|
|
- az evvel dream endless'in bir ordunun büyüklüğünü anlatmak için kullandığı cümle. oy oy yanıtı verdim ekran karşısında.
bu tür ordulara örnek olarak;
(izleyinz: the two towers)
(izleyinz: troy)
- aslında bildiğim kadarıyla kanuni döneminde türklerin de gerçekleştirdiği olaydır. ve çok kısa zamanda gösterime girecek olan bir filmde tanık olacağımız bir ordu tipidir bu ordu.
(bkz: 300)
(bkz: persler)
- yıl 1964 ü 1965 e bağlayan sene diye tabir edilen zaman kaymasında, tarih boylumlamasında olması muhtemel durum.
- (bkz: amerikan ordusu)
- hemen hemen her ordu için söylenebilecek olan durumdur. şöyle ki tek kişiden oluşmayan her ordunun bir başını greenwich'in bi tarafına, diğerini de koy öbür tarafa; al sana şahane arasında gün farkı olan ordu...hem de en az iki kişiyle...şaşırdınız değil mi? şaşırmayın!..hemen telefonlarınızdan xxxx numarayı arayın ve bu mucize orduya sadece 9,95'e sahip olun...bu ordunun marifetleri karşısında şaşıracaksınız!..salsa sosu yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı...
edit: rasmus uyardı: "tarih çizgisi büyük okyanusun ortasında bi yere düşüyor lan sikko! diye..olabilir ama hangi greenwich bir büyük okyanus değil midir özünde? coğrafya ile neden barışmıyoruz!? "bi de lost adası mı len dünya bu ibiş" dedi...ona sayid'in bir lafı ile cevap vermek istiyorum: " lisun tu mi!..viyır nat elon!"
edit2: luto ve aldirakli de uyardı, tarih çizgisi 180. meridyenidir diye..ulan bi ben mi cahil kalmışım bu konuda diye kendi kendimi yiyorum şu gece yarısı!? lisede beni hangi akla mantığa sığınarak coğrafya dersinden geçiren sevgili hocamın bu giriyi okuyup, ne büyük bir hata yaptığını görmesi umuduyla silmiyorum..mühü!
- farklı saat dilimlerindeki başka ülkelerde birlikleri bulunan orduları niteleyen durum. bu ordular en az bir saatliğine de olsa bu tanıma uyarlar.
- her gece saat 12'de sırayla bütün ordular için geçerli olan durumdur.
|