belki ilginizi çeker
  1. · pkk ya pe ke ke demek
  2. · dtp lilerin polis zoru ile ifade vermeye gitmesi
  3. · recep tayyip erdoğan ın apo ya sayın öcalan demesi
  4. · shp
  5. · 20 ekim 1991 genel seçim sonuçları
  6. · leyla zana
  7. · dtp ye kapatma davası açılması
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tunceli alevileri dinsizdir
  2. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  3. · sözlük yazarlarının hayalleri
  4. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · dersim katliamı
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · bir daha içki içmeyeceğim
  9. · başlıkları üçer beşer atlayarak okumak

orhan doğan  

1. şu an yapılan açıklamalara göre beyin ölümü tam olarak gerçekleşmemiş.. şu an iyileşmesi için dua ettiğim türkiye'nin önemli siyasetçilerindendir..

edit: kötüleyin kötüleyin, bi hastane odasında can çekişen bir insandan bahsediyorum burda, allah belanızı versin ne diyeyim...

edit2: ve orhan doğan öldü, bu entry de haftanın en sevilmeyenleri arasında kendine güzide bir yer edinmiş tebrikler.. tek dileğim şimdi kötüleyenler orhan doğan ve onun gibileri 10 yıl sonra kitaplardan okuyup iyi adammış demesinler sonradan yavşaklık yapmasınlar ölümüne kötülemeye devam etsinler..
    (phalanx, 25.06.2007 15:18 ~ 03.07.2007 17:09)
  2. bu sabah vefat eden eski dep milletvekili.

http://www.sabah.com.tr/...
    (crous, 29.06.2007 09:40)
  3. shp'den şırnak milletvekili olmuş daha sonra dep'e geçmiş ve pkk'ya yardım ettiği gerekçesiyle milletvekilliğinden ihraç edilip, tutuklanmıştır.

(bkz: kör ölür badem gözlü olur)
    (hemokudumhemyazdim, 29.06.2007 12:23)
  4. cenazesinde terör örgütü lehine sloganlar atılmıştır, polisin müdahalesi ile de olaylar çıkmıştır.
    (çılgın veyfik, 30.06.2007 21:10)
  5. hapisten çıktıklarında gerçekten umutlanmıştım. gerçekten meclisten yaka paça atılmaları, halkın oraya gönderdikleri temsilcilerinin böyle bir aşağılanmaya reva görülmelerine çok üzülmüştüm, meclisten kürtçe yemin etme saçmalığına bulaşmalarına rağmen o görüntülerden sonra onlara az da olsa sempatim artmıştı polis ve şiddet devletine karşı olan antipatimin kat be kat artmasına karşılık.

ama olmadı, kendisi ve arkadaşları hapisten çıktıktan sonra belki de önlerinde çok büyük bir fırsat vardı, yıllardır dağda suspus oturmak zorunda kalan pkk'yı biraz daha marjinelleştirip iyiden bitirebileceklerini düşünmüştüm, çünkü şundan eminim ki pkk'yı asker bitiremez, hatta bazen kendilerini dizginleyemeyip bölge halkına karşı kalkıştıkları insanlık dışı uygulamalar nedeniyle arttırır. orhan doğan ve arkadaşları bunu yapmayı seçmediler, kürt halkını pkk'nın kucağından alıp belki de meşru siyasetin içine bırakabilecekken bunu tercih etmediler. bilmiyorum pkk'nın silahlı gücünden mi korktular, yoksa bunun imkansız olduğuna mı inandılar, belki de gerçekten bu işin böyle çözülebeileceğine inandılar, birgün hayallerindeki kürdistan'ı oluşturabileceklerini mi düşündüler ondan emin değilim ama şu anda akan kanda çok büyük sorumlulukları olduğuna inanmaktayım türk tarafındakilerin de buna katkılarını unutmadan.

radikal gazetesi'nde mayıs 2005'teki röportajını görünce heyecanlamıştım, çünkü insansanız, ülkenizde bir savaş varsa, karşı tarafı durdurabileceğine inandığınız birisine umut beslersiniz. birkaç alıntıyla meramımı anlatmaya çalışayım;

nd: kuşadası, bostancı'daki terörü pkk'nın yapmadığını söylüyorsunuz. trenlere bomba koymanın, askerleri mayınlı tuzaklarla öldürmenin kürt halkına bir yararı olacağına siz inanıyor musunuz peki?

od: bu ölümlerin ne yararı olabilir? ölümden bir yarar kurgulamayın lütfen. önemli olan, neden insanlar öldürülme aşamasına geliyor, neden silah kullanma durumunda bırakılıyor?

-güzel bir noktaya parmak basıyor aslında, neden silah kullanma durumuna geldikleri gerçekten önemli, ama aynı önemde olan şiddetin her türlüsünü anında reddetmek. bir türk olarak kürt halkına yapılanları biliyorum, pkk'nın dağa neden çıkmış olabileceğini de tahmin edebiliyorum ama uyguladıkları şiddeti anlamak istemiyorum. orhan doğan'ın ise bir kürt olarak bu şiddeti anlamanın yanında tamamen koşulsuz reddetmesinin çok şey getirebileceğini biliyorum.

nd:peki pkk niye büyük bir hevesle giresun'a kadar gidiyor ve terör eylemleri yapıyor, orduyla çatışıyor?

od:pkk'nin türkiye'ye açılma ve karadeniz'e yayılma projesi var. silahlı mücadele propagandasıyla, kürt sorununu türkiye'ye anlatmak istiyor.

- pkk kürt sorununu anlatmaya çalışıyor silahlarla, gerçekten hepimizde çok iyi anlıyoruz. her gelen cenaze ile (asker veya pkk'lı) hergün + binlerce insanın daha kürt veya türk düşmanı olmasını sağlıyor, binlerce gencin, türk veya kürt, "verin elime silahı geberteyim şunları" demesini sağlıyor.

nd:şiddete içtenlikle karşı çıkmadan demokrasi istediğine insanları inandırabilir mi bir siyasi parti?
    od:biz şiddete hep karşı çıktık. hikmet fidan, kuşadası, çeşme olaylarını ilk biz kınadık. daha yeni pkk'ye ateşkes ilan edin çağrısı yaptık.

- pkk'nın sözcülüğünü yapıp şiddete nasıl karşı çıkılabilir ben anlayamıyorum. hrant dink öldürüldükten sonra "her ne sebeple olursa olsun bir insanın ölümüne karşıyım" teraneleri vardı, sanki çok hümanist bir laf ediyorlarmış gibi gerine gerine söyledi bizim siyasetçiler, o geldi aklıma.

fazla iyimsermişim, onlar abdullah öcalan'ın ağzı, pkk'nın temsilcileri olmayı seçtiler ne yazık ki.
    (malina, 30.06.2007 21:37 ~ 22:56)
  6. 15.08.2005 radikal gazetesi

neşe düzel'in söz konusu özne ile yaptığı röportajdan alıntı: (cımbızla almak değil başlı başına soru ve cevap):

"neşe düzel:
    türkiye'nin ab sürecinde demokratikleşmeye başlamasıyla birlikte, pkk'nın kitle desteğini çok yitirdiği ve pkk'nın kürt siyasetinin üzerindeki gücünü ve tekelini sürdürebilmek için silahlı mücadeleden medet umduğu söyleniyor.

o.d.:
    katılmıyorum. ingiltere başbakanı blair ıra'yla ilk görüşmelere başladığında, 'ıra'ya sempati duyan yurttaşlarımızın bu duygusunu yok sayamayız' dedi. öcalan'a ve pkk'ye kürt halkının büyük çoğunluğunun sempatisi var. başbakan, diyarbakır'da 1000 kişiye konuştu. coşku yoktu. biz geçen yıl ağustosta gittik. 400 bin kişiye miting yaptık. buradan şuraya gelmek istiyorum. kürt halkının büyük bir çoğunluğunun öcalan'a sempatisi var. "

bu cevapın kısaca türkçe açıklaması şudur: biz kravatlı teröristleriz.

(bkz: http://www.radikal.com.tr/...)

tabii aynı röportajın sonunda "pkk.......eylemlerini durdurdurmalı. bunun zamanı geldi artık." demiş. e doğal olarak şirin gözükmeye çalışıyor. yalnız toparlamaya çalışırken yine bir açık veriyor: "bunun zamanı geldi artık." işte bu son cümleyle zaten niyet apaçık ortada. demek ki daha önce zamanı gelmemiş. daha önce saldırmaları gerekliymiş. miş miş. 25 mayıs 1993'te otobüslerinde silahsız olarak birliklerine giden 33 erin hunharca kurşuna dizilmesinde bir sorun yok yani. hani te 2005'te ancak silahları bırakma zamanı gelmiş ya o yüzden.

zaten bırakmak şöyle dursun heralde milletvekili adayı olarak "söz verdik, yaptık" mantığında seçim propogandası için bölgede vatan evlatlarının toprağa düşmesine de yardım ediyordu şu son günlerde. tabii kalbi dayanamadı onca koşuşturmaya da kriz geçirdi.

aldığım oksijen temizlendi bir nebze.
    (hell guardian, 30.06.2007 22:30 ~ 22:45)
  7. ölümüyle; aramızda, ölen birinin arkasından konuşulmaması gerektiği kadar saçma bir görüşe sahip "insanların" da olduğunu gösteren şahsiyet. sevmiyor olabiliriz ve bu ölen biri için de geçerlidir.
    (beşincicemre, 01.07.2007 16:18)
  8. ölümüne zerre üzülmediğim şahıs.

bir pkk destekçisinin ölümüne üzülmek, şehit olan binlerce türk askerine ve onların ailelerine yapılmış bir hainliktir, şerefsizliktir.

mekanı cennet olmasın, neresi olursa olsun.

edit: bunu da en sevilmeyenlere soktunuz ya, diyecek bir şey bulamıyorum..
    (o s c a r, 02.07.2007 12:27 ~ 17:27)
  9. öncelikle allah rahmet eylesin

ama ölümüne "zerre" kadar üzülmedim.

ölümüne zerre kadar üzülmemem için insanlıktan nasibimi almamış olmam da gerekmiyor.

sevmiyordum çünkü...

niye seveyim?

bu adam insan hakları, zottiri zuttiri bahaneler adı altında türk halkına, askerine, öğretmenine, doktoruna, mühendisine kurşun sıkan eşkiyanın yasal zeminde destekçisi olmadı mı?

o bölgede görev yapıyor olsaydım bana da kurşun sıkmayacaklar mıydı?

benim için üzülecek miydi?

bu adam orada şehit edilen türk insanı için üzüldü mü?

sanmam

o halde niye seveyim?

yine de allah rahmet eylesin...
    (turgon, 02.07.2007 13:33)
  10. cenazesinde görev yapan bir polisle sohbet etmeme vesile olan kişi. polis diyor ki, "üç beş soysuz yüzünden saatlerce sıcakta bekledik."

kutsal askerlik görevimi yaparken sınırdan geçen bir suriyeli yakalanmıştı. garibanın teki. terörist falan değil. attılar bir odaya. başına da bir asker koydular. nöbet tutuyor. daha sonra nöbet tutan arkadaş anlatıyor. "ağabey dipçikle kafasına bir vurdum. lan şerefsiz senin yüzünden burada saatlerce nöbet tutuyorum dedim. korktu, sindi nasıl?"

akşam saatlerinde gözaltına alınan bir şahsa polis yumruğu geçiriyor. "lan şerefsiz. senin yüzünden evimden çıkıp geldim."

üç olay. üç benzeri yaklaşım.

kürt halkını üç beş soysuz olarak gördüğümüz içindir yaşadığımız sorunlar. keşke kürt halkı daha çok orhan doğanlar yetiştirebilseydi belki kürt sorunu olmazdı. her şeyin kökeninde cehalet var.
    (compasino, 10.07.2007 23:06)
  11. yanlış anlaşılmasın ölü birisinin arkasından konuşmak istemem ama şu linkte bile karşı tarafın suçlamalarına pişkinlikle gülmesi, kendisi ve siyaseti hakkında hoş bir yorum bırakmadı bende.

http://youtube.com/...
    (dünyayı kurtaran adam, 20.10.2007 04:41)
  12. ölü birinin arkasından konuşmak istemem(vay ulan ikisi de öldü be, başımız sağolsun), ama gaza gelip de coşarak "gerekirse kan dökeriz, yakarız ederiz" diyen bir türkeş'ten daha iyi bir izlenim bıraktığı kesin kişide.
    (asosyal demokrat, 20.10.2007 04:50 ~ 04:50)
  13. halkının ona verdiği milletvekilliği hakkını sürdürürken, devletinin onu kanun dışı bir uygulama ile meclisten yaka paça çıkartıp, cezaevine atması ile sağlığını o dört duvar arasında kaybeden ak sakallı güzel yüzlü insan.
    dört duvar arasında kaybettiği sağlığı yüzünden özgür dünyada canını kaybetmiştir
    (amedian, 14.07.2008 18:22)
  14. dep milletvekiliyken dokunulmazlığı kaldırılanlardan biri.

dönemde tansu çiller'in başı çektiği "meclise pkk giremez" kampanyasının sonucu olarak tırt bir oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırılmıştır.
    hukuki olarak itiraz hakkı olduğu halde buna müsade edilmeden meclis çıkışı tartaklanarak gözaltına alınmıştır. yani gözaltı hukuksuzdur.

10 yıl içerde yatmıştır. "örgüt" üyeliğinden.
    türkiye'nin bir ayıbıdır kısacası.
    (cüney tarkın, 05.11.2009 15:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil