türk milletinin karakteristik bir özelliği.
şu sıralar savaş olamdığından ordu millet olduğumuzu internet cafelerde counter strike oynamak için oluşturduğumuz kuyruklardan anlayabiliriz.
dün hepimiz köylüydük, ya tarımla ya hayvancılıkla geçiniyorduk. herkes üç aşağı beş yukarı homojen bir ekonomiye, yaşantıya, kültüre sahipti. bu yapıda bir milletin hep beraber davranması, örgütlenmesi oldukça kolaydır.
fakat şimdi binbir çeşit insan, binbir çeşit birey var. mülayimi var, mülayim olmayanı var. repçisi var, kafayı elflere takanı var, ekmek parasını çıkartmak için kaslarını kullananı var, 3 kuruş daha kazanacağım diye 100 kişiyi yalvartan var. caddede fink atanı var, etilerde ceket yakanı var, sokakta midye satanı var, okulda arabayla hız yapıp egosunu tatmin edeni var, var oğlu var...
bu insanlar şimdi nasıl ordu millet olabilir, ordu millet özelliklerini taşıyabilir bunu anlayamıyorum.
mahallemizin bakkalının oğlu askere gitti, diyarbakır'da komando oldu. şu sözleri aklımdan çıkmıyor hiç "biz orda dağda vatanı koruyoruz, burada kimsenin umrunda değil. gençlik çökmüş, düşünüyorum ben orada vatanı korurken buradaki adamın şımarıklığı için mi yapıyorum tüm bunları..." işte ordu millet...