the lord of the rings serisinde legolas olarak izlediğimiz aslında legolasla uzaktan yakından alakası olamayan esmer tarzına hasta olduğum muhteşem insan. aynı zamanda pirates of the carribbeanda johnny depp ve troyda brad pittle oynayan ingiltere kent doğumlu güney afrika vatandaşı insan üstü. ayrıca 13 ocak 1977 doğumludur kendisi ve 20 yaşında tiyatro akademisinden mezun olmuştur.
azımsanmıcak kadar bi süre liseliler gibi platonik aşık olduğum, gözleri bir ömre bedel,gerçek hali elf güzelliğine bin basan, bu genç yaşında bilimum uzuvlarını tıbbi işleme mağruz bırakan zirzop, hafiften kaçık, "ayy ne şeker şeysin sen öyle" söz öbeğini milyonlarca kez hakeden yağız delikanlı.
ağlak suratlı ancak oldukça cici ve temiz karakterleri oynaması nedeniyle sürekli olarak kendine hayran kitlesi oluşturacak hamleler yapan geleceğin holivud yıldızı.ayrıca diğer yıldızlarımız için (bkz. colin farrell)(bkz. eric bana)(bkz. hayden christiansen)
hiç bir zaman karizmatik , önemli bir rol oynayamayacağına , fakat her zaman ben affleck tarzı piyasada olup gereksiz gereksiz filmlerin kahramanlarından olacağına (ve ya gerekli filmlerde gereksiz rol modeli, karayip korsanlarındakı rolü gibi) inandığım gereksiz insan . bu insan için karizmatik, iyi oyuncu ifadelerinin kullanılması çok yanlıştır , ancak liseli kızlardan beklerim böyle bir şeyi .
oyunculuk açısından kendini geliştirdiği son filminde açıkça görülmektedir. ama aha şuraya yazıorum, bu adam hep kasıntı kalacak, tıpkı kazma yutmuş gibi.
troy'un paris'i,lord of the rings in legolası,karayip korsanlarının will turner'ı...
oyunculuğu tartışılabilir ama kesinlikle allahın özene bözene yarattığı güzelliklerden biridir kendileri.
yıllar önce karayip korsanlarındaki donjuan tavırlarıyla , sonradan yüzüklerin efendisindeki uzun sıradışı saçlarıyla ve en son olarak cennetin krallılarındaki savaşçı rolüyle oyunculuğuna ve kendisine hayran olduğum aktör.bu üç rolde oynayanı üç farklı insan olarak bilmek ve hayranı olmak , sonradan bu üç rolü de oynayanın tek kişi olduğunu öğrenmek de etkileyici bir oyuncu olduğununun kanıtı olmuştur benim için.
hatunların anlaşılmaz yapısına bir başka örnek. yakışıklı olduğunun söylenmesine bir türlü anlam veremediğim şahsiyet. troy'da bir brad pitt gerçeğinin, yüzüklerin efendisinde peter jackson'un küllerinden yarattığı bir vigo mortensenin, pirates of the carribbean'da tüm ihtişamıyla johnny deppin yanında yakışıklı denmesine anlam veremediğim adam. hadi belki oyunculuğuyla gönüllerde yer etti(!) diyerek geçiştirilebilir ama her zaman ezik bir karakteri, karakterden daha ezik canlandıran bir insan olduğu için bu da zor geliyor (legolas hariç).
çok karizmatik bir oyunculuk sergileyen acaip yakışıklı aşık olunası şahsiyet.özellikle en son izlediğim filmi olan karayip korsanlarında karizmasıyla tavana vurmus ve filmin bazı sahnelerinde konsantre olmamı engellemiştir.
daha meşhur olmadığı zamanlarda, hallmark channel'daki midsomer murders dizisinin bir bölümünde rol alan ve dizinin daha başında karnına tırmık yiyerek öldürülen birisidir.
elizabethtown ile arada bir kez dahi olsa günümüzde geçen bir filmde normal kıyafetlerle ve normal bir insan olarak rol almış ama bu başarısı fazla sürmemiş ve yine pirates of the caribbean'ın ikinci filmi ile özünü bulmuş aktör.
bir de bu adamın oyunculuğa başlama sebebi "güzel kadınlarla öpüşmek, rol dahilinde nereye kadar giderse götürmek." imiş bir röportajında okumuştum, ilginç geldi burada da sizlerle paylaşayım dedim.