belki ilginizi çeker
  1. · ross geller
  2. · tatilden dönerken unutulanlar
gündem
  1. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · prison brake
  7. · beşiktaş
  8. · anadolu hayat emeklilik
  9. · çok sevip belli etmemek

otelden eşya yürütmek  

1. bazı insanların bir tutku haline dönüştürerek gerçekleştirdiklerini düşündüğüm eylem.yürüttükleri eşyalar genellikle hiç ihtiyaçları olmayan,satıp da para filan kazanamayacakları,zaten sahip oldukları şeylerdir.havlu,çarşaf gibi..
    (karamelize ekmek, 10.08.2007 22:22)
  2. bir diğer versiyonu ise lokantadan eşya yürütülmesidir.içeri gayet hafif bi çantayla giren bünye çıkışta metal yığınlarının altında ezilme tehlikesi ile karşı karşıyadır.çünkü çalınan eşyalar arasında çatal,kaşık,bıçak gibi malzemeler mevcuttur.
    (pandoramıodakim, 10.08.2007 22:30)
  3. hilton ve sheraton için konuşursak kibrit, sabun ve şampuan üçlüsünden vazgeçilmemelidir.
    ( bunun adı çalmaksa,evet çaldım* )
    (azimlii, 10.08.2007 22:30)
  4. seminal otelin havluları görüldükten sonra üzerinde bir kez daha düşünülmesi gereken nane.
    (mcduman, 10.08.2007 22:49)
  5. boku çıkarılmadan yürütülen klasik parçalar (şampuan, sabun, askı, havlu, terlik, vb) dışındakilerin çalınması tebrik edilesi durumdur. ancak şu malum klasikler zaten otelin müşterinin otelden bir hatıra alıp mutlu mesut evine gidip tekrar tekrar oteli hatırlayıp üstüne bir de word of mouth yapmasını isteyerek müşteriye "çaldırttığı" parçalardır.
    (bkz: hayır oğlum, yapma, sen hırsız değilsin)
    (bkz: oyuna getirmişler seni)
    (ven, 10.08.2007 22:50)
  6. okul yemekhanesinden inoksan tabldot ve çatal kaşık yürütülmesi kadar akıllara ziyan değildir.
    (luto, 10.08.2007 22:51)
  7. yürütülen eşya sabun, şampuan, kibrit vs. ise otel yönetiminin sallamadığı durumdur ta ki iş minibara, televizyona, yatağa gelmesin. bir arkadaşım sheretondan duvara monte edilen sabunluğu sökmüştü de hepimiz sıkı bir "yuuuhhhh" çekmiştik. bundan daha büyük bir otelden eşya yürütme olayı şahsen görmedim duymadım efenim.
    (havuç varyermisin, 10.08.2007 23:07)
  8. sabun, şampuan, kibrit, makyaj pamuğu, kulak çubuğu, duş bonesi ve benzerleri oteller için eşya değil buklet malzemeleridir... minibarcılar her check out sırasında minibar dolabından kullanım var mı diye odayı kontrol etmek zorundadırlar ki bu kontroller sırasında zaten odalara girdikleri için (e haliyle) ve herhangi bir eksikliğin farkına varacak alışılmışlığa sahip oldukları için misafir (müşteri denmez) açısından pekte kolay olmayan bir eylemdir. odalardaki eşyaların zimmeti housekeeping yetkilisine aittir, demirbaş sayımlarında eksiklik durumunda göt altına giden bu kişi olur.
    (nasihat, 10.08.2007 23:15 ~ 23:16)
  9. şimdiye kadar rastladığım en uç örneği bodrum'da, ismi lazım değil, güzide bir tesisimizde meydana gelmişti. vaka şöyle; odaya yeni yerleşen turist ailesi televizyonlarının çalışmadığını fark ederek respsiyona haber uçurur. olay yerine intikal eden teknik ekip televizyonun sağını solunu bir müddet kurcaladıktan sonra, çalıştıramayacaklarına hükmederek içini açmaya karar verir. fakat cihazı yere indirmek için kucaklayan teknisyen bir gariplik olduğu anlamıştır, çünkü koca alet olması gerekenden çok daha hafiftir. ve vidalar sökülüp televizyonun içi açıldığında davul gibi bomboş olduğu görülür. bir önceki saygıdeğer turist ailesi televizyonun içinde bulunan bütün hırdavatı, tüpüyle müpüyle tam takım halinde yürütmüştür. pes denir, saygı duyulur.
    (tembel, 11.08.2007 09:56)
  10. türkiye' deki otel işletmecileri bu konuda en çok israilli turistlerden muzdariptir. araştırılabilir.
    (gergedan, 11.08.2007 11:04)
  11. yürütmek demeyelim de 'anı olarak kalsın istemek' diyelim ya daha kibar oldu.

edit:yürüttüğüm şeyler cidden büyük şeyler değil arkadaşlar eksilemeyin,hırsız muamelesi yapmayın,otelin verdiği şampuanlar,sabunlar vs.yani..
    (una furtiva lacrima, 28.06.2008 15:32 ~ 23:50)
  12. yeni yapılan bazı lüks otellerde 'altından musluk' kullanılabildiğine göre çok da önemsenmeyecek şeylerin çalındığını düşündürtendir.

bir üst versiyonu ise uçaktan battaniye ve minik yastık çalmaktır, aslında çalmaya gerek yoktur, ben çok sevdim istedim verdiler. *
    (buzdan yıldız, 22.09.2009 15:33)
  13. (sıradan kireç önleyici, 22.09.2009 15:54)
  14. küçükten başlar bu işler. önce çalmak demezsin, dikiş setini atarsın çantaya masumca iyi niyetli sonra bi bakmışsın yastık, yorgan, nevresim takımı valizde. bir an da oluyor böyle şeyler.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 22.09.2009 16:36)
  15. üstünde otelin logosu olan havluyu yıkayıp da balkona asabileceksen yürüt tabii. o değil de, ben tbmm'den çatal yürütmek istedimi hatıra olsun diye, sonra sakata gelmeyelim dedim. çok güzeldi halbuki üstünde logosuyla falan.
    (bewitched, 22.09.2009 16:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil