belki ilginizi çeker
  1. · şehirler arası otobüslerde koltuğu yatırma sorunu
gündem
  1. · her yerinden öpüyorum rüştü
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · domuz gribi
  8. · mürekkebi parmağa boca eden sandık görevlisi
  9. · 30 nisan 2004 levent yüksel konseri

otobüs yolculuklarında çift koltuk almak  

1. rahat etmek için yapılan bu eylem otobüs firmalarının kalitesini de gösterir size. hayatımda kısa mesafelere* giderken arada yaptığım ve çoğu kez muavinlerle karşı karşıya geldiğim firmalar var. otobüsün durduğu yerlerde yol ortasından alınan yolcular hemen sizin yanınıza gönderilir. bi saniye dersiniz muavine
    - birader ben bu iki koltuğunda sahibiyim yani burası dolu
    - eee
    - ne ee si yerime biri oturdu
    - nolur otursa zaten az kaldı
    - olur mu öyle şey ben neden ikisini de aldım bu koltuğun? firmanıza yardım etmek eçin mi? hayır rahat etmek için. bu iki koltuk benim kimseyi otutturma buraya
    - insan halinden anla başka yer yok
    - beni ilgilendirmez almasaydın yolcu.
    - yolda mı kalsın?
    - başka otobüse binsin
    - biz boşuz
    - ebenin amı boşuz dolu burası
    - yanındaki koltuk boş ya
    - (yanına oturan amcayla göz göze gelinir) of tamam anasını satiyim bu son ama birdaha firmanızı kullanmıcam ve inince şikayet edicem.

ulaşılmak istenen yere varılır muavini şikayet etmek için, ama dedim ya kaliteyi ölçmeye başlıyoruz. derdini anlatmaya çalışırsın ama nafile
    - e boşsa oturacak tabi
    - anlamıyorsunuz galiba iki koltuğunda parasını verdim.
    - ee ikisine aynı anda mı oturuyorsun
    - hay allahım. müdürünüz yok mu sizin?
    - var.
    içeri gider ama konuşmalar duyulur
    - ismet abiii..
    - ne?
    - gıcık bi yolcu var ötüp duruyo
    - ne diyo
    - iki koltuk parası ödemiş yanına bi adam oturunca köpürmüş
    - bayan mı?
    - hayır
    - eee sorun ne?
    bu adamlara laf anlatamayacağınız anlaşılır ve olay mahalli terk edilir. size tavsiyem bileti almadan firmayla, binmeden muavinle açık açık konuşmanız yoksa başınız çok ağrır.
    (donnie darko, 04.09.2007 16:42)
  2. böyle bir yolcu çift koltuğu muhtemelen uzun yol için alır ve aslında o çift koltuk parası vereceğine kendine uçağın ekonomik sınfından güzel bir bilet alacagını düşünemeyen yolcudur.
    (tashicardi, 04.09.2007 16:56 ~ 16:57)
  3. 100 kilo civarında bir teyzenin yaptığını gördüğüm olaydır. yol boyu, iki koltuğu da yeterince işgal etmiştir.
    (kl7mu, 04.09.2007 17:02)
  4. türkiye sınırları içinde bazı firmalar haricince(ki onlarda bir iki tane zaten) yapılması zor olan zaten uzun zaman önce bıraktığım şey. biri sizin yanınızı boş buldumu dayanamayıp dolduruyor. teyzenin biri ilk önce çocuğunu otutturmak istedi sonra benden cevap alamayınca kuş kafesi koydu. evet kuş kafesi ve bunu sormadan yaptı.
    (kelamishnikov, 04.09.2007 17:03 ~ 05.09.2007 21:36)
  5. yolcu--> merhaba ben bu akşam saat 21.00 istanbul arabasına yer almak istiyorum.
    görevli--> tabi hemen veriyorum.
    yolcu--> yalnız ben çift koltuk almak istiyorum rahatlık açısından mümkünse.
    görevli--> bakalım hemen.. hımm... biri 12 diğeri 33 numara!
    yolcu--> tamam çok teşekkürler.
    (billie jean, 23.11.2007 15:21 ~ 15:22)
  6. eğer bahsi geçen eylem rahat bir yolculuk etme mantığı ile yan yana satın alınmış iki koltuk ise hayatımda duyduğum gerizekalıca hareketlerin başlarında yar alan bir harekettir bu. herşeyden önce densizliğin ve sonradan görmüşlüğün en belirgin özelliklerinden biridir benim için. ayrıca arap yağı bol bulmuş,taşşaklarına sürmüştür. bu eylemi gerçekleştirme fikrine kapılan er kişi aynı para ile uçak bileti alarak kısa bir zaman biriminde gideceği yere varacağı düşüncesini benimsemelidir. eğer ki uçaktan korkuyar ise trenin kuşetli ve ya yataklı odaları ile götünü-başını,taşşaklarını yaya yaya rahat bir yolculuk edebileceğinide unutmamalıdır. yok ben uçaktan korkarım,trende uzun sürüyor be abi diye inim inim inliyor ise bizim mahallede taksi şöförü recep abi 80 ytl karşılığında onu istediği yere götürebilir. o da olmadı "boss" firmasının tek kişilik geniş koltuklar ile hizmet verdiği otobüsleri bulunmaktadır. yani bu kadar seçenek arasından inatla iki koltuğu yan yana almış bir kişinin allah cezasını versin,allahından bulsun,kısır kalsındır icabında. ohadır. siktirdir.
    (yaqui, 23.11.2007 15:45)
  7. günlerden bir gün istanbulda bir özel halk otobüsü, valizim büyük diye, valiz için de para istemişti. para verirsem onuda koltuğa koyacağımı söylesem de şöför illa vereceksin diye diretti. peki dedim valizi de tuttum yanımdaki koltuğun üstüne koydum. otobüse binen herkes tip tip bana baksa da görmezden gelerek ineceğim yere kadar valizi koltuktan indirmedim. bu da böyle bir anımdır.
    (kukumsal, 23.11.2007 16:01 ~ 16:55)
  8. otobüse biner binmez üstünüze devrilen boyunuzca velediniz varsa, bir yastıkla onu başbaşa bırakmak adına yaptığınızdır. yoksa düşünsenize misal yol 16 saat, bir türlü sığamayıp, çemkiren ve sızlanan, geldik mi anneeee, bitti mi babaaa söylemli yavru kuşunuz... özet; ben hep iki koltukta uyurdum saolsun peder...
    (heidi, 23.11.2007 16:03)
  9. hani filmlerde olur ya sevgilisi terketmiştir adamı, adam da çok özlemiştir haliyle, sonra teselli maksadıyla akşam yemeğinde masaya onun yerine de bi kadeh şarap ve bi tabak yemek koyar...bu olayı da aynı şekilde algılayabiliriz bence...o yüzden çok üzerine gitmemek lazım adamcağızın...özünde duygusal sonuçta...kırılgan, yaralı...baha gibi bi insan o da...
    (barneystinson, 23.11.2007 21:34)
  10. insanın yanına 1,5 kişilik yer kaplayan, yayılmaktan da çekinmeyen insanlar oturduğunda bu eylemi öncelikle 1,5 kişilik yer kaplayan insanın yapması gerektiğini düşünüp, sonra onun yapmayacağını bildiğiniz ve de zaten yapmamış olduğunu gördüğünüz için, kendinizin yapmasının gerekli olduğunu düşündüğünüz, gel gelelim ki "ulan enayimiyim uçak diye bir ulaşım aracı var bu paraya" diye iç geçirmenizle son bulan eylem.

"param var, uçaktan da korkuyorum" diyene de eyvallah.
    otobüsü kapa be abi kasma hiç, çekilmez valla insanlar.
    (ven, 23.11.2007 21:50 ~ 21:54)
  11. memlekete gideceğimi düşünürsem eğer iki koltuk alacağıma uçakla giderim zamandan da bi 10 saat tasarruf ederim diye düşündüğüm, keseye zarar eylem.
    (kraken, 10.04.2008 21:21)
  12. yanında şapırdayan, pis kokan, horlayan ya da kusan birinin gelme olasılığını sıfıra indirmektir.
    (pinkpillsandblueshots, 10.08.2008 19:57)
  13. ehli keyif hareketidir.

bunun benzeri bir olay da gölet yurdunda iki kişilik odayı kapatıp tek kişi kalmaktır.
    (excalibur, 10.08.2008 20:00 ~ 20:01)
  14. (nikimikedi7, 13.02.2009 13:50)
  15. ameliyat olmuşsanız ve uçak korkunuz varsa yapacağınız en makul eylemdir.
    (ruzgara karsi 30m iseyen adam, 13.02.2009 14:11)
  16. bunu yapan maldır. yaptığı için değil, yaptığı için maldır. doğru okudun. çift koltuk alacağına yanına kimse oturmasın, yayılmasın, rahat et vs. diye, gitsin boss, varan gibi firmalardan daha ucuza tekli koltuk alsın.
    (montana, 13.02.2009 14:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil