lise yıllarında gitmeyi hedeflediğim, ama istanbulun ortamlarına akmaya başladığımda (ankara memleketim olmasına rağmen) o kadar sığ bir yere gitmediğim için şükrettiğim üni
itü'deki öğrencilerin ne kadar kompleksli olduğuna şahit olduğum üniversite.
(praxy, 16.03.2004 03:24)
puanları yüksek olmasına rağmen itü ye karşı kompleks duyan üniversite
(com90, 17.03.2004 23:09)
kapısının üstüne koskocaman "u dönüşü yapılmaz" işaretinin çakılı durduğu,içinden çıkanların genelde yüzünüz yerine arkanızdaki duvara,kuşa,vs. nesneye bakarak konuştuğu üniversite...
geçen sene(2003) mezunlarının yarısının iş bulamadığı üniversite
(com90, 21.03.2004 17:58)
işletme binası ile yurtların arası bir günlük yol ne ise ki dolmuş var
itülüler tarafından kurulan ve şu anki inkar edilemez (bkz.
hazımsızlık)başarılı konumuna itülüler tarafından getirilen türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri
bitirdiğim ilk üniversite, ilk göz ağrım, sıra itü'de ama ben her iki üniversiteyi görmüş olan biri olarak, itü güzel üniversite, bölümümden çok memnunum ama odtüye nazaran asosyal bir üniversite.
itü'den daha sosyal olduğuna inandığım,lise boyunca birçok ankara'lı lise öğrencisi gibi girmek için biyerlerimi yırtdığım ama beceremediğim,kendi öğrecilerinin bile biçoğunun metu diye hitab etdiği .en kötü yanının ankara'da bulnması olan üniversite.
sabahleyin mc donalds ı taşlayıp kapattırıp, öğle yemeğini burger king te yiyen insanlar topluluğunun genel adı.
mimarlığın önündeki 3 tane beton bloktan oluşan anıtımsının 10 kasımlarda ata yazdığı iddia edilen ancak "hangi 10 kasımda güneş açmış ki gölgesi ata yazsın" diyenlerin sayısının hızla arttığı üniversite
bir teknik üniversite için çok fazla teknik olmayan unsur, bölüm ve insan barındıran üniversite
insana kendini geliştirmesi için daha fazla imkan veren kanımca itüden gaha güzel üniversite.
puanım fazlasıyla yetmesine rağmen bir tek bölümünü bile tercih etmediğim çelişik,ukala insanlar barındıran,ziyaretlerimde bile beni sıkan iyi yönleri de olan ama sevimsiz bir üniversite, amerika özentisi!
*
kktc başbakanı
mehmet ali talat'ın mezun olduğu okul
(bkz.
çelişki)
(bınar, 25.04.2004 18:26)
1950'lerde devletin büyük desteği ile kurulan ,
ford vakfı'nın da desteğini esirgemediği
ingilizce eğitim veren üniversite .
(skuba, 26.04.2004 04:17 ~ 09.12.2005 18:13)
sahip olduğu kampüs ortami bizde olsa mit'yi, caltech'i bile sollayabileceğimiz üniversite
krokisine üstten bakildiginda rusyaya doğrultulmuş kabzali bir silah şeklinde olan amerikalilarca kurulmuş üniversite
zaten türkçe verilirken bile osuruktan tayyare olan mühendislik eğitimini ingilizce vermeye çalışan ve bu yönüyle ingilizce eğitim meraklısı gençlerin ilgisiyle hala puanları yüksek olan üniversite,hem de ankara'da...
(bkz.
www.metu.edu.tr)" onmousedown="return bkc('94567','www.metu.edu.tr')">www.metu.edu.tr)
(jam23, 29.04.2004 10:21)
eğitiminin iyi olduğunu düşünmeme ve bilmeme rağmen, ankarada olduğu için sıralamaya bile almayacağım üniversite.. itüden tek fazla kısmı bütün eğitim birimlerinin tek bi kampüste çözülmesidir
**, o da fazlasıyla
boğaziçinde var,
istanbuldan kalkıp okumaya gidilcek yer değil..
(bınar, 02.05.2004 14:28)
"ah bi de istanbul'da olsaydı" dedirten üniversite
metu'yu "memleketimin en taşşaklı üniversitesi" şeklinde açan insanların ünisi
yapısal olarak üstten görünüşü bir tabanca olan ve namlusunu rusya'ya çevirmiş olmasına rağmen,öğrencileri ne hikmetse amerikan karşıtı olup, amerika'nın mc donalds ürününü almayıp amerika'nın en büyük kültürel silahı olan ingilizcesini alırken gıkları çıkmayan türkiye'nin en yüksek puanlarını almayı pek de haketmeyen üniversite.
ayrıca 4 yıl boyunca yerleşkeden dışarı adımınızı atmadan yaşayabileceğiniz belkide tek üniversite...
eski amerikan üssü olmasina,egitim dili ingilizce olmasina,ve ögrencilerinin çok büyük bir bölümünün yurtdisina beyin göcü vermesine ragmen içinde solcu takilan ögrencileri barindiran tek üniversite,ayrica 'devrim stadi'yla da ünlüdür.