belki ilginizi çeker
  1. · komünistlerin filistin e sahip çıkması
  2. · osmanliyi satan filistine destek veren turk halki
  3. · yahudi
gündem
  1. · 7 mart 2010 fenerbahçe antalyaspor maçı
  2. · türk kızını alacağıma eşekle sevişirim daha iyi
  3. · 13 mart 2010 gençlerbirliği fenerbahçe maçı
  4. · 30 yaşında oyun oynayan geri zekalılar
  5. · dönerle ayranın aynı anda bitmesi
  6. · hastası olunan sözler
  7. · azraili karşısında gören insanın söylediği şarkı
  8. · uyuyan insanı yemeğe gelmesi için uyandırmak
  9. · kromatik ses sistemi

osmanlıyı satan filistine destek veren türk halkı  

1. bu giride yazmış olacaklarım içinde iyi ya da kötü istemsiz ön yargı bulunmaması için yukarıdaki hiç bir giriyi okumadım henüz.

bence araplar dönektir. birey birey değil ama toplu halde olduklarında, yani bir devlet olarak davrandıklarında ya da bir ordu olarak sıfat bulduklarında kendilerini düşünüp hemen dönekleşebilirler. keza tarihte bunun örnekleri çok görülmüş ve en son olarak da osmanlı'yı satmışlardır. hatta israil'e karşı yapılan yakın tarihimizdeki bir savaşta adamlar göt korkusuyla yepyeni alınmış amerikan tanklarını bile çölde terk edip israil piyadelerinden kaçmışlardır. düşünün, adamın korkusu o kadar güçlü ki kendi vatanına milletine olan sadakatinin bile üstüne çıkıyor ve tankın içinden çıkıp karşıdaki piyadeler gelmeden kaçıyor çölde.
    bunlar somut gerçeklerdir ve herkesçe bilinir sanırım.

şimdi konumuza gelelim. ortada bir ırk ve din meselesi değil insanlık dramı vardır. israil yıllardır bu ülkeye zulüm etmektedir. tarihte bize sırt çevirmişler diye bugün torunlarına da bizim sırt çevirmemiz töre cinayetlerinden ve kan davasından farklı bir şey değildir. bugün filistin için için için* üzülen ve destek veren bir ülkeysek bu türk milletinin büyüklüğünden ve hoşgörüsünden kaynaklanmaktadır. bugün avrupa'daki her ülke ilk fırsatta birbirini yok edecek potansiyele sahipken bizse daha dün bize saldıran ülkelerle aynı ittifağa girmeye çalışmaktayız. işte fark budur.

tahminimce bazı insanlar eğer filistin'e destek vermiyorlarsa bunun bir sebebi hizbullahtır. hizbullah şii kökenli bir oluşumdur ve hatta lübnan'dan kaçan bir insanın anlattığı olayların aynen ekşisözlük'e alınmış halinde okuduğuma göre hizbulah'ın amacı filistin ve lübnan'da şii devleti kurmaktır. yerel şiiler de onlara etkin veya edilgen oalrak bir şekilde destek vermektedir. bunu bilen bir sünni de içten içe soğukluk duyabilir ama bu çok uç bir düşünce sanırım.
    çünkü israil'in esas derdi bütün her yere hükmetmek ve kendi ırkı dışındaki insanları rahatlıkla yoketmektir. hizbullah falan bahane. adamlar sırayla alıp bize de gelecekler, yahudi şeriatına göre yönetilen ve bu ülküde uğraşan bir ordudan ancak bu beklenir zaten.

kısacası insanlık için filistin'e destek verilir, isterse dün bize sırt çevirmiş olsunlar. bu da bizim hoşgörümüz ve insanlığımızdır, başka da kimsede yoktur.

not: şimdi okudum da diğer girileri; herkes zaten benim gibi yazmış*
    not2: ve filistine destek çıkıp milletimizi öven bir giriyi birileri hemen eksilemiş, tebrik ederim. alkış... (bkz: yuh) keşke sadece mazluma destek vermenin ve zalimin karşısında olmanın öneminden kısaca bahsedip geçseydim. uzun olunca anlayamamış adamlar.

ayrıca işte bana karşı (bkz: ön yargı)
    (hell guardian, 11.08.2006 14:32 ~ 14:41)
... toplu gösterim ...

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook