belki ilginizi çeker
  1. · anal da çalışlar
  2. · reşat çalışlar
  3. · cumhuriyet
  4. · ironi yapıyorum ayağına yatan çirkef yazar
  5. · oradaydım
  6. · okul basan uzman çavuş
  7. · ibrahim kaypakkaya
  8. · ali topu agop a at
  9. · radikal
  10. · dokunulmazlık
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aylin aslım
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · marjinal isim meraklısı aile
  8. · dişlerin kamaşması
  9. · artık eve gitmek istiyorum

oral çalışlar  

1. cumhuriyet yazarı.
    (wondrous, 02.06.2005 00:50)
  2. 1946 tarsus doğumlu pekçok gazetecilik ve araştırma ödülü sahibi yazar.
    liseyi tarsus amerikan kolejinde bitirir, orta doğu teknik üniversitesinde inşaat mühendisliği okumaya başlar ama sonradan 1966 yılında istanbul iktisadi ticari ilimler akademisine geçer,1968 yılında deniz gezmiş ve doğu perinçek ile beraber tam bağımsızlık için mustafa kemal yürüyüşüne katılır 1968 yılında oturup ders çalışacağına öğrencilik hareketlerine liderlik yapar ülke tarihimizi lekeleyen darbelerden olan ve 12 mart 1971 tarihinde vuku bulan darbede tutklanır.

1974 yılında çıkarılan af ile 3 yıl hapis yatar, tarih 1978 yılını gösterdiğinde türkiye işçi köylü partisinin başkanlık kurulu üyesi görevini yapmaktadır aynı zamanda aydınlık gazetesinin yayın yönetmedir, bir diğer kara leke olan 12 eylül 1980 tarihli askeri darbede tekrar tutuklanır ve tutukluluk hali 1988 yılı ortasına kadar devam eder.

1992 yılından buyana cumhuriyet gazetesinde yazarlık görevini yerine getirmekte olan yazar kişi.
    (gunship, 22.01.2007 14:29)
  3. cumhuriyet gazetesinde köşesini yazmayı sürdürüyor.ipek çalışlar'la uyumlu birlikteliği hayranlık uyandırıyor.sol tarafından yazıyor, sol tarafından kalkıyor.
    (spanki, 11.03.2007 17:43)
  4. an itibariyle kanal 24te program yapmakta olan insan:

"seçimler yaklaşırken kanallar harekete geçti. oral çalışlar, ali bayramoğlu, etyen mahçupyan, prof. beril dedeoğlu dörtlüsü tarafından hazırlanan aklın yolu adlı tartışma programı seçime giden süreçte türkiyeyi değerlendirecek."
    (insanlığa adanmış bir hayat, 01.06.2007 20:51)
  5. kartal maltepe'de bir dost ziyareti dönüşü yeni yapılmış mermer merdivenlerinden kayarak düşmüş, bunun sonucunda kafasına 11 dikiş atılarak okurlarını üzmüştür. bir süre boyunlukla dolaşması gerekiyor, görüldüğü yerde yadırganmaya. geçmiş olsun dileklerimizle.
    (ipimlekusagim, 23.05.2008 12:57 ~ 14:17)
  6. radikale geçmekle iyi yapmış yazardır bana göre. zira hem duruş itibari ile cumhuriyet gastesine uzakta kalmaya başlamıştı hem de giderek kan kaybeden radikal için bir umut olmuştur. aranızda ama her gazetede aynı görüşte yazarlar yok, çeşitlilik var namık kemal zeybek de radikalden gitsin o zaman diyenler olacaktır haklı olarak ama benim gönlüm benzer düşünceye sahip yazarların bir arada olmasından yanadır. bu da böyle bir fikrimdir işte...
    (leighcheri, 23.06.2008 19:10 ~ 19:13)
  7. bugünkü yazısı sol tarafından derin bir şekilde analiz edilmiştir:

(bkz: http://haber.sol.org.tr/...)
    (libertar, 11.07.2008 11:21)
  8. cumhuriyet'te yazdığı zamandan beri izlemeye çalışırım. yazılarında "disclaimer" kullanma gereği duymayan her yazar gibi niyet okuyuculardan* çok çekmiş, yine de tavrını pek bozmamıştır. bundan sonra da farklı olacağını düşündürecek bir sebep göremiyorum ortada.
    (tembel, 11.07.2008 11:29 ~ 11:32)
  9. kemal kılıçlaroğlu ve dengir mir mehmet fırat'ın söz düellosu hakkında cnn türk'te, berabere bitmiştir diyen köşe yazarı. ayrıca "bu düellonun yapılması taraftarı değilim zaten halkta bir kamplaşma var bu da bu kamplaşmayı artıracaktır" diye eklemiştir.

(bkz: sen de mi brütüs)
    (berkcel, 25.09.2008 16:36 ~ 16:37)
  10. (serpil barlas, 25.09.2008 16:57)
  11. (boşunasaymayirmiharf, 10.01.2009 04:43)
  12. (boşunasaymayirmiharf, 10.01.2009 04:43)
  13. islami kesim üzerine sağlam araştırmaları olan gazeteci. sol/sosyalist çevrede gerçekliği üzerine -halen- yüzeysel saptamalar yapılan cemaat kültürünü tümden yok sayarak tü-kaka'lamaması; üzerine yoğun, birikimli araştırmalar yapması; kitapları, yazı dizileri falan takdire şayan. ama aynı şeyleri içinde yetiştiği/yaşadığı sol adap, politik yazıları, siyasal geçmişi vs. adına söylemek mümkün değil malasef. aydınlıkçılıktan liberalizme uzanan siyasal yelpazesinin tutar yanı pek yok. bu sebeplen araya bir adet "reşat" kaçmış olması çok tesadüfi gelmiyor bana. hatta müstehak lan.
    (baschar, 17.06.2009 05:01 ~ 05:03)
  14. herkesler 35-40'lı yaşlarında dönerken dönmek aklına 60'lı yaşlarında gelen gazeteci.akp'nin ve liderinin baş konukları arasına girebilmeyi başarmıştır son yıllarda ki performansı ile.
    (rummenige, 10.09.2009 13:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil