki ve arkanızdaki insanların horlayıp sizin uyumanıza izin vermemesi.gene şehirler arası yolculuklarda tam sızmışken çocuğun durduk yere ağlaması sonucunda uyanıp bir daha uyuyamamak.
    (premature bebek, 15.03.2007 14:27)
  12. based on a true story

şehiriçi halk otobüslerinin birinde, sizi hiç tanımıyan yaşlı bireyin sizin kanlı bıçaklı ayrılmış olduğunuz sevgiliniz olduğunu bilmeden size bayana niye yer vermiyorsun evladım demesi, bunun üzerine sen karışma amca diyerek olayı savuşturmaya kalkışmanız, yetmezmiş gibi eski sevgilinin o öküzden nezaket beklenmez diyerek tekrar sataşması cevap vereyim vermeyeyim ikilemi içinde iken şöförün ve muavinin birlikte in ulan aşşağı diye üstünüze yürümesi allahım nedir bu başıma gelenler demenize ve sinir olmanın ötesinde ağlamaya varacak kadar çatlamak. (bkz: erkekler ağlamaz)
    (çöldeki penguen, 15.03.2007 14:33)
  13. şehirlerarası yolculuklarda bebeklerin/küçük çocukların kusması... iğrenç bi koku yayılır ortalığa, siz de zorla tutarsınız midenizi kusmamak için...
    (evilmaddox, 15.03.2007 14:35)
  14. kalkışa hazır otobüste ( sanki uçakmış gibi oldu ) oturacak yer bulabildiğim için çok şanslıydım hemen tek kişilik koltuğa oturdum.üç durak sonra otobüs tıklım tıklım hava sıcak parfüm, ter kokuları birbirine karışmış iğrenç bir hava ,uykusu gelmiş ağzı maximum derecede açılı esneyenler , şoförün ani freniyle yaşanan itişmeler hatta yere düşenler , arada duyulan “ ay yavrum açın şu camı da daraldım bayılcam vallahi şimdi ,ay sende az öteye git üstüme abanma ezicenmi beni “ buna cevaben “ rahatsız olduysan in taksiye bin hanım abla “ her bindiğimde yaşanan aynı muhabbetler işte ve şöyle bişey ;

-evladım sen bayadır oturuyosun kalk birazda ben oturiyim
    +vallahi o kadar yorgunum ki hiç kalkamam ( mümkün değil kalkamam ,günüm berbat geçmiş ve yorgunum ayrıca evladım diyo ama en fazla 40 yaşında )
    -e o zaman biraz ben oturiyim ,biraz sen
    +olmaz ………………. ( esnaf galiba pazarlık yapmaya başladı ama yemem valla çok yorgunum )
    -bak şurda yaşlı teyze var bari o otursun ayıptır.
    +……………………….. ( kurtuluşum yok adam yerime göz dikmiş ,konuşmayı uzatsam otobüsten birini mutlaka benim yerime oturtacak muhabbeti uzatacak sabır ver yarabbi sabır . )
    (budanekieaa, 15.03.2007 15:35)
  15. daha bugün bizzat yaşadım. ama arasıra da yaşadığım hatta sinirden otobüsten inmeme neden olan olaylardır. şöyle ki kişi beynini iğrenç bir sesle balgam kıvamında; burun, soluk yahut yemek borusu güzergahında içine çeker, ve bunu belirli periyodik aralarla yapar, bunu yapa yapa adamda artık beyin kalmamış olacak ki benim, kendisine dalma kıvamındaki bakışlarımı, kulağımdan çıkan dumanları, kırmızı gözlerimi, sövmelerimi bile farketmez ya da iplemez. en sonunda ya o, ya ben diyerek kişinin otobüsten inmesi beklenir, inmezse akıl sağlığı korunmak amacıyla otobüsten inilir.
    (düşünemiyorum o hal de malım, 15.03.2007 22:23 ~ 22:25)
  16. ön koltukta oturan kızın saçlarını sallamasıyla birlikte, o anda tüm kepeklerin pencere önünde kısa bir tur attıktan sonra gelip gözdeki lenslere yapışması.(sanki yapışacak başka yer yok!)
    (glacier, 15.03.2007 22:29)
  17. şehirlerarası otobüslerde özellikle uzun boylu insanların başına geldiğinde çok sinir bozucu bir eylem vardır.ön koltukta seyahat eden kişinin koltuğunu tam yatırması.laftan anlamazsa kavga bile çıkabilir ortamda.
    (silentpain, 15.03.2007 22:31)
  18. ter kokusuna sahip bir insana kısa sürede olsa yakın mesafeden tahammül etmek.sinir noktası ayaktan başın en tepe noktasına kadar çıkar; feci bir durum.
    (hepgülserçe, 15.03.2007 22:40)
  19. *tıkabasa sıkışık olan otobüsün koridorunda birisi ile göt göte yolculuk yapmak.

*fortlanmak

*arkadan binen yolcular sayesinde ayağınızın birinin merdivenin alt basamağında, diğerinin üst basamağında durması ve inilecek yere bir an önce varmak istemek, bu süre zarfında kramp girmemesi için ter dökmek.
    (damned, 15.03.2007 22:53)
  20. -dolu otobüste boşalan koltuğa bir süre kimsenin oturmaması ve herkesin birbirine bakması
    -bazı erkeklerin "acaba yanıma güzel bir kız oturur mu" düşüncesiyle tek sıra halinde tespih misali koltuklara oturması
    (burakk, 15.03.2007 22:56)
  21. şehirlerarası otobüslerde mola yerinde tiryakilerin sigarayı tüm vucuduna entegre edip yanınıza oturması
    (etranger, 16.03.2007 00:35)
  22. en sinir edici versiyonlarına özellikle şehirlerarası otobüslerde ayakkabılarını çıkaran insancıklar tarafından başlatılır.
    (fruktoz, 16.03.2007 00:51 ~ 00:51)
  23. istanbul'a ziyaretime gelen arkadaşın taksimde bindigi ilk yeşil otobüs macerası, dumur silsilesi:

arkadaş: oğlum geldim ben bindim taksimden otobüse geliyorum.
    genel kültür kumkuması hanım kızımız: pardon biyfendiiie utubüste tilefonla konuşmak yasak, ne cüretle cınımızı teelikeye atıyusunuz lütfen kaparmısınız.
    arkadaş: hele bacum ben eantepten yeni gelmişem nası gapaniy bu ben bilmiym ki sen hele bi de bağa onu; yohsam da al buyır sen gapat....
    (insomniac, 16.03.2007 00:58 ~ 02:43)
  24. okuldan çıkılır, sabahın 9'undan akşamın 5'ine kadar derse girilmiştir.. yorgunluktan bitap düşmüş vaziyette eve otobüste ayakta gitme çilesini çekilemeyeceği anlaşılır, kadıköye gidip baş duraktan otobüse binmeye karar verilir, zira yol uzundur.
    kadıköye gidilir, kalkacak otobüs dolmuştur.. "hadi diğerini bekliyim bari yol boyu uyurum" denilir, kaybedilen yarım saatten sonra daha da yorulmuş olarak otobüse binilir, rahat nefes alınır..
    fakat o da ne? otobüs kalkmak üzereyken (arkada diğeri beklerken) yaşlı bir teyze poşetleriyle otobüse biner, sizin başınızda dikilir.. oralı olmadığınızı görünce "yavrum pazarda geliyorum evladım çok yorgunum da siz gençsiniz, hem ayağım sakat..." gibi bahaneler sıralayarak yer ister. "teyze arkada diğeri boş bekliyo ona geçebilirsiniz" lafı üzerine otobüsteki bütün kafalar bu sözlerin sahibini görmek üzere "cık cık cık" nidalarıyla size döner.. hiç umursanmaz.. teyzenin "e tabii sizde de suç yok kızım, aileleriniz böyle yetiştirmese, saygılı nesiller devri geçti..." gibi sözler söylemesi üzerine sabır taşı patlar. "teyze sen pazardan dönüyosun ben okuldan.. sen alışveriş yapmışsın ben derse girmişim.. sen eve gidip yemekten sonra dizi izliyceksin, ben sabaha kadar masa başında ders çalışıyo olucam.. 1 saat uyumak için bu otobüsü bekledim ama çok istiyosan buyur otur.." denerek kalkılır.. arkadaki boş otobüse gidilip yerleşilir.. teyze artık oturabiliyosa otursundur..
    (epilofs, 16.05.2007 22:15)
  25. genellikle gay'lerdir.* ellerinde para çantası olur, birde hoşuna giden adamın suratına paraları gösterirler. "bu akşam benimle gelir misin?" derler sinsice..
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (hawk, 22.05.2007 23:49)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil