bir kimsenin müzik otoritesi olup-olmadığına ancak gerçek bir müzik otoritesi karar verebilir. bu anlamda ne bu sözlük ortamındakilerin (sözlükte bir müzik otoritesi var mı bilemiyorum), ne de türkiye nüfusunun %99.9'unun bu konuda yorum yapması mümkün değildir.
orhan gencebay'ın müzik otoritesi olduğunu söyleyebilmek için de, olmadığını söyleyebilmek için de en azından
orhan gencebaykadar müzik bilgisine sahip olunmalıdır.
yeterli müzik bilgisine sahip olunmadığı halde konuya ilişkin yapılacak yorum; müzik otoritesi olup-olmadığını değil, yorum sahibinin tercih ve beğenilerine uygun olmayan bir müzik yaptığını ortaya koyar yalnızca.. yeterli müzik bilgisine sahip olmadan, orhan gencebay müzik otoritesi değil" diyemezsiniz (-ki derseniz çizmeyi aşmış olursunuz), sadece ve sadece "yaptığı müziği sevmiyorum, dinlemiyorum" diyebilirsiniz..bunun da öznel bir yorum olacağı tartışılamaz. kişilerin beğeni ve zevkleri de şahsımı pek alakadar etmemektedir.
insanların genelinin
orhan gencebay'ın müzik otoritesi olup-olmadığı yönünde tespitte bulunma hakkı olamayacağından, bu tespit hakkı olmayan insanların da genelinin
orhan gencebay'a ilişkin tercih ve beğenileri noktasından değerlendirme yapmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır.bunu basitçe formülize edersek;
"müzik bilgim yok ama orhan gencebay müzik otoritesi değil"(hatalı genelleme)= "müzik bilgim yok ama ben orhan gencebay müziğini sevmiyorum, beğenmiyorum"
bunu diyen kişi sayısı= 1,2,3,4,5 hadi diyelim 1000-10.000)
"müzik bilgim yok ama orhan gencebay'ı yıllardır dinlerim, severim"= bunu diyen halktır halk!