görseller
orduordu
orduordu
belki ilginizi çeker
  1. · türk silahlı kuvvetleri
  2. · ordu anadolu lisesi
  3. · aydın seçgin
  4. · zekai çivici
  5. · division azul
  6. · kaynartaş belediyesi
  7. · helikopter enkazını bulan köylülere dava açılması
  8. · nuhil kiremitçi
  9. · izzet gündoğar
  10. · şenbolluk belediyesi
gündem
  1. · aşk
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · alex hagi den daha iyidir
  4. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  5. · tanrıya sorulacak tek soru
  6. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  7. · aşk ı memnu
  8. · camide mayoyla dolaşmak
  9. · djimon hounsou

ordu  

sayfa  / 2
  1. samsun ve giresun'un arasında kalan,küçük,şirin, fındığıyla ünlü ilimiz.ayrıca memleketim.
    (toumai, 10.03.2004 21:30 ~ 21:30)
  2. türk silahlı kuvvetleri
    (aykut, 10.03.2004 22:28)
  3. dereleri ile ilgili türküye sahip olan ilimiz
    (mirseyid, 25.03.2004 01:37)
  4. annemin çocukluk arkadaşlarını ve tanıdıklarını duyunca baya ünlü çıkarmış olduğunu düşündüğüm il.**
    (bınar, 25.03.2004 07:46)
  5. ağustos ayında staj yapacağım yurdum ili.
    (dragut, 18.06.2004 22:43)
  6. şehri koruyan demektir.
    or--> şehir
    ordu--> şehri koruyan
    (ceycey, 18.06.2004 23:41)
  7. çoğu insanın yerini bile doğru dürüst bilmediği,doğal güzellikleri bol,fındığıyla ünlü,şirin mi şirin,halkının giresundan ve giresunludan nefret ettiği çok sevdiğim memleketim.
    (ultras, 24.08.2004 22:25)
  8. recep tayyip erdoğan daha hapse girmemişken burayı ziyaret etmişti. halkının "ordu seninle gurur duyuyor" diye recep tayyip erdoğan'a tezahurat yaptığı şehir. o zamanlar sert bir tayyip düşmanı olan fatih altaylı bunu anlamamış, "kim bu ordu yoksa şeriat ordusu mu seninle gurur duyuyor" diye sormuştur.
    (bkz: hey gidi günler)
    (gelirsemkal, 09.04.2006 08:00)
  9. aktif asker sayısı olarak ülke adına 9. sırada bulunmaktayız..

sıralama rakamlar ile şöyledir;

1 çin 2,255,000
    2 abd 1,419,853
    3 hindistan 1,414,000
    4 rusya 1,140,000
    5 kuzey kore 1,106,000
    6 iran 768,000
    7 pakistan 712,000
    8 güney kore 687,000
    9 türkiye 679,734
    10 myanmar 485,000
    (zeus, 28.04.2006 14:11)
  10. mağazalarıyla kanımca küçük paris olan şehir... memleketim...
    (hypnotica girl, 12.06.2006 13:20)
  11. kızları çok güzeldir. giresunun kızlarından bile güzeldir. o beyaz tene boy ortalamasındaki yükseklik ile fark atarlar. şehrin alanı düzlük olduğu için yerleşmek kolay olmuştur. soya yağı üretimi için kurulmuş fabrikası şimdilerde fındık yağı üretir. bal üretiminde bir numaradır. şehre gittiğinizde karnınızı en iyi tost ile doyurursunuz. cafelerde özel ekmeğe tost yaparlar. bir ara boz tepeden sahile yamaç paraşütü ile iniş yapılırdı şimdi var mı bilmiyorum. güzel şehirdir. şehre gidildiğinde hatunlara sarkılmaması, öğretmen evinde ya da kilisenin yanındaki pansiyonda kalınması tavsiye edilir.
    (turfanda, 11.07.2006 01:21)
  12. iğrenç espiriler kategorisine girebilecek iğrençlikte sorulara konu olmuş şehrimizdir.
    -türkiyenin en güçlü ili neresidir?
    -kahramanmaraş mı?
    -hayır!
    -başka gelmiyor aklıma neresidir?
    -ordu.
    -hass..

benzer bir kaç tane daha vardır...
    -türkiyenin borçlu olmayan tek ilçesi neresidir?
    -neresidir?
    -ödemiş
    gibi örnekleri bolca bulunmaktadır.
    (ccuk, 25.08.2006 22:47)
  13. ikinci memleketim.(bkz: herkes öyle diyor)
    (hepgülserçe, 06.11.2006 22:33)
  14. tüm dünyada milletler küçük ya da büyük bir orduya sahiptir ama güzel ülkemin ordusu bir millete sahip olan tek ordudur
    (levantine, 05.01.2007 10:04)
  15. köken itibari ile göbekten bağlı olduğum ve oralı olmaktan mutluluk duyduğum güzide yeşil şehrimiz
    (karbon, 08.01.2007 10:47)
  16. (bkz: darbe)*
    (camdan bakan arap kızının baktığı hede, 08.01.2007 12:05)
  17. yapılan ve nihayet bitirilen yolu. garip fidangör dedeikleri caddesi ile bi ilimiz...oraya da üniversite açtılar..
    (zeushera, 17.01.2007 09:50)
  18. doğduğum ve 8 senemi geçirdiğim şehir. o günlerden hatırladıklarım: mıdı balıkçısı, sahil boyu yürüyüşler, yaylaları ve mutlu çocukluğum.
    (make a difference, 15.04.2007 14:16)
  19. altı senemi geçirdiğim sahili, yağmuru, fındığı ve büyük şehirlerde ancak bulabileceğiniz mağazaları barındıran çarşısıyla hatırladığım çocukluğumun şehri.

yaşanılası bir şehirdir. insanı sebepsiz mutlu eden bir sıcaklığı vardır. yazları fındık festivarli yapılır. köylerinde kuytu köşelerde harabe halinde kiliselere, tarihi eserlere rastlarsınız.
    (tazmanya canavarı, 15.04.2007 14:25 ~ 14:25)
  20. memleketlerin en güzeli. ölmeden boztepeye çıkıp denizin semayla sevişmesini izlemek, mıdı'da dalgalar yanıbaşınızdaki camlara savrulurken rakı- balık yapmak, uzun saçlının yeri nde dağ suyuyla demlenmiş tavşan kanı çayı içmek ve usulca karadeniz'in yağmurunda ıslanmak gerekir...
    (karambakaravita, 15.04.2007 15:23 ~ 16.07.2007 17:39)
  21. antik çağlardaki adıyla kotyora, daha sonra bir ermeni kilisesinin adı olan asduadz ortisözcüğünün değişime uğramasıyla ordu adını almıştır.
    (adayolcusu, 17.04.2007 00:34)
  22. fetihçi bir politika izlenmediği sürece, yani devlet geliri olarak ganimet ve işgücü olarak köleler kullanılmıyorsa, potansiyel bir düşman olmadan varlığını sürdüremeyecek silahlı kuvvet. günümüzde silah sanayisinden elde edilen kar düşünülünce, bu potansiyel düşman hep diri tutulacaktır.
    (kerkerte, 17.04.2007 00:41)
  23. 52 plakalı ilimizdir. 6001 km2 alan uzerinde 887.765 nüfus, 18 ilçe, 498 köy ve 72 belediyeyi barındırır.

ilçeleri şunlardır: akkuş, aybastı, çamaş, çatalpınar, çaybaşı, fatsa, gölköy, gülyalı, gürgentepe, ikizce, kabadüz, kabataş, korgan, kumru, mesudiye, perşembe, ulubey, ünye

belediyeleri ise şunlardır: ordu*, akkuş*, aybastı*, çamaş*, çatalpınar*, çaybaşı*, fatsa*, gölköy*, gülyalı*, gürgentepe*, ikizce*, kabadüz*, kabataş*, korgan*, kumru*, mesudiye*, perşembe*, ulubey*, ünye*, akpınar*, alacalar*, alankent*, alanyurt*, aslancami*, aydoğan*, bolaman*, çakırlı*, çamlı*, çayıralan*, çayırkent*, çiftlik*, damarlı*, devecik*, direkli*, düzyayla*, erenyurt*, eskiköy*, fatih*, fizme*, geyikçeli*, göller*, güzelyurt*, hanyanı*, hatipli*, ılıca*, ışıktepe*, ilküvez*, inkur*, islamdağ*, karahasan*, kaynartaş*, kırlı*, kızılelma*, kösebucağı*, medreseönü*, pelitliyatak*, pelitözü*, salman*, saraycık*, seferli*, şenbolluk*, tekkiraz*, tepealan*, topçam*, üçyol*, yalıköy*, yenikent*, yeşilce*, yeşilkent*, yoğunoluk*, yokuşdibi*, yukarıdamlalı*

an itibariyle dr.said vakkas gözlügöl* valisidir.. resmi web sitesi http://www.ordu.gov.tr adresindedir.
    (rio, 26.05.2007 14:56)
  24. nefise akçelik tüneli'nin açılmasıyla fatsa ve ünye halkının akın ettiği ve ordulu olduklarını hatırladıkları şehirdir. içerisinde kocaman migros ve carrefour'un bulunması giresun halkını da bu şehre bağlamıştır. bir iki yıl içinde ordu üniversitesi tıp fakültesinin açılacak olması samsun'a balılığı çarşamba havaalanına indirgeyecektir. son olarak ordu-sivas dereyolunun tamamlanması sivas,malatya ve kayseri gibi sanayisi gelişmiş anadolu şehirlerini orduya bağlayacak, bu şehirler limana akdenizden değil de ordu üzerinden karadenizde ulaşacaktır. tüm bunlardan sonra orduya karadenizin en büyük limanı inşa edilecektir.

en nihayetinde güzel şehirdir ordu. şehirler arası otobüse binip uzaklaşırken beton parkın orda kırmızı ışıklara takılır sahile, fidagöre, beton parka, kiliseye ve rıhtıma bakıp duygulanırsınız. bir anda inmek istersiniz otobüsten ama hayat işte... ilk aşkınızı, 20 yıllın mahsulü olan tüm anıları ve sevdiklerinizin çoğunu geride bırakmak zor gelir.
    ama umutluyum, diplomamı alınca tekrar dönecem orduya. istanbul yada ankaradaki kadar kazanamasam bile üç kuruşa razıyım. arada bir çambaşına çıkar, bazen boztepe çamlıkta sabahlar, arkadaşlarla sahilde banklara uzanırız.... yeterki bu şehirde yaşayıp bu şehirde söneyim.
    (bkz: ordu anadolu lisesi)
    (bayermuhen, 10.06.2007 15:41)
  25. yapılan fındık mitingi,karadeniz sahil yoluna gösterilen direniş gibi olaylardan sonra ümitlenmiştim memleketim insanından.yine tepkisini koyacak, tıpkı yerel seçimlerde olduğu gibi ampulün yanmadığı nadide şehirlerden biri olacak sanmıştım.ama olmadı.herkesin o ya da bu şekilde geçiminin fındıkla bağlantılı olduğu bir şehirde böyle beceriksiz bir fındık politikası uygulayan hükümete deliler gibi destek verildi.şimdi tek bir isteğim var.ordudan akpye oy verip, geçimini fındıktan sağlayan herkesin açlıktan gebermesini diliyorum!fındık 1 ytl olsun istiyorum!
    (trieste, 22.07.2007 23:51 ~ 23:52)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil