görseller
orhan yılmazkayaorhan yılmazkaya

belki ilginizi çeker
  1. · meral seven
  2. · deniz gezmiş
  3. · devrimci karargah
  4. · orhan yılmazkaya
  5. · suçlu ile sınıf arkadaşı olunduğu için tutuklanmak
  6. · 2 yılda 53 masum insan öldüren türk polisi
  7. · anakin skywalker
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · apansız
  9. · marcus slaughter

orhan yılmazkaya  

sayfa  / 2
  1. bugün bostancı'da çıkan çatışmada ölen devrimci karargah yöneticisi.

son sözleriı; 'ismim orhan yılmazkaya, devrimci karargah savaçısıyım. türk ve kürt halklarının mücadele ve direnişi için, işçilerin, emekçilerin mücadele birliği için savaşıyoruz. emperyalizme karşı, faşizme karşı, siyonizme karşı savaşıyoruz. yaşasın devrim ve sosyalizm, yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın türk ve kürt halklarının mücadele birliği. biz düşüceğiz fakat bizden sonra bu kavga mutlaka sürecek. binlerce yıldan beri sürdüğü gibi. thomas müntzer'den, şeyh bedreddin'den, mahir çayanlardan, ibrahim kaypakkayalardan, deniz gezmişlerden beri sürdüğü gibi.' olmuştur.

şu anda bu adamın durumunu, devrimci karagah'ın olayını tam olarak bilmiyorum herhangi bir yorum yapamayacağım ama söylemek istediğim bir şey var ki; bu ülke, bu polisler en ufak bir sol muhalefeti daha büyümeden yıkmak istiyorlar. herkese düşman gözüyle bakmamız bu yüzden. bu yüzden sürekli yasadışı sol örgüt baskınlarının olması. nasıl bir ülkeysek hiç yasadışı sağ örgüt duymadım ben, hep sol örgütler yasadışı oluyor.

yani söylemek istediğim şu ortamnda medyaya, polislere, celalletin'e, hükümet organlarına, egemen güçlere falan güvenilmemesi gerektiği. solu tasfiye etmeye çalışan kapitalist düzenimde yanlış düşmanlar belirlememeliyiz kendimize.

bu ülke nazım hikmet'e, deniz gezmiş'e vatan haini demiş insanlara sahip. bu ülkenin kahramanı çakıcı, sedat peker.

bunları düşünerek olayın yorumlanması gerekir diye düşünüyorum şu an itibariyle.

not: şimdi büyük ihtimalle milliyetçi kardeşlerim bana ayar üstüne ayar vermeye çalşacak, hakaretler gelecek mesaj kutuma. bunlar umrumda değil ama bunları söylerken edepli olun.

vatan haini demek ağır bir suçlamadır, öyle boş yere serpiştirilmez.
    (belki de bunlar yanılsama lan, 27.04.2009 16:45 ~ 19:40)
  2. yoldan geçen 16 yaşındaki genci nasıl bir sol muhalefet adına öldürdüğünü merak ettiğimdir. 'en ufak bir sol muhalefet'i bombalarla, silahlarla yapandır.
    (raem, 27.04.2009 18:53)
  3. ibrahim kaypakkaya'yı,deniz gezmiş'i çok masum zanneden romantik devrimcilere birşeyleri hatırlatmaya çalışmış insandır.

bir de ''hep sol örgütler amaaoooo'' tripleri var ki evlere bile şenlik değil.yahu hükümet zaten sağcıların elinde.niye sağcı örgüt olsun.sağın geleneğinde isyan yoktur ki?dünyada bile amerika'nın kışkırtması olmasa sağ örgüt olmayacak.celalettin cerrah kim?sağ görüşlü... zaten sağ görüş örgütleniceğini örgütlemiş.adı da polis.

neyse sevgili solculuk oynayan sözlükçüler.siz götünüzü yayın,bir de yoldan geçen çocuğu vuran caniyi savunun.klavye solcuları sizi...romantik devrimciler... gidin iki asturias çalın da kendinize gelin hadi bakayım...
    (my jekyll doesnt hide, 27.04.2009 19:09)
  4. olayın romantizmle ilgisi yok. hatta burada olayın devrimle ilgisi de yok, bir adamı savunmayla da.

bir devrim nasıl yapılır bilirsiniz herhalde. başbakandan izin alınarak yapılmaz, hükümete karşı durmaktır devrim.

onu yıkmak yeni bir düzen yerleştirmektir, yöneticilere onu koruyan sınıfa karşı durmaktır. falan filan.

ben burada ne solculuk oynuyorum ne de cani olduğu kesin birini savunuyorum. klavye solcuları sizi'ymiş. e anası satıyım nasıl sunacağım fikrimi sözlükte? sözlükte fikrini beyan etmek 'klavye delikanlısı' mı yapıyor beni?

devrim isteyen adam silahlı çatışmaya girer, yapacak bir şey yok. kazanan tarafta olursa 'kahraman' olur, kaybederse 'vatan haini'.

ama benim bu adam hakkında söylemek istediklerim yanlı bilgilere kurban gitmesi ihtimali.

her boka vatan haini yaftasını yapıştırın anasını satayım, tek vatanı düşünen siz olun. ama merak ettiğim bir şeyler var ve onları sorgulamak gerek. her söylenene inanırsak halimiz ne olur sizce? ne farkımız kalır koyundan?

'bir sivili öldürürsen teröristsindir.' e o zaman ağzına sıçtığımın türk polisi ne?

ayrıca, çatışma durup izlenir mi abi? o masum insana elbette herkes üzülür ama siz istediğiniz zaman olayı duygusallaştırıyorsunuz ve karşı çıktığım nokta da burada başlıyor aslında.

deniz gezmiş size göre çok suçlu bir insan olsun farketmez, size göre kimin kahraman kimin vatan haini olduğu da beni ilgilendirmiyor aslında. siz saçma kahramanlar yaratıp onların ülkeyi sömürmesine ses etmezsiniz. ülkesi için ölen adama da vatan haini dersiniz.

çocuk işi çünkü bunlar, kazanırken tadını çıkarın.

sizin yönetminizdeyiz, sizin yönetiminiz belirliyor kimin masum kimin suçlu olduğunu. insanları yaftalıyorsunuz.

ama ben buna karşı çıkıyorum, ne olduğunu hala tam bilmiyorum ama eksik ve yanlı bilgilerle birine vatan haini demek istemiyorum. buna karşı çıkıyorum.

ve tanım: 27 nisan çatışmasında öldürülmüş bir adam.*
    (belki de bunlar yanılsama lan, 27.04.2009 19:34)
  5. çocuk yaştaki bir aşçı yamağının ve iki çocuk babası bir devlet memurunun hayatına kıydıktan sonra niyazi olmuş bir katil. cephanelik yardımıyla ufak sol muhalefet yapan bir terörist. polise hakaret edip , edep bekleyenlerin gözünde ve sözünde bir boka benzetilmeye çalışılsa da bu ülke halkının gözünde aşağılık bir hain.
    (bukalemun, 27.04.2009 19:56)
  6. bütün suç çatışmayı izliyen 16 yaşındaki insanınmış.bize bunu da öğretmiştir bu adam.başka neleri öğrenicez bakalım.
    bu ülkenin polisini cem garipoğlu denen şahıs için yazdığım giride zaten belirtmiştim de,hiç bir hakaret olmamasına rağmen g.g yüzünden girim silindi.1 mayısta da neler olabiliceğini,eylemi dağıtmak adına neler yapabiliceklerini çok da iyi tahmin eden bir insanım ama buraya gelip zaten en baştan yanlı bir fikir sergileyip. ''ama onun da canı var... hem hem sağcılara yapılmıyor ühühühühü'' triplerine girmek neyin nesi amınakoyayım.

hizbullah'a bilmem ne örgütüne de 60 yerde baskın yapılmış.eş zamanlı baskınlar.ama siz hep solcuları sikiyorsunuz.solcular hep masum hep mazlum...devrim dediğin tabiki silahla yapılcak,ama bu ne orhan yılmazkaya'yı ne mahir çayan'ı ne de ibrahim kaypakkaya'yı masumlaştırır.devrim yapıyoruz diyip polisi,askeri öldürürsen bunu bi dereceye kadar anlarım.ama sen gidip yoldan gelene geçene sıkarsan annenin laleli eşrafı ile ilişki yaşayıp yaşamadığı hakkında şüphe uyandırabilirsin.gerçi ntv muhabirine sıkan bir gerzekle efrahim elrom'u kaçıran adamı bir tutmuyorum ama hani lafım anlayana.

o zamanlarda yaşamamış,iki üç yerden birşeyler okuyup,kibar feyzo gibi ''ghrewww,lokhavtt,işçiler kardeş,patron kalleşş'' diyip komik durumlara düşmeyin.
    ya da yoldan gelene geçene sıkan adamı anlamaya çalışıp,''abi ama devrim özgürlük...'' gibi salaklıklara da düşmeyin.vatan haini lafı ise bu ülkede herkese yapıştırılır.polis öldüren vatan hainidir.polis,cem garipoğlu'nu soran insana ''e onlar da kızlarına sahip çıksaydı'' derse ''carrah''tır.bunu da biliyorum.ama bu, bu adamın katilliğini değiştirmez.
    (my jekyll doesnt hide, 27.04.2009 19:59)
  7. çatışmaya girmemesi gereken bir ortamda çatışmaya girerek masum bir gencin ölümüne sebep olmuştur (okuduklarıma dayanarak gencin ölümüne sebep olan kurşunun onun tabancasından çıktığını varsayıyorum). bugün karıştığı olayın en üzüldüğüm tarafı budur. fakat ben üzülürken bir baktım ölümüne sebep olduğu insan solculara sorulan hümanizm hesaplarına alet edilmiş, midem bulandı. dedim bir bakayım bu hümanizm naraları atanlar ne kadar samimi. fakat ne göreyim, iş polis şiddetine kurban giden metin göktepe, festus okey, feyzullah ete ve diğerlerine gelince solcuları ikiyüzlülükle suçlayan arkadaşın klavyesi bozulmuş, hümanizminin musluğu tıkanmış olacak ki tek kelime bile yazmamış.

hah ne diyorduk, "adam sözlükteki iki yüzlüleri bir bir ortaya çıkardı".
    (bulletproof, 27.04.2009 20:38 ~ 20:46)
  8. devrimcidir kendisi. evet evet, devrimci. hem de mahir çayanları, deniz gezmişleri, ibrahim kaypakkayaları bilen; onların yolunda olduğunu belirten bir devrimci...

ne oldu kukla katillerin söylemlerini, hareketlerini, eylemlerini belli bir zümreye mal eden devrimcilere? ne oldu ogün samast kuklası "yaşasın büyük birlik" ve yasin hayal kuklası "orhan pamuk akıllı olsun" dediğinde; "bunların alayı böyle" diyen devrimcilere?

şimdi de sizin alayınız mı böylesiniz? alayınız mı polis katili, çocuk katili; alayınız mı bombalı teröristsiniz? ama yok, bu orhan yılmazkaya da faşist hareketin bir komplo hareketi öyle değil mi? aslında o devrimci falan değil, tamamen kukla öyle değil mi?.. hoş bunları kabul etmiyorsanız; polis katili, çocuk katili ve eli kanlı bombalı terörist olduğunuzu kabul etmiş oluyorsunuz, o da var öyle değil mi?

türk polisini, bir polis 14 yaşında denilen; ama bütün gazetelerde, dergilerde 17 yaşında olduğu yazılan ve polise taş atan seyfi turan'ı dipçikle dövdü diye komple, teşkilat olarak "katil" ilan edenler, ya siz neredesiniz?

devrimci bir terörist 19 yaşında "işçi" bir genci katlettikten sonra nereye kayboldunuz? hani şu mahir çayanlardan, deniz gezmişlerden, ibrahim kaypakkayalardan dem vuran devrimci teröristten bahsediyorum...

evet arkadaşlar, orhan yılmazkaya bir devrimcidir. hem de donanımlı bir devrimcidir. devrim uğruna; evine ekmek götürmek için "alnının terini" akıtan gencecik bir vatan evladını, hayatının baharındaki mazlum şeker'i katleden; yine evine ekmek götürebilmek için "kanını" akıtan, yetişmiş bir türk evladını olan başkomiser semih balaban'ı şehit eden bir teröristtir.

devrimine, karargâhına, sosyalizmine, halk mücadelesine, mahir çayan'ına, deniz gezmiş'ine, ibrahim kaypakkaya'sına lanet olası bir devrimcidir bu orhan yılmazkaya.

lanet olsun onun gibilere. lanet olsun terör tellarlarına. lanet olsun katillere. lanet olsun milleti böylesine örümcek beyinleriyle yönlendirenlere. lanet olsun bunlara destek verenlere. lanet olsun olayları çarpıtıp kendini ak kaşık gösterenlere. lanet olsun alayına...
    (eudaimonist, 27.04.2009 20:45)
  9. kendilerine " komünist " sıfatını yapıştıran partiler tarafından bile eleştirilen silahlı militan. hücre evine baskın yemiş bir devrimcinin, en azından kendini devrimci diye nitelendiren bireyin elini kolunu sallayarak teslim olmasını mı bekliyordunuz ? burjuva medyasının dayatması sonucu " törörist " yılmazkaya ne adi bir adammış arkadaş, polisle çatışmaya girecek kadar kötü biriymiş. ama arkadaş, bundan seneler evvel mahir de girdi çatışmaya, ibo'da askerlerle çatıştı, deniz de silahsız bir devrimin olamayacağını anlamış ve " dağ " kadrosu oluşturmak için yola koyulmuşken yakalandı, che guevara da silahını eline aldı. peki sorun nedir ? sorun, militarizmin pençesine düşmüş güzide ülkemde insanlara verilen sıfatların acımasızlığı, acemiliğidir. bugün savunma fuarında " italyan işi " tanklarını toplarını sergileyen militarizm tutkunları, 1 mayıs öncesi devrimcilerin halk tarafından " iğrençsiniz ibneler " modunda anılması için elinden geleni yapmış, ve alınan tepkilere göre bunu başarmıştır.

ve şu unutulmamalıdır ki, devrimin şanlı yolu oy pusulalarından geçmez.
    (walking away, 27.04.2009 20:46)
  10. bir çatışmaya girmiş ve 16 yaşında bir çocuk ölmüş o çatışmada. vuran ise belli değil. belki bir polis kurşunu.

ama her neyse, bir çocuk ölmüş orada. ve ben sanki o çocuğu suçlamışım öldüğü için.

ahh kardeşlerim benim, 16 yaşındaki çocuğun orada ne işi var dedim ulan. o çocuğu mu suçladım? üzülmedim mi onun için? 'çatışma izlemek ne?' dedim tamam ama duygusal kardeşlerim benim, izlettireni suçlamış olmuyor muyum orada? 'nasıl bir güvenlik anlayışınız var?' demiş olmuyor muyum polislere? ne diye olayı istediğiniz yerden ele alıp insanlığımı sorguluyorsunuz?

anne babaya küfür ederek bir fikir sunulmaz kardeşlerim, hakaret edilerek bir fikir sunulmaz.

olaya devlet ağzıyla bakmadım, bana sunulan taraflı haberlerle ianmadım. inanmayın bunlara dedim. hala da diyorum, 'devlet sizi istediği gibi yönetmek ister, ona karşı gelmenizi istemez. başınızı kaldırmanızı istemez. ve bu olay hakkında bir fikrimiz yokken hemen adamı vatan haini ilan etmeyin' dedim. neyi varmış, ne yapmak istemiş anlayalım dedim. araştıralım bakalım dedim.

inanın lan her okuduğunuz habere, size nasıl sunuluyorsa öyle yiyin. sonra gelin burada vatan millet edebiyatı yapın.
    küfür edin bana. aileme küfredin buradan. ikiyüzlüyüm ben, vurun. yaşayın istediğiniz düzende.

ama unutmayın birileri bir şeylere karşı çıkmazsa sadece otlamaya devam edersiniz.

sorgulamayın. küfür edin devletin anlayışını sorgulayanlara ama siz sorgulamayın. ayıp.
    (belki de bunlar yanılsama lan, 27.04.2009 20:47)
  11. öldüğünde cebinden hiçbir şey çıkmamış. ben öyle duydum. kendisi adını çok büyük ihtimalle popüler olduğu için zikretmediği ernesto che guevara gibi kirli çıkının teki değilmiş. ama yine de belli olmaz. şimdi isteyenler boşlukları doldurabilir. işte ne bileyim milton friedman'ın nobel konuşmasının kopyası olur, gramsci vesikalığı olur, üzüm çöpü olur, mahir çayan'ın güzel bıyıklarından bir tutam olur, incir çekirdeği olur, yatmış bir iddaa kuponu olur. her şey olur.

şu sözlükte bile birileri linç edildiği takdir aranızdan bir akıllı çıkıp "vurmayın adam öldü" bkzı vermesini biliyor. bu kadar hakkaniyet sahibi bir zihniyet halihazırda ölü olan adamın doğru bildiği, inandığı değerler uğruna ölmüş olmasına ah vah edecek değil elbet. etmeyin de zaten. işinize gücünüze bakın, ama şu da var; konsolos kaçırıp rehin alan, gerekirse öldüren bir ekolden geldiğini söyleyen orhan yılmazkaya, sözü edilen genci bilerek ve isteyerek mi öldürmüş? rehin mi almış? yakın mesafeden nişan mı almış? olayda kaza payı ne kadar? polisin kaza kurşunu oluyor da devrimci olduğu iddiasında olanın olmuyor mu? bunların cevabını biliyor musunuz? ben bilmiyorum. hal böyle iken gelip şehir gerillası olmaya heves etmiş ve sefil sol geleneğinin kurbanı olmuş adamın bir sivili öldürmüş olması -eskaza hedefi şaşırmış olma ihtimali dahilinde- terörist ya da vatan haini olarak itham edilmesi için yeterli değil. şu good-evil/siyah-beyaz kafasından çıkın. hayır sonra aynı kafa ispanya iç savaşındaki örgütlü anarşist gerillaları ispanyol milliyetçisi olmakla taçlandırıyor, che'nin cebinden nutuk çıkartıyor, yazık oluyor. birtakım olaylar üzerinden beylik söylemlerle fikirlerinizi yarıştırmayı bırakıp o olayları değerlendirin. "yok ben değerlendirmiyorum" diyorsanız, orhan yılmazkaya'nın cebine siz de bir şey koyun da bari dalgamızı geçelim. şeyh bedreddin tespihi olur, katlanmış yalçın küçük posteri olur, hardal olur, nutella olur. her şey olur.
    (vandal mimar, 27.04.2009 21:02 ~ 29.04.2009 15:38)
  12. 16 yaşında bir genci öldürmek ile suçlanan devrimci. bu insanın ne kadar devrimci ne kadar kolpacı olduğu hakkında pek sağlam bilgilerim olmadığı için bu konuya pek girmeyeceğim. değinmek istediğim nokta, orhan yılmazkaya yaşanan çatışma sırasında kaza kurşunuyla gencecik bir hemşerimi öldürmüştür. bu konuda suçlu sayabilirmiyiz, yoksa güvenlik çemberini yeterince düzenli tutmayan emniyet teşkilatı mı daha suçludur? öldüren ne kadar suçlu ise güvenliği sağlayamayan emniyette suçlu değil midir?

neymiş efendim, 16 yaşında bir genci öldürmüş, belki nişan alarak belki istemeden bir sivil öldürmüştür. suçludur.
    ulan bu adam suçlu ise, neredeyse her allahın günü suçsuz sivilleri öldüren emniyet teşkilatı (devlet) nedir? buldunuz açık kapı saldırıyorsunuz, "sivil vurmuş, ne biçim devrimci bu" diye, ulan taptığınız devlet bunun gibi gençleri hergün öldürüyor. daha iki üç gün önce hakkarideki dipçikleme olayında, polis kovalamasında dereye düşep boğulan çocuğu niye sivilden saymıyorsunuz. öldürülen sivilleri örneklemeler ile çoğaltsak burada yer yetmez. az objektif olun. her gördüğünüz devrim kelimesine güneş görmüş vampir tepkisi vermeyin.
    (amedian, 27.04.2009 22:36)
  13. gebertilmiş olması sevinç vericidir. kapıya tuzaklar kurması, bombalar atması, polis telsizine falan girmesi tam teçhizatlı olduğunu düşündürüyor. muhtemelen operasyonu da önceden öğrenmiştir.

neyse, neticede çapından fazla zaiyata neden olması üzücü olsa da (çok kıymetli bir memurumuzun şehadetine sebep olmuştur) nihayetinde "gebertilmiş olması" iyi. darısı diğerlerinin başına...
    (asasdas, 27.04.2009 22:48 ~ 22:52)
  14. 27 nisan günü bostancıdaki hücre evinde öldürülen terörist. terörist özellikle vurgulanmalıdır. ancak terör bilindiği üzere korku yaratmak ve insanları, toplumları sindirme amacıyla yapılan eylemler bütünüdür, yıldırı eş anlamlısıdır. devrim ise var olan kapitalist düzeni, statükoyu yıkarak sosyalist bir düzen kurmak olarak tanımlanır kısaca (bkz: sol jargon). sovyet sosyalist cumhuriyetinin kuruluşu da çiçeklerle gelmemiştir. devrim kanla gelecektir. aksini iddia eden, habermaslar, adornolar, luxemburlar ve en önemlisi olan marcuse lar 69 gençlik hareketlerinden sonra troçkist açılımlardan vazgeçmişlerdir, emekli sosyalist olmuşlardır yeni yetmelere göre ise, devrim silahla orduyla kan ile gelecektir. hümanizm yoktur temelinde eyvallah. bu sebeple tatlı su solcusu arkadaşların yorumları savunuyu içermesin. fakat şuradan belirtmek de gerekir ki, deniz gezmiş, mahir çayan da silahlı örgüt kurarak devrim peşinden gitmişlerdir. (laf gelmesin deniz de öyledir. (bkz: hatice ve netice determinizmi) ). ve tekrarlamak gerekir ki asla atatürkçü anlamda bir ulusalcılık yapmamışlardır hümanizm olmadığı gibi, vatan kavramı da yoktur, dünyadan kapitalizm silinmelidir. amaç budur. bu sebeple vatanı vatan olduğu için o anlamda ele almadığı için vatan haini diye hitap edilmesi sorun teşkil etmeyecektir.(nazım hikmet konusu farklıdır, ondan vatansever fikirler söz konusudur ve önemlidir).
    neyse silahlı örgüt kurarak devrimi gerçekleştirme fikri türkiye de 1969 lardan itibaren başlamıştır. ve hiçbir zaman devrimi yapamamışlar, üstüne üstlük terör estirmişlerdir. amaçları uğruna pek çok masum insanı öldürmüşlerdir. sürekli sağ örgütlenmelere atılan suçlamaların, aslında daha sistematik olarak, örgütlü olarak yapıldığının da en büyük kanıtıdır bu örgütler...

konuyu saptırmadan devam etmek gerekirse, dev sol'dan sonra ayrılan marjinal sol terör örgütlerden biri olan devrimci karagah da devrim amaçlarken, teröre sebep olmuştur. devrim insanlara eşitlik getirecek diyenler, bunu nasıl yapacaklarını da insanlara anlatırlarsa tüm insanlık aydınlanacaktır. faşist olarak suçlananlar vahşi olurken, aynısını yapan sol görüşe mensup olanlar bu olanları örtbas etmesinler fikri en büyük isteğimizdir.

orhan yılmazkaya sonuç olarak terörist bir katildir. ölmesi vatan için hayırlı olmuştur. lakin bazılarınca slogan da hazırdır, orhanlar yaşıyor, devrimci karargah savaşıyor...

son not: devrimci karagah pkk ile işbirliği içinde bir örgüttür. onları savunanların dikkatli olması gereklidir. yoksa pkk lıların vatan haini olduğu su götürmez bir gerçektir.
    (roger that, 27.04.2009 22:50 ~ 10.10.2009 12:29)
  15. "o katilse bu da katil" kalıbıyla savunulmaya çalışılıp durulan katil. kim dedi size suçsuz sivili öldüren polis katil değildir diye? suçsuzu öldüren herkes katil. aynı bu herif gibi.

orada şehit olan polis de, yapmak zorunda olduğu görevini yapan bir suçsuzdur. siz ne derseniz deyin.
    (bukalemun, 27.04.2009 22:57 ~ 28.04.2009 00:19)
  16. şerefi olan bir insanın savunamayacağı kişidir.
    devrimin özü yıkmak değil yapmaktır. tersinden anladığınız için pkk yanlısı, isim olmak uğruna (hep gündemde ve hafızalarda kalmış isimleri telsizden sayması bunu gösteriyor) cana kıyan bu adamı savunuyorsunuz. yazıklar olsun size!

lan bir de o vurulan çocuk ya da onu korumayan polis suçlu diyorsunuz (polisi 27 nisan 2009 bostancı çatışması başlığında ben de eleştirmiştim koruma zaafiyeti konusunda). kendinize gelin. kaza kurşunu falan değil o. hiçbir sebep insan öldürmeyi meşru kılamaz. devletin güvenlik görevlileri bi kol incitince (her zaman karşısındayım) nefret kus, adamlar can alınca sempati duy. yok öyle yanlı hümanizm.

ek: neden "kaza kurşunu değil" dediğimi açıklamamışım. sen orada polise sıkıp, planladığın bir çatışmaya gireceksin; çatışma içinde pencereden dışarı sivillerin olduğu taraftaki -iyi niyetli olalım- polislere perde arkasından restgele ateş açacaksın; masum ve sadece meraklı, çocukluğunu yaşayamamış bir çocuğu öldüreceksin ve seni "kaza kurşunu" diye savunanlar olacak. devrimcilik bu mu? bunları yapmak ya da yapanı savunmak mı? acınacak haldesiniz. zihninizdeki şu zincirlerden kurtulun.
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 29.04.2009 10:01 ~ 10:19)
  17. (bkz: kalifiye terörist)
    (ahead full, 29.04.2009 10:13)
  18. kaza kurşunu veya isteyerek sivillerin üstüne mermi yağdırdı bunu bilemeyiz. ama emin olduğum şey, teröristin bir zamanlar pkk kamplarında eğitim almış olmasıdır ki, bu da masum yapmıyor kendisini.

http://www.itusozluk.com/...
    (dünyayı kurtaran adam, 29.04.2009 10:14)
  19. yaşı kemale erdiği halde, insanlığın hangi çağda olduğunu, nelerle uğraştığını bildiği halde, bilimin ve teknolojinin ulaştığı yerleri gördüğü halde hala devrim peşinde, olmayacak hayaller peşinde koştuğu için zeka yaşından şüphe ettiğim terörist. örgütü de tabii hemen allı pullu komünist övgülerini patlatmış ardından. hamaset edebiyatı. grup yorum şarkı sözü. bu nanelere hala inananlar, hala benimseyenler var. inanamıyorum yahu.
    (oceangoing, 29.04.2009 11:22)
  20. kaybedenler terörist kazananlar kahraman olur sözünü hatırlatan insan. bu şartlarda kaybetmiş terörist olmuştur. kazansaydı muhtemelen heykeli falan dikilir, fotoğraflarını asılırdı sağa sola.

o değil de; siz yanlış dediniz diye de devrim yanlış değil. onu da unutmamalı. herkes kendi inandığı doğruları dayatıyor işte. inandığı doğrular için mücadele veriyor.

şu an başkalarının doğru bulduğu düzenden memnun olmayanlar da çeşitli değişik yollara başvuruyor.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 29.04.2009 11:23)
  21. bir kişi üzerinden bütünü eleştirme hastalığından muzdarip kişilerin gelip küfrettiği şahıstır. ve aslında bunca yıldır antikomünizm, antisosyalizm bilinciyle büyümüş bir kişinin gelip bunu kusma ve hakarete vardırma yeri olarak gördüğü kişidir.

her ne yaptıysa; bundan bilmem kaç gün öncesinde hazin bir helikopter kazası sonrasında ama siz niye ölünün arkasından konuşuyorsunuz ki bıdı bıdısı yapanların da gerçek yüzlerini görmüş olduk. şu dünyada en önem verdiğim şeylerden biri insanın çelişkisiz ve tutarsız bir şekilde bütünce bir düşünceyi savunmasıdır. ister milliyetçi, ister sosyalist, ister islamcı, isterse de liberal olsun; ama mümkünse tutarlı ve siyaseten tartışamazlığını hakarete vardırır boyutta olmasın.

orhan yılmazkaya’yı tanımaz etmezdim; hakkında şu son günlerde duyduğum yığınla bilgi haricinde detaylı yorumlama tanımlama şansına sahip değilim. birkaç konuşmasının videosuna rastladım o kadar. ama zaten burada da amaç kişi değil; düşünce sistematiği. yani, sizlerin burada hedef aldığı.

şimdi bir kişi üzerinden tüm ideolojiyi eleştirmeye çalışan cengâver kişiler; herkesin dünyayı daha güzel yere dönüştürmek için savunduğu düşünceler ideolojiler vardır kabulümüz değil mi? buradaki mevzu da, bu kişinin kendisini devrimci, sosyalist olarak görmesi. ama sosyalistliği bir kalıpmış gibi algılayan, sosyalist deyince bunca yıllık antikomünizm propagandaları akıllarında peydah olanlar için tü kaka bir şeyden bahsediyoruz. harika, bunu kusma yeri de bulduk, rahatlayalım. o hiçbir yere sığdıramadığınız penisinizi de işin içine soktunuz mu tamamdır; fikir üretin fikir, penisinizi mümkünse uzaklaştırın buradan!!
    (aglaures, 29.04.2009 11:34)
  22. inandığı şeylerin asla gerçekleşmeyecek hayaller olduğunu bildiği halde saçma salak bi inatla ölüme yürümüş yüce gönüllü, romantik şövalye. sosyalizme giriş dersleri alanlara sosyalizmin girdiğinin canlı ispatı.
    (oceangoing, 29.04.2009 11:39)
  23. sosyalizme giriş dersi için öncelikle insan olmaya giriş dersinden geçmek gerektiğini unutmuş ölü terörist.
    (gulersem, 29.04.2009 11:47)
  24. benim gözümde ogün samastla birdir.ikiside vatan hainidir.ikiside bir senaryonun kuklasıdır.ikiside emperyalizme hizmet eder,biri aşırı milliyetçi biri sözde solcu olsada.o 16 yaşındaki çocuğa sıktığın kurşunu,polise sıktığın kurşunu atlantik ötesinden temin etmiş olmayasın ah orhancım hemde anti-emperyalizm adına,emekçiler adına ..! birde denizlerle bir tutmuş kendini,denizler yürekleriyle mertçe savaşırlardı,avrupa amerika'nın kuklası değillerdi.sizin sikindirik örgütleriniz gibi bir kanatları gladio tarafından yönetilmiyordu.sen kendini devrim şehidi san şimdi,sen benim kafası hariç 16 santimin bile şehidi olamazsın.
    (mokaryus, 29.04.2009 18:06)
  25. kendisiyle ilgili ilginç bilgiler var:

istanbul bostancı’da dün "devrimci karargah örgütü"ne yönelik gerçekleşen operasyonda örgüt üyesi orhan yılmazkaya öldü. yılmazkaya’nın polislerle girdiği çatışmada bir emniyet mensubu şehit olurken, yoldan geçen bir vatandaş da öldü. 7 polis ve bir vatandaş ise yaralandı.

yılmazkaya’nın üyesi olduğu devrimci karargah örgütü’nün bir internet sitesinin olduğu ortaya çıktı. örgütün devrimcikarargah.com isimli sitesi daha önce örgüt propagandası yaptığı için savcılık tarafından yasaklandı.

ancak...örgüt sitesi ile ilgili oldukça ilginç detaylar var. site adresi amsterdam’da bulunan bir servis sağlayıcısından alındı. siteyi alan kişi isim olarak mahir deniz görünüyor. bu ismin mahir çayan ile deniz gezmiş’in birleşimi olması nedeniyle takma isim olduğu tahmin ediliyor.

site ile ilgili oldukça önemli bir bilgi bundan sonra gündemi sarsacak gibi görünüyor. devrimci karargah siteyi servis sağlayıcısından alırken şu adresi verdi: “vatan cad. 121, ıstanbul”.

örgütün adres olarak verdiği vatan caddesi'nde yılmazkaya'ya operasyon düzenleyen istanbul emniyet müdürlüğü var. silahlı bir örgütün internet sitesi satın alırken emniyet müdürlüğü'nün adresini vermesi oldukça şaşırtıcı!

bu arada operasyon sırasında şehit olan polis memurunun cenazesi aynı adreste, vatan caddesi'nde yapıldı.

bu fotoğraflardan polis haberdar mı?
    bunun dışında...

adres olarak emniyet müdürlüğü'nü gösteren site yılmazkaya’nın silahlı eğitim sırasında çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.fotoğraflarda yılmazkaya uzun namlulu silahlarla görülüyor.

fotoğraflardan birinde ise yılmazkaya, uçaksavar başında görülüyor. çekilen görüntülerde üzerinde peşmerge kıyafetleri olan yılmazkaya’nın fotoğraflarda kuzey ırak’ta eğitim aldığı anlaşılıyor.

sitenin fotoğrafları çatışmanın ardından yayına soktuğu görüntülerin emniyette bulunup bulunmadığı kafalarda soru işareti yarattı.

bu fotoğraflar yılmazkaya’nın eğitimli bir militan olduğunu ortaya koydu. bu durumda ise yılmazkaya’nın polise silahlı mukavemet göstermesi beklenen bir gelişme.

yaşananlar polisin yılmazkaya’ya giderken oldukça hazırlıksız olduğunu gösterdi.

ve kafalarda ayrı bir soru işareti yarattı.

http://www.odatv.com/...
    (selenge, 01.05.2009 17:27)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil