gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · beşiktaş
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · uzuneşek
  9. · euro star

otobüse ilk binen olup ayakta kalmak  

1. vakt-i zamanında yaşlı bir teyzenin insan üstü gayretiyle mağduru olmamı sahlayan durum.

şöyle ki:

okuldan (bkz: uludağ üniversitesi) eve dönmek amacıyla otobüse binip ilk binen olmanın verdiği avantaj ve hastaneye gelinceye kadar otobüs tıka basa dolacağı için yaşlı ve hastaların asla ulaşamayacağı yer olarak düşünülmesi sonucunda en arka kapının önünde bulunan tekli koltukta ki yerimi almışım güle oynaya bi yolculuk yapma hayalleri kurmaktayım. otobüs te körüklülerden hani o eşek kadar olanlar var ya onlardan işte. otobüs hasteneye gelmeden nerdeyse tıka basa dolmuştu ve içimden "evet oldu bu sefer ben de oturcak yer buldum" diye geçirmeye başlamıştım bile (üniversite-heykel arası sefer yapan 48 no lu otobüste oturucak yer bulmanın ne anlama geldiğini uludağ üniversitesi öğrencileri çok iyi bilir). otobüs hastane durağına geldi kapılarını açtı yaşlısı hastası ne varsa bindi otobüse. aradan bi 10 dk geçti geçmedi yaşlı bi teyzenin yanımda bitip sarfettiği "evladım romatizmam var dizlerim ağrıyo oturabilirmiyim" sözleriyle hayalkırıklığı, dumur, zafer çığlıklarının göte kaçması ne varsa hepsini bir anda yaşamıştım. kendime geldiğimde ayaktaydım zaten.

o teyze oraya nasıl geldi, oraya gelirken yer isticek başka biri bulamadımı hala bilmemekteyim. nasıl yer ettiyse bende artık 2 yıl önce olan basit bi yer verme olayı hala hafızamdan silinmedi.
    (louis cypher, 14.11.2005 21:13 ~ 14.12.2005 21:59)
  2. avcılar-bakırköy iett otobüsü nihayi bekleyişler sonunda gelmiştir, sıranın ilk başındasınızdır. arkadaşlarla buluşacak olmanın ruha verdiği derin yavşama ve bir buçuk saatlik yolu oturarak rahat rahat gidecek olmanın verdiği zevk ile otobüse binersiniz, discmaninizi çalıştırırsınız.
    yeni bosna'ya gelindiğinde otobüs tıklım tıklımdır. otobüse yeni binen teyze gelip başınızda dikilir, farketmezsiniz bile. teyze "kalk yavrum da ben oturayım." gibisinden cümleler sarfetmektedir ama siz yüksek sesle müzik dinlediğinizden haberiniz bile yoktur. bunun üzerine teyze sizi dürterek kalkmanızı emreder. tüm otobüsün sizi süzdüğünü o an farkedersiniz ve kalkarsınız. teyze yayılır.
    otobüsten inerken aklınızda şu sorular vardır:
    1- teyze neden otobüste dalyan gibi tiki delikanlılar varken sizin gibi minyon ve zayıf bir hatunu yerinden kaldırmıştır? tipinize mi sinir olmuştur? hiç sevmediği gelinine falan mı benzetmiştir?
    2- sizi süzen otobüs halkı hakkınızda neler düşünmüştür? şaak etiket yapıştı:"saygısız genç" mi demişlerdir içlerinden?
    3- bir daha böyle bir olayla karşılaşırsam uyuyor numarası yapsam yerler mi?
    (trustno1, 14.12.2005 22:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil