görseller
orhan ayhan 

belki ilginizi çeker
  1. · kamyonu devirmek
  2. · dünyanın en yakışıklı futbolcusu
  3. · defansta derinliğin kaybolduğu an
  4. · gürkan özkan
  5. · 2007 malezya gp
  6. · boks
  7. · ercan taner gibi maç sunma rehberi
  8. · orhan ayhan
  9. · spiker gafları
  10. · dövüşken bıdık
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · prison brake
  2. · disko kralı
  3. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  4. · zongul ducks
  5. · domuz gribi
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · new moon
  8. · kemal kerinçsiz
  9. · yağmurda yürürken ağlamak

orhan ayhan  

sayfa  / 2
  1. prekazinin 42 metreden atttığı golü
    -evet prekazi,prekazi geliyor şuuuttt....ohaaa be prekazi bu ne be!!!
    şeklinde anlatan öpülesi spiker
    (ceko, 07.03.2004 14:12)
  2. "hasan şaş topu okkaladı ve önüne aldı, şimdi eskiler bilir okkalamak deyimi eski bir deyimdir, eskiden ekmekler büyük olurdu, birini koltuğunuzun altına anca alabilirdiniz ki bunu yaparken ekmeği sıkı sıkıya okkalam gerekir ki deyim buradan türemiştir, evet arif topu aldı.." şeklinde bir diyaloğa şahit olduğum yaşlı kurt
    (cyrus the virus, 11.03.2004 16:49)
  3. boks maçlarının vazgeçilmez anlatıcısı.*
    (headfucker, 30.07.2004 19:19)
  4. sadece maçı değil stattaki havayıda dinleyiciye yaşatan spiker , ayrıca boks federasyonunda da bir görevi vardır .
    (zitox, 30.07.2004 19:22)
  5. "azeri boksör gürcü boksöre öyle bir sağ vurdu ki aynen fotoğraf çektirir gibi eli gürcünün yanağına yağışıp kaldı" atina olimpiyat oyunları 2004
    şeklindeki maç anlatımıyla insanı güldüren insan...
    (flipflop, 23.08.2004 15:41)
  6. 2002 dünya kupasında ispanya-irlanda cumhuriyetimaçının hakemi anders friskiçin en az 5 kez "çok yakışıklı biri" tanımlamasını yapan, en sonunda da "hakem çok yakışıklı, benim gençliğime benziyo" diyerek kahkaha atmama neden olan yılların usta spikeri.
    (erdemetal, 23.08.2004 17:34 ~ 17:35)
  7. zamanında radyoda anlattığı bir maçta şuna benzer bir konuşma gerçekleştiren ilginç spiker;
    "evet sayın seyirciler..trabzonspor'dan penaltı vuruşunu kullanmak üzere hami topa yaklaşıyor..yo hayır yerini ünal'a bıraktı, penaltıyı ünal kullanacak.evet ünal topun başında... (bir süre duraklar) bu arada hami vurdu ve gol oldu sayın seyirciler"
    (radula, 05.04.2005 22:40 ~ 15.03.2006 22:32)
  8. bu akşam ki kick boks maçını anlatırken,

"hani afrikada belgeseller vardır. aslanlar böyle avlarına yiyecekmiş gibi bakarlar. (yazar notu: e akabinde yerler de zaten.) gürkanda rakibine aynen öyle bakıyor."

diyerek oturma odamıza neşe katmıştır.
    (hansvoralberg, 15.05.2005 00:41)
  9. evet sayın seyirciler istanbulda güneşli bir pazar gününde birlikteyiz yanii tam bir piknik havası var diyebirim dolmabahçe türübünlerinde yaklaşık
    26.548 kişi bu mücadeleyi izlerken metin topu kaptı deniz tarafındaki kaleye doğru sert bir şut ve gooll.
    (hem kaleci hem oyuncu, 30.09.2005 14:50)
  10. bir mahalle maçını dahi şölene çevirebilecek yeteneğe sahip kadim spikerimiz, ister görüntülü ister işitsel.
    (göynük çoban, 03.03.2006 18:05)
  11. bir boks maçında- ki iki boksçu da yabancı -" evet birazdan boks başlayacak. ben tabiki müslüman olanı tutuyorum" diyerek göklerde yıldız gönüllerde ay olmuştur kendisi *
    (mys, 15.03.2006 15:36)
  12. anlattığı boks maçlarını milli mesele haline getiren, sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu diline pelesenk etmiş ama maç esnasında karşı taraftaki boksörün yediği yumruklar sinesine yağ gibi yayılan tutumu hümanist sözlük yazarlarının nazarından kaçmış kişilik.
    (bkz: sevmiyoruz)
    (ephendy, 11.05.2006 23:05)
  13. uyku sersemiyim yanlış duymuş olabilirim ama biraz önce gürkan adlı boksçuyu seyircilere tanıtırken: "gürkan en çok annesiyle konuşmayı seviyor sayın seyirciler...
    gürkan...turkcelle bağlan anneneeee" tarzı birşeyler dedi bu
    edit: demiş gerçekten de
    (ben ihsan değil hilmiyim, 15.10.2006 22:19 ~ 16.10.2006 02:18)
  14. futbol maçlarında ilk onbeş dakika maç anlatmayan saha ve hava şartları, hakemlerin seceresini, futbolcu istatistiklerini veren eşi olmayan bir spor spikeri abimizdir.
    (gurbish, 11.01.2007 11:53)
  15. oleg maskaev'in unvan maçında rakibine vurduğu bir kroşeden sonra
    + bana inanın sayın seyirciler adam şu anda trafik kazası geçirdi
    diye yorum yapan, çok değerli spor spikeri ağabeyimiz. kendisi her daim yaptığı dadından yinmez benzetmelerle hatırlanacaktır zaten.
    (subaquatic, 29.01.2007 15:04 ~ 15:05)
  16. (bkz: inönü stadını bilenler için söylüyorum)
    (bkz: deniz tarafındaki kaleyi beşiktaş koruyacak)
    (kayıp patika, 29.04.2007 22:04 ~ 22:05)
  17. çok kalitelidir. radyo anlatımlarından bazı örnekler;

- evet topu tuncay aldı önüne. götürüyor götürüyor götürüyor götürüyor götürüyor götürüyor
    - evet hasan'ın ayağı arızalandı
    - hakem bizim oyuncumuza sarı kart gsterdi, şimdi forma numarasına bakması için oyuncunun arkasını dönmesini istedi. aman sayın seyirciler, galiba hakem oyuncunun adresini aldı. bayramda oyuncumuza kart gönderecek.

gibidir. ama spor müsabakaları spikerliğinin piridir. onun gibisi yoktur gelmez gelemez.
    (kahnesty, 17.06.2007 13:15)
  18. yaşıymış, tecrübesiymiş vs. hiç umrumda olmayan ve hazetmediğim spiker kişisidir. televizyonda ve radyoda maç anlatmalarını ele alalım buyrunuz iki örnek...

televizyonda şöyledir.
    biliyorsunuz bu futbolcu meksika'nın gak guk takımında oynarken, tek direktörü olan zart zurt'un, futbol tabiri ile ampul gibi astığı şutlarını örnek almıştır kendine. 1986'daki dünya kupasında, x takımı ile y takımının maçında, evet bu arada gol oldu, evet gol oldu. bu gol bana 1974 dünya kupasındaki bilmemkimin golünü hatırlattı. biliyorsunuz bilmemkim.... bu arada bir sürü gereksiz bilgi veriyorum ki maçın heyecanı daha da bir bozulsun, evet gol oldu bu sırada, ben yine futbolun ilk oynandığı yılları anlatırken bir gol daha oldu...

radayoda ise şöyledir.
    evet bugün stad adeta sarı kırmızı bir bayram yerine dönmüş durumda. dakika 24 ve karşılaşma 1-0 devam ediyor. 1984'deki avrupa şampiyonasında da buna benzer bir gol yaşanmıştı, velhasıl dakika 40 olmuşken ve anılarımı anlatırken kimin önde olduğunu söylemiyorum ki, araba kullanırken bir yandan istanbul trafiğinden fıttırın, bir yandan da meraktan kudurun...
    (1925, 06.10.2007 08:14)
  19. türk spikerliğinde dönüm noktası olan futbol,boks ve vesairenin spikeri.
    (sturridge, 06.10.2007 08:29)
  20. zamanında trt'nin jokeri olmuş kah bir boks maçı anlatırken dinlediğimiz,bazen de futbol maçlarında karşımıza çıkan yılların duayeni spor spikerliğin üstadı acayip bir kişilik.
    (jugador, 11.10.2007 10:23)
  21. sakarya - galatasaray kupa maçında şöyle bir monolog yaşatmıştı kendisi :

- arif, topu aldı, götürüyor, götürüyor, götürüyor, götürüyor, içeri baktı, hakan şükür içeride. ortaladı ama çok yüksekten gitti top. evet top o kadar yüksekten gitti ki hakan'ın o topa yetişmesi için dünyanın en uzun insanı olması gerekebilirdi. tabi hakan da uzun ama dünyanın en uzun insanı hindistan'da yaşıyor. bu nedenle hakan'ın bu topa yetişememesi gayet normal. şimdi maça dönelim. timuçin, götürüyor, götürüyor, götürüyor...
    (neverlander, 28.04.2008 21:21)
  22. bazen türk veya müslümanları fazlaca desteklemesiyle eleştirilsede, benim için bu kusuru mazur görülebilecek mükemmel spiker.

yaşı ilerlemiş olup zamanında orhan abiden çok maç dinlemiş olanlar, onu sevenler için yeri ayrıdır. spikerden ötedir.
    maç anlatırken bazen sıkılması, heyecanlanması, başka şeylerden bahsetmesi ile samimiyeti, içtenliği ile farklıdır. bir futbolcuyu dizi karakterine benzetir, hakemi mahallesindeki esnafa benzetir, "evet, geniş omuzlu adeta bar fedaisi görünümündeki kaleci zalad deniz tarafındaki kaleyi seçti" diye anlatırdı. nostaljidir orhan ayhan.

"şimdi televizyon", zengin fakir dizileri, magazinler, otomobil osmanlar ise, "eskiden radyo" ise orhan abi samimiyetidir. ben ve benim gibi orhan abiyi sevenler için. 70 yaşını dolduran orhan ayhan'ın çok yaşaması dileğiyle.
    (genetic superior cell, 04.08.2008 16:21 ~ 16:22)
  23. şimdilerde wipeout adlı yarışmanın spikeri olan tatlı abimiz.
    (by eldat, 23.02.2009 11:17 ~ 11:18)
  24. yıllarını boks maçlarını ve futbol maçlarını anlatarak geçirmiş büyük usta. özellikle futbol maçlarını radyo dinleyicileri için anlatırken kendinden süslemeleri ile anlatımına renk katıp heyecanı bir kaç kat arttırabilen bir yapısı vardır. eğer maç çok sıkıcı ise stadın mimari yapısından tutunda stadyumdaki büfelerin neler sattığına dair detaylı bilgi vermekten çekinmez. eğer maç çok heyecanlı ise bu seferde maçın yıldızı kendisine göre kimse onun futbol yaşamından tutunda özel hayatına kadar gerekli her bilgiyi sunmaktan kaçınmaz.

boks anlatımına güzel bir örnekte şu şekilde gerçekleşmiştir. mike tysonun sabahın yedisinde fransız bir boksörü daha otuzuncu saniyede yere sermesinin ardından orhan ayhan abimizin verdiği tepki biraz serttir.

neden tyson neden. insanlar yüzlerce dolar veriyor bu büyük maçı izlemek için. neden biraz oyalamıyorsun neden biraz ali gibi dans etmiyorsun. bu kadar saat bekledik ama malesef otuz saniye sürdü sevgili boks severler. hepinize iyi sabahlar.
    (kardayürüyensincabınayakiziderinolur, 02.06.2009 02:49 ~ 04.06.2009 01:48)
  25. yanılmıyorsam eğer 2012 yılında sunuculuktaki 50. yılını geride bırakarak guinness rekorları kitabına girmeye hak kazanacak efsane spiker*

(bkz: götürüyor götürüyor götürüyor)
    (bkz: çalımlar çalımlar çalımlar)
    (bkz: x stadı nı bilenler için söylüyorum)
    (mgun, 04.08.2009 00:56)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil