|
|
- gagalı memeli hayvan dostumuz.
- tazmanya canavarı çizgidizisinde sürekli teknolojik birşeyler icat eden dahi ikiz kardeş kahramanlardır bunlar.tabi çocukken gagalı memeli falan bilinmediğinden "ornitorenk" bir çeşit ördek zannedilirdi.
- (bkz: platypus)
- gaga-memeli anlamında ilginç bi isme sahiptir, ama ismi sahip olduğu ilginçlikler yanında solda sıfır kalır..bu hayvan yumurtlamasına rağmen yavrularını sütle besler..gagası vardır ama tüy yerine kılları vardır. bu zat memelilerin atasına ençok benziyen yaratıklardan biridir. hayatının neredeyse tamamını sualtıda beslenerek geçirir. erkek bireylerinin arka ayaklarının yanında bi köpeği felç edebilecek güçte zehir taşıyan kesesi vardır.memelilerden, tek delikliler ailesine mensuptur.. yani sürüngen ve kuşlardaki gibi, dişilerde vajina yoktur.
- (bkz: jeux d enfants)
- (bkz: fatih altaylı)
http://images.google.com.tr/...
edit: eskiden ornitorenk resmi aratınca altaylı resimleri çıkıordu, eskiden şahan daha iyi espri yaıyordu, eskiden ekmekler fişle satılıtrdı, eskiden amerikada kızlar teklif ediyordu, eskiden daha az saçmalıyordum.(ephendy, 10.04.2006 18:31 ~ 18.09.2007 21:39)
- zamanın e-kolay reklamlarında rahmetli kemal sunal'ın internet tanıtımına konu olmuş hayvandır. fatih altaylı kendine has hızlı konuşma şekliyle ''ornitorenkler doğruyor mu yumurtluyor mu?'' diye sorar kemal sunal da sözde hızlı interneti vurgulamak için dial up bağlantı ile bir saniyede doğruyormuş derdi.
- ornitorenk veya platypus (ornithorhynchus anatinus), ördeğinkine benzeyen bir gagası ve perdeli ayakları olan, kunduz gibi yassı kuyruklu bir omurgalı hayvandır. memeliler gibi kürklüdür. sürüngenler gibi yumurtlar, fakat bir memeli gibi yavrularını emzirir. bu yüzden, evrimsel açıdan sınıflar arası bir geçiş formu olarak tanımlanır
ilk bakışta ornitorenk gagasının ördek gagasıyla aynı olduğu kanısına kolayca varılabilir. ancak, ördek gagası sert ve nasırlaşmışken, ornitorenkinki yumuşak ve elastiktir. ayrıca ornitorenk gagasında bir çok sinir bulunur. ornitorenk, gagasını çamurda yiyecek bulmak için kullanır. bir ornitorenk ayda 12500 solucan yiyebilir. (tübitak)
- "millet vekili", "sivas spor" gibi imla hatalarıyla beni benden almış dördüncü nesil yazardır. biraz daha özen vermesini istiyor, başarılar diliyorum.
- bana artık abi diyecek olan abladır, yazardır, candır. şu an memleketimde yaşayan en iyi ve en güzel anadır.
- efendim egosuna sponsor olduğum yazardır. daha dokunamadan külahtan düşen dondurma, kendisine kırmızı yanarken yola atlayan bir de üstüne gak guk yapan yaya, maçta oynatılmayınca banane top benim diyip topunu alıp giden, maçı tatil eden uyuz çocuktur. bana bakın altıma efendi gibi giri yazın, okuyup üflerim arı sıçtı diye boş boş bakarsın ekrana diyen insan. sen bana önce tevellutünü söyle koçum diyen güzin abla kisvesi altında, hem yumurtlayan, hem memeli bir hayvan nicki ile aslında ruhunun çelişkilerini sözlük ahalisi ile paylaşan, günbatımı fotoğrafı çekmek için akşamdan bekleyen insan. aynı zamanda kendisinin son girisinden bir şey anlamadığımdan aklıma ne gelirse sıktığım, kendimi felsefik göstermeye çalıştığım kişi.
- ornitorenklerin tükürüğünün bir damlası tüm insan ırkını ortadan kaldırmaya yeter de artar bile.
- uzunca bir süredir kayıp yazar. şu aşağıdaki yazının sahibidir. korkuyorum siler her şeyi gider, bu yazı da kaybolur diye. o yüzden ben aşağıdaki kanun hükmünce önlem alıyorum:
"yazılan her şeyin telif hakkı itü sözlük'e aittir. fark ettirmeden yürütülen giriler ve sevda sözleri haram olsundur. "
"düş koordinasyonu,hayalinizdeki tecessümün aydınlıktan önceki saliselik karanlığı..
ilk anda beyaz kağıtlara en ışıltılı fırçalarla pembe resimler çiziyorum, baktığım aynada gördüğüm ve hissettiğim kişi oluveriyorum sessiz ve telaşsız.. sonra bir trapezin üstüne çıkıyorum karşımda en sevdiğim insan, o da bir trapezin üstünde ellerimizle bibirimizi tutmamız gerekiyor.. zamanı iyi ayarlamalıyız, tutma gücümüzüde ne bir saniye erken ne bir saniye geç.. yoksa ya o beni yada ben onu avuçlarımın arasından kaybedeceğim.. ben boşluğa savruluyorum ellerine yapışmak için, tutuyorum sıcak avuçlarını, ama onun gücü yetmiyor beni avuçlarında tutmaya, kayıp düşüyorum sonsuz boşluğa..
gözlerimi açıyorum ve devam ediyor acılar beni ağırlamaya.."
- bu eşşekoğlu eşşeğin gen haritasını çıkarmışlar 165milyon yıllık bir evrim haritası ortaya çıkmışmış. zaten tipinde meymenet yokki sırf bu hayvanın yüzünden darwin abiye inanmaya başlayacağım. ördek gibi gagası, yılan gibi zehiri bilmemne gibi bişeyleri olan bir hayvandır kendisi, güvenilmez bir hayvan. görsem selam vermem.
edit: http://www.ntvmsnbc.com/...
- yumurtlayan ayrıca yavrularını sütle besleyen hayvan. kuş sütü atraksiyonunu yapabileceğiniz ancak kuş olmayan bu hayvanın gayet ilginç hikayeleri vardır. bu hayvanı bulup getiren ilk kişi sahtecilikten idam edilmiştir. trajikomiktir
- http://ornitorenkweb.blogspot.com/... linkinden okunabilecek çok şahane dolayısıyla atilla atalay öyküsü.
- yumurtlayan tek memeli hayvan.
- - kuş, at, eşşek, ne güzel... ornitorenk ne amına koyyim, boş kutu kolanın merdivenden yuvarlanması efekti gibi... o diil de ben bu suya dalarım hocam.
(bkz: yiğit özgür)
|