belki ilginizi çeker
  1. · otobüs durağı önünden taksiye binmek
gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · itü sözlük
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · ezel
  8. · fazla kalemi olan var mı
  9. · mustafa kemal atatürk

otobüs durağı önünden özel araca binmek  

1. kalabalık bir durağa yanaşan araca binilmesiyle bütün bakışların kişiye odaklandığı durum.nedendir bilinmez kişi araca daha bir havalı,akrobatik hareketlerle biner,kapıyı hızlı kapatır.bakışların merkezindeki insan olmanın hakkını verir,gözlerden kaybolur.
    (grace slick, 02.01.2008 01:40)
  2. eğer duraktaki insanlar uzun süredir bekliyorsa binen kişiye ters ters bakıp homurdanmasıyla biten bir hadise.
    (mkopaw, 02.01.2008 01:49)
  3. (jitankea2a, 02.01.2008 02:10)
  4. (bkz: taksi durağından otobüse binmek) (ama durmaz iett, özel halk otobüsü belki)
    (ayabakan, 02.01.2008 02:15)
  5. durakta bekleyen insan güruhuna küfre gark etmeye yol açacak durum.
    (hani karlarda açan çiçektim, 02.01.2008 02:38 ~ 02:38)
  6. ilginç bir psikolojidir. insanın sosyal rollerini gözler önüne serer. otobüs durağı önünden hep otobüse bindiğimden, özel araca binenleri ilgiyle gözlemlerim. hanım kızımız otobüs durağında beklemektedir. sizin gibi otobüs beklediğini düşünürsünüz. yüzünde ciddi bir ifadeyle beklerken önünden - arkasından geçenlere huzursuz ve sert bakışlar atarak tedirginliğini gösteren bu hanımkız birden önünde duran arabaya doğru bir bakış atar ve önce yüzünde belli belirsiz bir tebessüm görülür. sonra hala dışarıda ve otobüs durağında olmanın ciddiyetiyle aracın koltuğuna yerleşip oradan bir an önce kurtulmak ister gibi aceleyle kapıyı kapatır. işte o anda hanım kızımız başka bir role geçer. sevgi dolu, neşeli arkadaş ! saçlarını geriye doğru savururken üstünü başını düzelterek yeni ortamına adapte olmaya çalışırken şoför koltuğunda ve onun yanındaki ön koltukta oturan arkadaşlarına gülümseyerek, neşeyle muhtemelen "nasılsınız?" diye sorar ve arac uzaklaşır. o sırada siz, otobüse binmek için yanınızdan geçerken omuz atan amcanın bünyenizde yarattığı sarsıntıyla kendinize gelir ve gelen otobüs benim beklediğim mi acaba diye bakarak normal hayatınıza geri dönersiniz. böyledir...
    (eski dostum kertenkele, 23.06.2009 15:27)
  7. türk filmlerinde olayları geliştiren bir eylemdir.

fabrikada çalışan kızımız semtine gitmek için otobüs beklerken, fabrikanın sahibinin oğlu otobüs duragında durur ve kızcagızı arabasına alır.
    (kimkimekimduma, 23.06.2009 15:33)
  8. son anda ben seni almaya geliyorum diyen arkadaş yada yol üstünde araç durabilecek en uygun yer olması sebebiyle aslında çok anormal olmayan bir durumdur, ama hava sıcaksa ve insanlar buharlaşmanın eşiğinde otobüs dolmuş bekliyorsa, araca binince bi nazar duvası okumakta fayda var, yoksa 50 metre sonra direğe falan toslanabilir.
    (alkolik fermantasyon, 23.06.2009 15:46)
  9. emrah'ın yavuklusunun yağan yağmura dayanamayıp yaptığı eylem. sonunda emrah'ı terk ederek arabalı genç ile evlenir. emrah'ın payına da çileli günler düşer.
    (yeşil başlı gövel ördek, 23.06.2009 16:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil