|
|
- çok normal bir davranıştır. oruç islam dininin, cumhuriyet ise ülkemizin bir değeridir. aksini düşünenler herhalde atatürk'ü dinsiz imansız zannedip, kendileri de bu yolda çağdaş, aydın, entel sınıfından sayıp aslında atatürk'ten ne kadar bihaber olduklarının farkında olmadan yaşayıp giden bir takım dar görüşlü türkler'dir. 29 ekim geçti ama, kendilerine en yakın zaman olarak 10 kasım'da gidip en azından bir atatürk resim sergisi gezip atatürk'ü en azından gördükleri resimler ölçüsünde değerlendirmeleri tavsiye edilesidir, böylece dinsiz, imansız zannettikleri ulu önder'in imanlı bir laik olduğunu görüp daha iyi anlayabilirler.
bonus olarak da buyrun: (bkz: dini inançlarla dalga geçmeyi marifet sanmak)
edit: (bkz: başlığın yazarın üstüne kalması)
- atalarımız çok güzel bir söz ile bu konuya açıklık getirmiştir;
- so fucking what?
+ sağol atam
- eyw.
- (bkz: oha falan oldum)
- (bkz: anam anam anam diyem ben saa)
(bkz: sözlüğü manyakların basması)
- (bkz: art niyet ile açılmış başlıklar)
(bkz: çirkin parasız tuncelili alevi ve kürt olmak)
(bkz: izmirli olup kendini türk zannedenler)
(bkz: allah akıl fikir versin)
- (bkz: başlık açıcam delisi olmak)
(bkz: ne oldum delisi olmak)
(bkz: abuk başlıklara girilen kubik giriler)
- vakti zamanında ben küçüktüm, kardeşim küçücüktü. annem beni sevmeye başldığı zaman kardeşim kıskanır gelir bana vururdu. "git ordan. o benim annem!" diye. sanki benim dayımın kayınbiraderiymiş gibi... onu hatırlatıyor bana...
-o benim bayramım, sen kutlama onu!
- cumhuriyet bayramını kutlamak orucu bozar mı? veya oruçlu iken cumhuriyet bayramı kutlamak haram mı? başlığı anlamadım sanırım...
yok yok anladım da, anlamamazlıktan geliyorum.
ne din, ne de devlet kimsenin tekelinde değildir. ben oruç tutuyorum diye yobaz da değilim, cumhuriyet bayramını kutladığım için oruç tutmayanlardan -müslüman olmayanlardan- da değilim. ben bir atatürk milliyetçisiyim, ben devletçiyim, ben laikim, ben devrimciyim(kelimeye takılmayın, manaya gelin! inkılapçıyım da olabilir.), ben halkçıyım, ben cumhuriyetçiyim... ama ben türküm ve müslümanım da. bunları birbirinden ayırmam. öyle olan böyle olamaz diyenlere güler geçerim.
eksi mi? dediklerim bazılarında can yakabilir... bilirim...
- (bkz: süt ve süt ürünleri tüketmeyen sosyalist)
- islam ile cumhuriyeti zıt şeyler olarak görmek, bilgisayarımın mouse'u ile ekran kartı çakışıyordemekle aynıdır, hatadır.
cumhuriyet bir yönetim biçimi, islam ise yaradana olan inanç metodu ve uygulamaları bütünüdür.
hele hele, sol görüşlülerin kafadan materyalist olduğunu söyleyen bir de şablonlaşmış beyinler vardır ki,
(bkz: tamam ya, dünya dönüyor ya,bırak ya,bırak!)(huma, 22.08.2006 10:22 ~ 10:22)
- dini ve milli duyguları birbirinden apayrı gören zihinlerin rahatsız olduğu durum.
heh yani! dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı! beyinsizce başlıklar açmak bir fantezi oldu burda. ramazan ayında oruç tutan adam müslümandır. müslümanlar cumhuriyete karşı mıdır? birkaç kafasız bunu evet, karşıdır demekle cevaplandırabilir. türkiye'de yaşıyoruz. cumhuriyet için canını veren insanlar arasında ben gibi orucunu tutanların dedeleri, amcaları var. orucumu da tutarım, cumhuriyeti bayramımı da kutlarım. sanane? niye gözüne batıyor? dahası sen kimsin de insanların dini inanışlarıyla dalga geçer gibi vay vay vayyy orucunu da tutarmış sonra gelip cumhuriyet bayramını kutlarmış diyebiliyorsun? gerekirse elimde türk bayrağıyla en önde yürürüm, gerekirse tüm seneyi oruçlu geçiririm. ne yani? senin gibi kendini bilmezlere mi eğlenmeyi reva görecektik dedelerimizin bize bıraktığı cumhuriyet'i kutlamayı?
- bende siyaset tarihimizden bi kişinin sözünü ekliyim bu başlığa da tam olsun " ilim cahaleti alır eşeklik baki kalır"
- -hayırdır ismet abi, dün seni bayramda gördüm?
+sorma ya, bi bakayım dedim camdan. unutmuşum oruçlu olduğumu. e kaçtı oruç haliyle. bari boşa gitmesin dedim, bayramı kutladım
-yok abi bozulmuyo öyle ya, yanlışlıkla bakıp da tövbe edersen orucun kaçmıyo
+hadi ya, tüh ulan niye baştan söylemiyon zerzevat!
-ne bileyim abi eşşek olduğunu(tıytıy, 15.04.2007 02:11 ~ 12:59)
- halkımızın büyük çoğunluğunun içinde bulunduğu,yadırganması veya üzerine başlık açılması gereksiz olan pozisyon.
- (bkz: fitne sokmak)
|