belki ilginizi çeker
  1. · istanbul metrosu
  2. · ergenekon caddesi
  3. · akyazı
  4. · şişli
  5. · halaskargazi caddesi
  6. · 30m
  7. · ismin sonuna bey eklenmesi
  8. · atv haber
  9. · çöp atarken çöp tenekesinden fırlayan puma
  10. · nişantaşı
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · yaran diyaloglar
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · prison brake
  6. · öğretmenler günü
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · ilhan irem
  9. · kırmızı başlıklı kız

osmanbey  

1. metroda osmanbeye gelince bazı denyolar "efendim?" seklinde espri yapar, siz de metronun soğukluguna espirinin soguklugu eklenince napacagınızı şaşırırsınız ve hemen orayı terkedesiniz gelir.
    (salça, 13.03.2004 13:27)
  2. istanbul'da bir semt.
    (mazzo, 13.03.2004 14:33)
  3. konfeksiyon,tekstil mağazalarının kalbiydi bir zamanlar.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 02.11.2004 22:59)
  4. metroda taksimden önceki durağın ismi
    (new mohican is walk on water, 28.12.2004 22:58)
  5. 4. levent'ten taksime doğru giderken dördüncü, taksim'den 4. levent'e doğru giderken birinci metro durağı.

cadde seviyesinden itibaren derinliğ 23 metre, toplam uzunluğu 231 metre ve 6 giriş-çıkışa sahip.

(bkz: pangaltı)
    (bkz: rumeli)
    (ağ kablosu, 31.03.2007 00:29)
  6. 70li yılların etiler'i, şaşkınbakkal'ı, ulus'u
    (il faut, 06.05.2007 02:07)
  7. metro'da anonsundan sonra hep cümleyi bağlayasımın geldiği durağın adıdır:
    osmanbey; orhan gazi'nin babası olup sülbü oğuzların kayı boyundan neş'et etmiştir.
    osmanbey; ertuğrul gazi'nin oğlu olup aynı adlı beyliğin kurucusudur.
    osmanbey; muhterem pederinin vasiyeti üzerine -bursa'yı fethedip- naaşını oraya defnetmiştir.
    osmanbey, osmanbey ... (bkz: radyo reklamı gibi konuşmak)
    (bee veil, 27.06.2007 14:49)
  8. genelde kilolu insanların alışveriş yapıp mutlu oldukları tek semt.
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 14.03.2008 12:29)
  9. harbiyeile şişli arasında kalan istanbul'un bir zamanlar mağazaları ve kumaşçıları ile ünlü semti. günümüzde toptan ve perakende satış yapan tekstil firmalarının yeni merkezidir.
    (billy, 14.03.2008 13:55)
  10. istanbul'da geçirdiğim bi kaç aylık dönemde benim için çok ayrı yeri olan semt. şişli'de yaptığım staj döneminde öğle yemeğini hep orda yemeyi tercih ederdim. belki çok daha az kalabalık olan bi şehirden geldiğim için mecidiyeköy ve taksim kadar kalabalık olmaması ama istanbul olması beni çekerdi. osmanbey'de çok fazla gezilecek yer olmamasına rağmen hatta belki bi istanbullu yıllarca hiç uğramıyordur ama kesinlikle şöyle bir tur atıldığında huzur veren havası vardı benim için.
    ilginçtir; istanbul'un özlediğim tüm güzellikleri yanında metrodan duyulan "osmanbey" sesi de kulağımda çınlar bazen. gözlerim dolar..
    (absinthe, 28.03.2008 09:35)
  11. bu kadar zamandır istanbulluyum hala tam olarak osmanbey nerede başlar nerede biter bilmiş değilim, tam ortasında bir yerlerde, iki adım atıyorsunuz şişli oluyor hala anlayamadım olayı nedir bu osmanbey’in ama güzeldir aradığınız her mağazayı değilde, ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz..istanbul’un en eski yapılarını hala içerisinde barındırmaya devam eden yegane semtlerden bir diğeri.
    (enfazlaellikarakterolabilir, 31.07.2008 17:10)
  12. kalabalık olmasına rağmen biraz uzak kalınca özlenen semt.

anneannemle dedem in elini tutup gezdiğim zamanlar,
    dayımın, kız arkadaşıyla buluşma planlarına alet edildiğim yıllar,
    ilk defa tek başıma markete gidebilme başarısına ve gururuna nail olduğum yıl,
    '' yok ben yalnız kalırım siz gidin '' cümlesinden sonra, koskoca evin içinde sabaha kadar dolandığım o gece,
    dedemin öldüğü gün anneannemin ilk kez beni gülerek karşılamadığı kapı,

bunların yanı sıra, sokaklarında garip bir huzur bulunan yer. sanki yukarıya doğru çıkan o sokakta, köşe başından altı yaşındaki halim, koşarak gelicekmiş gibi, ilginç...
    (juliette, 15.09.2008 08:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil