orkun uşak 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. geçtiğimiz sezon kayseri erciyessporun kalesini koruyan ve galatasaray ile anlaşmış olan, galatasaray altyapısından yetişen bence çooook başarılı ve hırslı kaleci.

orkun g.saray'da!

g.saray alt yapısından yetişen ve k.erciyesspor'da iyi bir performans sergileyen orkun g.saray'a transfer oldu. lig tv'den pınar argun'un haberine göre orkun'un g.saray ile 3 yıllığına anlaştığı öğrenildi.

lig tv'den pınar argun'un haberine göre orkun'un g.saray ile 3 yıllığına anlaştığı öğrenildi. k.erciyesspor küme düştükten sonra birçok takım orkun'u transfer etmek için sıraya girmiş, genç kaleci eski teknik direktörü bülent korkmazlı bursaspor, orkun'u ısrarla transfer etmek istemişti. g.saray ise genç kaleci için bursaspor'a imza atmadan önce devreye tekrar girdi ve orkun'u takıma dahil etti. bilindiği üzere g.saray'ın kalesini yıllarca koruyan mondragon köln'e transfer olmuş, kale de genç kaleciler fevzi ve aykut'a kalmıştı.

tatilde olan orkun ise lig tv'ye yaptığı açıklamada g.saray'a transfer olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

http://www.ligtv.com.tr/...
    (caddebostan, 20.06.2007 15:14)

2. galatasaray altyapısından yetişen ancak temel özelliği olan yüreğini vererek oynamasının yarattığı hırçın ve profesyonellikten uzak tavırları sebebiyle uzaklaştırılmış olan kaleci... şu sıralar kayseri erciyesspor'da gösterdiği performans sonrasında tekrar galatasaray'a geleceği söylentileri dolaşmaktadır...
    (ageblood, 20.06.2007 15:26 ~ 16:49)
  3. galatasaray'a transfer olan oyuncudur.
    yeni sezonda aykut ve fevzi ile büyük bir rekabete girecektir. bu nedenle tatilde boş oturmasa iyi eder.
    (çılgın veyfik, 20.06.2007 15:53)
  4. soyadı usak olan futbolcu.. uşak değildir soyadı..
    (tatito, 20.06.2007 15:54)
  5. ankaragücü'ndeyken hikmet karaman'a omuz atmış, profesyonel anlamda yeni yeni bazı şeyleri aşabilen ve kendini sahadaki performansıyla olduğu kadar, profesyonellikte de geliştirip geliştiremediğinin sınavını galatasaray'da verecek olan kaleci.
    (buz gibi soguk su, 20.06.2007 16:46 ~ 17:12)
  6. transfer haberi an itibariyle galatasaray spor kulübü'nün resmi sitesinde de yayınlanmakta olan kaleci...
    (ageblood, 20.06.2007 17:07)
  7. fortis türkiye kupası'nda, ümit karan penaltıyı kullanırken kale içinde volta atarak "noluyoz lan!" dememize sebebiyet vermiş, penaltıyı kurtararak dumura uğratmış kaleci.
    (subuti, 17.07.2007 11:51)
  8. şimdilerde galatasaray kalesini koruyan orkun kayseri erciyesspor'da oynarken bir gol sonrası aynı fred çakmaktaş gibi yabadabadu şeklinde sevinmiştir. ilginç tikleri ve hareketleri vardır. gaza geldiği vakit kendinden beklenmeyecek kurtarışlar yapabilir.
    (hothead, 13.08.2007 13:18)
  9. çok klişeleşmiş bir futbol yorumcusu sözleri olacak ama çizgide ve karşı karşı pozisyonlarda son derece iyi, yan toplarda biraz zayıf olan kaleci.
    (çılgın veyfik, 27.08.2007 00:35)
  10. maçlarda hele de şu yaz günlerinde giydiği kazakla benim içime sıkıntı vermesine rağmen kaleciliğini takdir ettiğim galatasaraylı oyuncu.
    (hepatica, 28.08.2007 01:33)
  11. uzun saçlarıyla galatasaray'daki bülent korkmaz'ın gitmesiyle oluşan aslan yele saçlı futbocu eksikliğini kapatacağına inandığım yetenekli kaleci.
    (seperated ways, 28.08.2007 01:35 ~ 01:35)
  12. yan toplardaki zaafı ve uzun saclarıyla rustu recber'i hatirlatan galatasaray'in yeni file bekçisi.
    (eppe, 28.08.2007 01:49)
  13. karl heinz feldkamp ın beş maçta ikisi de penaltıdan olmak üzere yalnızca iki gol yemesine rağmen oynatmamayı daha ilk haftalardan kafaya koyduğu pek beğenip pek yetenekli olduğunu düşündüğüm kalecidir.
    (deklarema, 04.09.2007 21:54)
  14. bildiğin delidir.
    (bulsaraa, 23.09.2007 19:46)
  15. yüz ifadeleri ile, sürekli planjonları ile beni öldüren ve yan toplara ölür billah çıkmayan kalecidir. ve ayrıca galatasaray türkiyenin hep en iyi kalecilerine vermiştir eldivenleri bu zamana kadar. iş bu durumda da galatasaraya çok da fazla yakışmıyor mu ne diye sormaktan kendimi alamıyorum.
    (kahnesty, 20.10.2007 03:25 ~ 03:25)
  16. solo test'in resimlerindeki "beyinsiz" adama benzeyen şahıs. hafızam beni yanıltıyor da olabilir tabii, yıllardır görmedim o resimleri. zaten küçükken de ilyas salman'a benzetirdim o herifi.
    (dali, 20.10.2007 04:30)
  17. çok tecrübesiz olduğu gözlerden kaçmayan galatasaray'lı kalecinin yine de bu tecrübesizliğine rağmen çıktığı maçlar da elinden geleni yapmaktadır.sonuçta önemli olan galatasaray'ın başarısıdır ve bu futbolcu da onun için oynuyor.
    (pawing flower, 20.10.2007 10:14)
  18. avrupa yakası'ndaki izzet karakterine benzeyen kaleci
    (ayabakan, 12.11.2007 19:35)
  19. sonunun hayrettin gibi olacağından korktuğum galatasaray kalecisi. bu gidişle yönetim kurulu şubat ayında
    -yok arkadaş bize yerli kaleci olmuyor. en iyisi bir yabancı kaleci bulalım.
    diyerek ya orkunun galatasaray serüvenine son noktayı koyacak ya da yedek kaleci olarak beklemeyi kabul ettirecektir.
    (kalbime gömerim o zaman, 16.11.2007 23:49)
  20. senin yüzüne ne olmuş diye sorulması gereken insandır.
    (leo, 09.12.2007 12:30)
  21. 8 aralık 2007 fenerbahçe galatasaray maçının 5.dakikasında hatalı bir çıkış yapıp kalesini boşaltmış ve semih şentürk'e dar açıdan gol şansı vermiştir.o pozisyondan sonra mutlak 3 pozisyonda kalesini başarıyla koruyup , farkın açılmasını önlemiştir.
    (guanoapes, 09.12.2007 12:37)
  22. sakalları ve surat ifadesi ile gerçekten bir aslana benzemektedir.
    (shagrath, 10.12.2007 18:26)
  23. "ismimin başında dos santos gibi bi isim olsaydı kaleci aramazlardı." diyerek galatasaray yönetimine ve kalli'ye ayarların ayarını vermiş çılgın kaleci.
    (lucifer, 24.12.2007 18:13)
  24. kendisinin bu sezonki yediği hatalı gol sayısı kanımca sadece bir (1) olsa da, topu oyuna sokmada ciddi eksikleri vardır. özellikle aut atışlarında kullandığı iki toptan biri orta sahayı bile geçmiyor. hayır yetiştiremiyor galiba diycem, eve gelip beni yemesinden korkuyorum.
    (snitch, 14.02.2008 17:49)
  25. ligin alt sıralarındaki takımlar için iyi bir kaleci olabilir ama asla galatasaray gibi bir takımın 1. kalecisi olamaz. çizgi kalecisi olduğu için sürekli defans yapan takımlarda oynayabilir. iyi bir kalecide hangi özellikler bulunmalıdır?
    1. yan toplarda iyi olmalıdır.
    2. pozisyonları önceden sezip kalesini terkederek rakip futbolcunun kendisiyle karşı kalmasına engel olmalıdır.
    3. topu oyuna sokma becerisinin üst düzey olması gerekir.
    4. uzaktan şutlara karşı güven vermelidir.
    5. kalecinin mutlak hakim konumunda bulunduğu 6 pas dediğimiz bölgede sinek uçurmamalı.

orkun'da bunların hangisi var? hiçbiri yok, o halde bu adamı kim aldı, niye aldı, oynatan niye oynatıyor. ligin en az gol yiyen kalecisi ama az yemesi kendi becerisinden mi yoksa defansın sağlamlığından mı? leverkusen maçında penaltı hariç yediği 4 golün 3'ü kesinlikle hatalıdır. birinde 6 pas içine yapılan ortaya müdahale etmeyerek, biri hemen hemen üzerine kullanılan normal sertlikteki serbest vuruşu sektirerek, biri defans arkasına atılan topa kalesini zamanında terkedip müdahale etmeyerek. normal denilebilecek tek golü de yemeyebilirdi. karşı karşıya pozisyonda adamın vuruşu bunun 1 metre sağından içeri gidiyor.

sadece leverkusen maçına bakarak böyle düşünmüyorum. ancak leverkusen maçı açıkça gösterdi ki baskı yediğimiz maçlarda topun defansı geçip kaleye yönlenmesi durumunda orkun'la kaleye dikeceğimiz herhangi bir odun arasında fark yok. orkun'un şimdiye kadar kurtardığı bir maç ben hatırlamıyorum. ama bir tafo, bir mondi bir çok maç kurtarmıştır. hatta fenerden 6 gol ve sonra 4 gol yiyen de mondi'ydi, ancak hiçbir galatasaraylı o goller için mondi'yi suçlamamıştır. 1999'daki 5-0 lık chelsea maçı kaleci kerem için bitiş olmuştu, leverkusen maçının da orkun'dan kurtarmak için bir fırsat olmasını diliyorum.
    (galliani, 22.02.2008 14:59)
 sayfa  / 2