ülkücü gençliğin en beğendiği ve en çok dinlediği ozanlardan birisidir. eserlerindeki gözü pek ve sözünü esirgemeyen tavrı takdir edilmeye değerdir. ateş gibi konuşur, kalabalığa seslenirken kendinden geçer, gönülleri uyandırır...
bir zamanlar
ülkü ocakları'nın düzenlediği gecelerde osman öztunç'suz gün bitmezdi. osman öztunç'u dinleyip bu gecelerden çıkarken, insan kendini bir cengâver gibi hissederdi. son zamanlarda bu geceler pek görülmese de kendisini albümlerinden takip etmekteyim.
ayrıca osman öztunç'un en bilinen şarkılarından birkaçı;
mehmedim,
yan çizdim ve
üsküdar'dır.
osman öztunç ülkücüler dışındaki sanatsever (!) kesimlerce pek beğenilmez ve tutulmaz; ama kişisel görüşüm şudur ki bu adam bir solcu oldaysı ve özellikle de "
yan çizdim" isimli şarkısını bir solcu olarak seslendirseydi, şimdilerde sol kesim tarafından ilahlaştırılmış ve adına kitaplar, makaleler yazılmış, insanlığı ve dava adamlığı üzerine methiyeler dizilmiş, resimleri avatar olarak kullanılmıştı; fakat osman öztunç bir ülkücüdür ve tamamen bu sebepten eleştirilir, hakkında taklitçilikten tutun da beceriksizliğe kadar denmeyen kalmaz. yani osman öztunç'un böylesine az bilinmesinin ve hadsizce eleştirilmesinin tek sebebi, onun gerçek bir
ülkücü olmasıdır.
bozkurt osman olarak da bilinir...