|
|
- yeni bir recep tayyip erdoğan incisi. ilgili haber;
http://www.zekirdek.com/...
- kısaltmasının ot olması başka bir manidar olan ideal türk. çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkmak için padişah seçerler.
- ikiye ayrılırlar:
(bkz: ortalama türk kadını)
(bkz: ortalama türk erkeği)
- partileri de var bunların başbakan sayın recep tayyip erdoğan newsweek'e verdiği röportajda söylemiş; ortalama türk'ün partisi.
“bizim hükümet dindar bir insanın laiklik fikrini koruyabileceğini kanıtlıyor. batı’ta akp, her zaman ‘kökleri islam’da olan’ bir parti olarak gösteriliyor. bu doğru değil. akp, sadece dindar insanlar için bir parti değil, biz ortalama türk’ün partisiyiz. etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dini şovenizme tamamen karşıyız. türkiye, demokrasisi ile islam dünyasının geri kalan kısmı için bir ilham kaynağıdır.”
http://www.nethaber.com/...
- bana bi zamanlardan kalan orta direk tanımlamasını hatırlatmış tanımlama.
(bkz: fark göremiyorum ya sen)
- ne var bunda bu kadar üstüne düşülecek diye düşündüğüm yorumdur. meyhaneye de camiyede gidebilen başı açık da kapalı da olabilen insanları tanımlamıştır. kıyısından köşesinde çekip içine alıp, sokup çıkartıp olayı farklı hallere getirmenin alemi yok. gereksiz polemik yaratılmıştır. tüdür kakadır.
- (bkz: average joe)
- hayatımızda yeteri kadar kar(m)gaşık kavram varken birde bu çıktı. ortalama türk ne demek ya. hayır bu memlekette yaşayan herkes vasat demekse karmaşaya gerek yok doğru.
vasatız vesselam. 75 milyonda bir nobel istatistiği ile fenada sayılmayız aslında...
- haldun ertem'e melih aşık'ın açık pencere köşesinde okuduğum sözünde başarısız kişilerden gurur duyan türktür dediği kavram
- ortalama bir aile babası romalıdan farkı yoktur.var mıdır?bence yoktur.varsa da düzeltilmeli,kendine getirilmesi sağlanmalıdır.beyanatı veren yüce şahsiyet "burda ellerimle kinayeli tırnak hareketi yapacaktım ama yazarken olmadı" aynı zamanda türklerin ortalama olduğunu dünyaya deklare etmiş,aleme maymun etmiştir.halbusi bir türk dünyaya bedeldir.değil mi ama.kim lan bu ortalama türk.çıksın ortaya.iki çift lafım var.
- biri beni ortalasa demek ak parti benim de partim olacak,vay canına.
yav o bu neyse ney de yav dediğin lafın arkasında dursana topladığın oyun arkasında dursana ne derler adama sonra.
- bekir coşkun-ortalama türk
aynı zamanda büyük bir düşünür ve sosyolog olan başbakan, "ortalama türk’ün partisiyiz" deyince merak edildi:
"ortalama türk kim?.."
*
ben "ortalama türk"ü bilirim.
ortadadır.
ağzını açtığında solu anlatıp, sandığa gittiğinde sağa oy atıp, böylece her zaman "ortalamayı" bulur.
keza bir yandan temiz toplum isterken, öte yandan "çalsın ama iş yapsın" derken, neyi baz almış olur:
"ortalama"yı..
ya da:
asla sorgulamadığı yaşantısı fakir, ama hayalleri zengindir.
alın ikisinin ortalamasını...
*
"ortalama türk" ortadadır.
onu da alkışlar, bunu da.
gelene ağam der, gidene paşam.
dışarda sorulduğunda sözleri "ortalama"dır:
"eh işte..."
"şöyle böyle..."
"kısmet neyse..."
ama evde bağırır:
"bunlarda utanmak nerde?.."
alın ikisinin ortasını...
*
matematikte ortalamalar, önce toplama sonra toplanana bölme ile sağlanırsa da, türk’ün ortalaması çarpma ile ortaya çıkar.
pis düzen kendisini çarptı mı...
sesi çıkmayan türk "devlet nerde?" dedi mi...
işte odur:
"ortalama türk..."
*
doğrusunu isterseniz zararı kendinedir "ortalama türk"ün.
yeryüzünün cennet kadar güzel ülkesine ve tarihin en şanlı-şerefli geçmişine sahipken yoksuldur.
neyse ki bunu dert etmez...
sorgulamaz...
ne haldedir görmez...
başına geleni bilmez "ortalama türk"...
(bkz: ortalık orospusu)
- bir de bu var;
http://www.haberx.com/...
|