|
|
- yılların eskitemediği türk usulü içecek. geçen senelerde gag programında sıkça yayınlanan bir de reklamı vardı bunun
(bkz: oralet osman)
- türk kültüründe hep çayın gölgesinde kalan biçare bir içecek olmaya mahkumdur. bu fikir çocuklukta peder beyin elinden tutarak yapılan işhanı gezilerinde elde edilmiştir.
- hocam ne içersin?
+ çay alayım ben
- sen delikanlı?
+ (yaş 9 lan ne delikanlısı?) kola var mı?
- soralım. (diafondan sorulur) kalmamış. çay içer misin?
+ sevmem ben çay
- e iyi o zaman bi oralet isteyelim sana
o işhanı felsefesi de ne güzeldir. bilahare irdeleriz çay ocaklarıyla, küçücük dükkanlarıyla türk işhanları kavramını.
- (bkz: portakal/@460961)
(mavio, 08.08.2005 13:06)
- (bkz: lezzo)
(solti, 08.08.2005 13:20)
- küçükken babamla esnaf olan bir tanıdığımızın dükkanına gittiğimizde, babama çay bana ise oralet ısmarlanırdı. ne zaman ismini duysam, o günleri getirir aklıma...
(bkz: hey gidi günler)
- (bkz: metin arolat)
(bkz: metin oralet)
- yaz tatilinde köye gidince dedenin ısmarladığıdır. genç işi hesabı hani.
(galak, 23.09.2007 01:46)
- ilkokulda en samimi arkadaşımın evine gittiğimde bana her daim (6 yıl) hiç usanmadan, yorulmadan sorduğu ve hazırladığı tatlı, nostaljik içecek.
- hoşgeldin enfazlaellikarakterolabilir kızım?
+ merhaba hatçe teyze..
- ne içersin?
+ bişi içmeyeyim hatçe teyze..(bi şey iç çay iç/@1274333)
- yok yok.. dur ben sana bir oralet yapayayım.
+ ...
- aromalı * * içecek tozu.
- öyle bir yerleşmiş ki, dilimize ve beynimize; artık piyasada türlü isimlerle alternatifleri olmasına rağmen hepsine oralet deyip geçiyorlar.
- kahvehanelerin çay-kahve ikilisinden sonra en önemli meşrubatı,yılların eskitemediği enfes tat,canınız sıkılıp boşluğa düştüğünüzde çocukluğunuzu hatırlamak için çaydanlıktaki tek bardaklık suyu kaynatıp,o buram buram yanmış plastik kokan kabı açarak,bardağa,küçük fasulyeleri andıran turuncu parçacıkları atıp karıştırmak suretiyle biraz olsun sıla,biraz olsun ortaokul-lise,biraz olsun anne-baba özlemi giderilebilecek harika içecek.
- tavşan sidiği.
- babanın iş yerine gittiğinde mevsime göre sıcak veya soğuk olarak hazırlanıp önüne getirilen, kendini içecek zanneden, halihazırda piyasada bile kalmayan ( lezzo vardı biz çocuğuken bildiniz mi?) krakteri bozuk karışım
- çocukluğumun içeceği..
- http://www.alkislarlayasiyorum.com/...
(merhum suna pekuysal'a ithafen)
|