belki ilginizi çeker
  1. · dumur olayları
  2. · duyduğu gibi yazan tasasız insan
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · öğretmenler günü
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · disko kralı
  5. · babaların garip huyları
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar
  9. · ahmet buhan

ota boka dumur olan leman okurları  

1. (azwepsa, 05.06.2006 13:49)
  2. çoğunlukla asıl dumur edici olanlar kendileridir (leman okuyucuları üzerine alınmasın, bahsettiğim ne görse "ben dumur oldum" deyip lemana yollayanlardır)

ağızlarından normal bir insan evladının şaşırmasını betimleyen bir söz çıktığına en son 5 - 6 senen önce rastlıyordum. artık ne zaman leman alıp dumur detayını açsam her "dumur"un ilk iki cümlesini okuyup geçmek yetiyor.

örnek vermek gerekirse:

"geçen gün kapıcım geldi. bana düzenli okuduğum radikal gazetemi verirken arasında bir de gözcü verdi. ben de ona "bu yanlış" dedim, al istersen sen oku deyip ona verdim. aldığım cevap da "abla ben ne yapayım gazeteyi" oldu.

aman allahım, o an kafamdan aşağıya kaynayan sular döküldü. nasıl olabilirdi ki böyle bir şey. "abla ben ne yapayım gazeteyi" demek de nedir? böyle bir şey mümkün olabilir miydi? neden beni bu keyifli pazar brunch saatimde dumur zirvelerine çıkarmıştı ki?" gibi...

e be kadın, sen o düzenli okuduğun radikal gazetesinde hiç mi dikkat etmedin, bu ülkede altı kişiye senede bir kitap düşüyor? sen nasıl olur da ilkokuldan sonra okula bile gidememiş bir adamdan "yaşasın, hem bi gazete buldum, hem de 45 dakika boş zaman, dur şunu okuyayım da biraz daha fazla bilgi sahibi olayım" demesini beklersin?

evet evet, bunların kendileri hakkatten dumur.
    (chaghdash, 05.06.2006 16:01 ~ 09.06.2006 21:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil