belki ilginizi çeker
  1. · üsküdar yanıyor
  2. · psikopat geceler
  3. · yan çizdim
  4. · mehmedim
  5. · horyat
  6. · allah analı babalı büyütsün
  7. · genç tosuncuklar rahatsız
  8. · deli dolu
  9. · osman öztunç
  10. · sürgünde
gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · ugg
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · aşk ı memnu
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · asansörde kalmak
  9. · civil

osman öztunç  

1. sağ kesimin önemli ozanlarındandır. sesi ve yorumu, düşünce olarak tam tersi olduğu ahmet kaya'ya benzer.

(bkz: mehmedim)
    (bkz: üsküdar yanıyor)
    (bkz: yan çizdim)
    (bkz: psikopat geceler)
    (aqua, 20.02.2005 14:57 ~ 19.03.2009 13:52)
  2. bu adam, başkasına ait bir horyatı, ahbaplıktan ötürü kaynak belirtmeden alıp, iki lafı değiştirerek şarkı sözü* yapmıştır.
    (venom, 22.01.2007 00:02 ~ 00:06)
  3. solcu olsa kesinlikle ahmet kaya'dan bile daha iyi yerlere gelecek ozan.
    (dünyayı kurtaran adam, 24.01.2007 22:38)
  4. ülkücü bir tosuncuk olarak çok sevdiğim bir abimdir. vur isimli bir şarkısı var, beğenip tamamını dinlemedim. rezalet bi şarkı bence. sözlerini okudum, bazı pkk sempatizanı tosuncukları rahatsız etmiş sanıyorum, değişik platformlarda çeşitli ağır eleştirilerde bulunuyorlar. bu tosuncuk olduğundan emin olduğum kişilerin pkk sempatizanı oldukları düşüncesi de eleştirilerin pkk ya yazılmış şiddet dolu vur şarkısının arkasından gelmesidir. yoksa parayla imanın kimde olduğu belli olmaz.

piyasada dolanan fotograf slaytlı klibe gelince, osman öztunç'la bi alakası olduğunu düşünmüyorum. büyük ihtimalle gereksiz bulduğu bir gösterinin yapılacağı yere sabahın dördünde dikilip akşama kadar olay çıkmasını gerginlikle bekleyen, gelen emirle müdahale etmek zorunda kalan, hayatı kaymış genç bir çevik kuvvet arkadaş boş vaktinde yapmıştır.

birileri eleştirirken biraz aynaya baksın ulan. ne bu çirkeflik yahu. nasıl oluyor da pkk sloganları atılan gösterilere sert müdahaleler gelmemesini bekliyorsun? bu ne pişkinlik?
    (hector, 12.01.2008 18:48)
  5. müziksel açıdan sevdiğim bir türk halk müziği/ protest müzisyeni.

mantıklı açıdan düşünüldüğünde kendisinin siyasi görüşlerinden yola çıkarak dinleyicilerini bir siyasi kitleye sokmak büyük hata olur. şöyle bir örnek ile devam etmek istiyorum.

ahmet kaya'nın resitaller serisini çok severim. nedense o parçaları dinlediğimde içimde bir kıvılcım olduğunu hissederim. peki sadece ülkücü tosuncuklar dinliyorsa osman öztunç'u bu önermeden yola çıkarak ahmet kaya'yı sadece kürtçü dediğimiz tayfa mı dinliyor?

müziksel açıdan thrash metal'in* en önemli temsilcilerinden biri megadeth'dir. hangar 18 ile kendisinden geçen bir bünye olarak dave mustaine'inin politik görüşlerinden dolayı anarşizmyanlısı mı oluyorum?
    `
    enslaved` isimli norveçli grubu takip ediyorum bu aralar. bu adamlar vikinglerin mitolojik öğelerini kullanarak` black metal` icra ediyorlar. ben bu grubu dinlediğim için pagan veya satanist mi oluyorum?

bu örneklerden hareketle müziği inançsal veya politik bağlamda bir temele dayandırmak zor. tabii sanatçılar kendi siyasi veya inançsal düşüncelerini eserlerine yansıtıyorlar, ama ortalıkta müziksel bağlamda bir eleştiri yapılacaksa bunu politik nedenlere ilişkilendirmek hoş olmuyor. yine buradan cihetle kimseye " olm bu adamları dinleyeceksiniz ulan " baskısı yapmıyorum ama dinlediğim bir müzisyen hakkında olumsuz olsa bile sanatsal bağlamda eleştiri görmek isterim.
    (dünyayı kurtaran adam, 12.01.2008 22:33 ~ 13.01.2008 09:05)
  6. (hector, 12.01.2008 22:41)
  7. atış serbest diye düşünüp ahmet kaya taklidi, çakma ahmet kaya gibi yakıştırmalar yapmak kolay olsa da ses ve müzik benzerliğinin sebebinin özenti olmadığı tartışma konusu dahi olamayacak kadar açık olan ozan. çünkü ahmet kayanın da piyasaya çıktığı sene 1986 osman öztunçun da 1986. bir adam taklit edecek olsa dahi seçtiği misal popüler bir adam olur, kendisiyle aynı yılda ilk albümünü çıkarmış büyük bir ihtimalle adını dahi henüz duymadığı üstelik kendinden zıt görüşteki bir şarkıcı değil.
    alevi toplumundan çıkmış ülkücü bir ozandır. sesi güzel olmasa da farklı tarzı dinletir. eserlerinin sözlerinin güzelliği de ses kirliliğini bir miktar örter.
    (ageylan, 07.03.2008 09:25 ~ 09:39)
  8. kavgadayım yirmi yıldır
    ömrüm geçti boşalt doldur oy oy
    anlamadım bu ne haldır
    bir gün tüfek çatamadım
    suları ıslatamadım oy oy
    (abdull, 07.03.2008 09:40)
  9. haykıran türküler isimli 2 bölümlük albümde en beğenilenlerini toplamıştır. konser çekimi havası katarak parçaların vurgusunu arttırır ve dinleyene ayrı bir haz verir.
    (keightytwo, 02.05.2008 14:36)
  10. ülkücü gençliğin en beğendiği ve en çok dinlediği ozanlardan birisidir. eserlerindeki gözü pek ve sözünü esirgemeyen tavrı takdir edilmeye değerdir. ateş gibi konuşur, kalabalığa seslenirken kendinden geçer, gönülleri uyandırır...

bir zamanlar ülkü ocakları'nın düzenlediği gecelerde osman öztunç'suz gün bitmezdi. osman öztunç'u dinleyip bu gecelerden çıkarken, insan kendini bir cengâver gibi hissederdi. son zamanlarda bu geceler pek görülmese de kendisini albümlerinden takip etmekteyim.

ayrıca osman öztunç'un en bilinen şarkılarından birkaçı; mehmedim, yan çizdim ve üsküdar'dır.

osman öztunç ülkücüler dışındaki sanatsever (!) kesimlerce pek beğenilmez ve tutulmaz; ama kişisel görüşüm şudur ki bu adam bir solcu oldaysı ve özellikle de "yan çizdim" isimli şarkısını bir solcu olarak seslendirseydi, şimdilerde sol kesim tarafından ilahlaştırılmış ve adına kitaplar, makaleler yazılmış, insanlığı ve dava adamlığı üzerine methiyeler dizilmiş, resimleri avatar olarak kullanılmıştı; fakat osman öztunç bir ülkücüdür ve tamamen bu sebepten eleştirilir, hakkında taklitçilikten tutun da beceriksizliğe kadar denmeyen kalmaz. yani osman öztunç'un böylesine az bilinmesinin ve hadsizce eleştirilmesinin tek sebebi, onun gerçek bir ülkücü olmasıdır.

bozkurt osman olarak da bilinir...
    (eudaimonist, 23.01.2009 19:25)
  11. bildiğim kadarıyla en sevilen şarkıları olan mehmedim, yan çizdim, üsküdar gibi şarkıları 15 (yazıyla onbeş) sene önce çıkardığı ilk albüme aittir. karşılaştırıldığı ahmet kaya'nın çıkardığı her albümünde en az 3 dillere dolanan şarkı olduğu düşünülürse 15 senedir amiyane tabirle "hit" parça çıkaramamış osman öztunç'un ahmet kaya ile karşılaştırmasını yapmak biraz beyhude bir davranıştır.
    (mordevrim, 23.01.2009 19:44)
  12. muhsin yazıcıoğlu na yazdığı ağıtla gönüllerimizdeki acıyı bir nebze olsun hissettiren değerli abimiz..

vatan millet aşkına,
    din ve devlet aşkına,
    yol başımız, öncümüz,
    şehit oldu bozkurdum,
    var olsun diye yurdum,
    dinmez yürek sancımız!

ağlar, yüzümüz gülmez,
    bu devran böyle sürmez,
    muhsin'ler ölmez, ölmez!
    ardından vatan ağlar,
    kefensiz yatan ağlar,
    muhsin'ler ölmez, ölmez!

güneş doğar ağarır,
    yağmur yağar, göğerir,
    bileylenir hıncımız!
    evliyalar, erenler,
    zemahşer alperenler,
    çocuğumuz, gencimiz...

ağlar, yüzümüz gülmez,
    bu devran böyle sürmez,
    muhsin'ler ölmez, ölmez!
    ardından vatan ağlar,
    kefensiz yatan ağlar,
    muhsin'ler ölmez, ölmez!

rahmet-i rahmana kavuştun koca reis, mekanın cennet olsun
    (rind, 01.04.2009 22:14)
  13. (ulanyinemiben, 19.05.2009 12:04)
  14. sevilesi insandır. kendimi bildim bileli dinlerim. müzik ses uyumunu zaman zaman tutturamasa da bir delilik sezdiğim içindir hala dinlemeye evam ederim. kimin kuyruğuna basacağını da bilir. bu aralar kral karadeniz kanalında program yapmaktadır.
    (kalegençlik, 21.10.2009 21:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil