belki ilginizi çeker
  1. · yiğit özgür abartılan balon bir komedyendir
  2. · tarihteki büyük ayarlar
  3. · yiğit özgür karikatürleri
  4. · tarihe geçen hazırcevaplar
  5. · erol taş
  6. · uykusuz
  7. · verilmiş en sağlam ayarlar
  8. · günün başlıklarından şiir denemeleri
  9. · tarihte lafı gediğine oturtanlar
  10. · tokat gibi cevaplar
gündem
  1. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · author
  4. · okan bayülgen
  5. · itü sözlük
  6. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · ağaç korkutma
  9. · passive

orada olabilirdim  

sayfa  / 2
  1. yiğit özgür'ün uykusuz dergisinde bu hafta itibariyle çizmeye başladığı köşesi. içerik olarak hep hazırcevap bir insan olmak isteyip başaramadığından, tarihte verilmiş muazzam ayarlarda özne olsaydı ne tür tepkiler vereceğinden bahsetmiş. sürekli bir köşe olması dileğiyle.
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 04.09.2007 15:41)
  2. beni fazlasıyla güldüren ve "peki lan ben olsam ne yapardım" diye düşünmemi sağlayan yiğit özgür'ün uykusuz adlı dergide çizmeye başladığı köşe. ilk sayı çok iyiydi, umarım daha da iyi olur, en azından böyle devam eder.
    (shut up, 04.09.2007 15:49)
  3. george bernard shaw örneği ile yardırmış köşe.. periyodik olarak devam edeceğinden o kadar emin değilim, kafasına esmiş olabilir, haftaya onun yerinde yine kendisine ait başka bir çizgi öykü de görebiliriz..
    (escaflowne, 04.09.2007 15:57)
  4. ilk sayıda beni yarmış bitirmiş köşedir. devam edeceğini umuyoruz. *

(bkz: @1898949)
    (bkz: @1898960)
    (bkz: @1898967)
    (hairsprayqueen, 06.09.2007 19:32 ~ 19:34)
  5. yiğit özgür karikatür çizmesin sadece böyle spontane hikayeler anlatsın bizi gülmekten gebertsin dedirten uykusuzdaki köşe...
    (joker, 06.09.2007 23:14)
  6. (bkz: i could be there)
    (rasputin, 06.09.2007 23:16)
  7. yiğit özgürün böyle devam ederse bugüne kadarki performansını ikiye katlayacağı köşesidir.

bir örnek için burdan buyrun, uykusuzun bu haftaki sayısından ;

diyojen, çok dar bir sokakta zengin ve kibirli bir adamla karşılaşır. ikisinden biri çekilmeden geçmek mümkün olmaz. zengin ve lavuk adama, "ben bir seserserinin önünde kenara çekilmem." der. vay sen misin bunu diyen.. hemen gelir cevabı.
    - ben çekilirim.

helal... ya ben ?
    - ulan ! nneyse.. bişey derdim ama.. söylemiyim şimdi..
    + söyle söyle !
    - bırak.. bi laf söyliycem kaldıramıycaksın..
    + hadi söylesene..
    - söylerim söylemem, sana mı sorucam dümbük !!
    (witchontheroof, 14.09.2007 02:04)
  8. yiğit özgür'ün yeni dergisi uykusuzda yazdığı ve çizdiği karikatür.
    (sturridge, 14.09.2007 09:35)
  9. adının itü sözlük yazarları tarafından bayağı bi karıştırıldığı uykusuz çizeri yiğit özgür'ün köşesi.

doğrusu "orada olabilirdim" dostlar..

(bkz: @1922764)
    (kitiara uth matar, 14.09.2007 15:04 ~ 22.09.2007 11:20)
  10. (bkz: @1898967)

söz konusu alparslan karikatüründe beni ayrıca yaran durum, atın bakışları olmuştur. ilk karede alparslan "biz de onlara yaklaştık!!!" derken atı öfkeli ve hırslı bakmaktadır, 2. karede yiğit özgürün atının nasıl baktığını ise ben söylemiyim, siz dergiye bakın yarılın.
    (saçmaladı yine bu, 14.09.2007 15:16)
  11. alpaslan ın yerine verdiği cevap aklıma geldikçe kendi kendime gülerim.ellerine sağlık yiğit özgür
    (bassmania, 19.09.2007 23:02)
  12. doğal afet yaşamış insanların yerine kişinin kendisini koyarak olay esnasında benimde başıma gelebilirdi şeklinde düşünüp orada olabileceğini belirten şükür sözcüğüdür.tam tersi olarak da gıptayla bakılan bir durum içinde olmak anlamındada söylenebilir.
    (palmira, 21.09.2007 00:00)
  13. bernard shaw ve diyojen örneklerinin beni gülme krizine soktuğu köşe.
    (acyberexile, 22.09.2007 10:00)
  14. bir gün eflatun öğrencilerinden birini kumar oynarken yakalamış ve şiddetle azarlamış.öğrencisi "iyi ama ben çok az paraya oynuyordum" diyince eflatun cevap vermiş...

eflatun:ben seni kaybettiğin para için değil,kaybettiğin zaman için azarlıyorum.
    peki ya yiğit özgür olsaydı:aaa...az parayla oynanabiliyo mu?kaysanıza azcık...ama üterim ben sizi haa...sonradan eflatun bizi üttü olmasın...

şimdiden baştacı olmaya aday yiğit özgür köşesi...uykusuz dergisi alındığında bakılan ilk köşelerden...
    (majevermiodane, 24.09.2007 02:49)
  15. yavuz sultan selim bir çok çok osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış.bir sefer hazırlığında vezirlerden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca sultan selim'le aralarnda şöyle bir diyalog gelişmiş;

-sen sır saklamyı bilir misin?
    -evet hünkarım bilirim.
    -iyi..ben de bilirim.

yiğit özgür ise;

-sen sır saklamayı bilir misin?
    -evet hünkarım bilirim.
    -yaklaş..bak işte şurdan giricez gördün mü?ordan girince çok güzel olacak çünkü.hehehe ağzını kırıcaz oğlum düşmanın.

görüldüğü üzere iyi ki yiğit özgür orada değildi.insanlık tarihinin akışı değişebilirdi zira..bu ne lan.
    (eheh yalnız yiğit de olmasa giri bile girilemiycekmiş yahu.adamın her sözü giri.yazarlık yapsa ya.)
    (the glue, 24.09.2007 11:14)
  16. rivayete göre bedia muvahhit i gören bir genç kız koşarak anına gelip şöyle söyler ve bedia hanımın cevabı şu şekilde;

kız- ben size hayranım bedia hanım, ben de sizin gibi aktrist olmak istedim, ama annem "orospu olursun" diyerek izin vermedi.
    bedia- peki sonra nasıl oldun?

yiğit özgür orada olsaydı vereceği cevap şu şekilde;

kız- ben size hayranım bedia hanım, ben de sizin gibi aktrist olmak istedim, ama annem "orospu olursun" diyerek izin vermedi.
    yiğit özgür- ama yanlışınız var, senaryo geliyo, onu okuyup oynuyoruz. orospuluk öyle değil ki...
    (prozac, 29.09.2007 01:01 ~ 01:02)
  17. yiğit özgür'ün monotonluktan kurtarmak için biraz daha uğraşması gerektiğini düşündüğüm köşe. üç haftadır konsept anlaşıldı az çok gülüyoruz da gelecek şeyin ne olduğunu yavaştan tahmin edebiliyor konuma da gelebiliyoruz artık, en azından kendi adıma konuşmak gerekirse böyle. yoksa sadece yeni çizerler gelene kadar denenmiş bir köşe olarak tarihte yerini alacak, orada olabilirdi diyeceğiz sonra.
    (weird science, 29.09.2007 01:06)
  18. yiğit özgür' ün uykusuz' da boşluk doldurmak, hoşluk yaratmak amacıyla (ikinci cümle kafiye olsun diye) oluşturduğu köşesi.
    klasik yiğit özgür tavrı, okutuyor kendini.
    (depresif enfeksiyon, 01.10.2007 21:55)
  19. genç bir yazar romanını neyzen tevfik'e gösterip fikrini sorar, o da beğenmediğini söyler. genç yazar şöyle der: "siz hiç roman yazmadınız ki..." neyzen tevfik cevap verir:
    "ben yumurtlayamam ama yumurtanın taze ya da bayat olduğunu anlarım"

yiğit özgür orada olsaydı:
    -siz hiç roman yazmadınız ki...
    +o zaman ne diye gösteriyon, git yazana göster allah allaah.. hasta mıdır nedir, ya bırak allaaşıkna...
    (one more cup of coffee, 03.10.2007 15:54)
  20. 3. sayısında pek güzel olan yiğit özgür yaratımı seksiyon.

(bkz: http://img518.imageshack.us/...)
    (zoser, 09.10.2007 08:41)
  21. diyojene sormuşlar..

- bir insanın zeki olduğunu nerden anlarsın?
    diyojen: konuşmasından..
    - ya konuşmuyorsa?
    diyojen: o kadar zekisi henüz çıkmadı..

yiğit özgür orada olsaydı:

- bir insanın zeki olduğunu nerden anlarsın?
    yiğit özgür: ben anlarım..
    - nasıl anlarsın?
    yiğit özgür: anlarııım..
    -eeh yürü git len..
    yiğit özgür: nere gideyim?
    (prozac, 10.10.2007 19:33)
  22. osmanlı donanmasını yenilgiye uğratan venediklilerin elçisi sokullu paşanın karşısına dikildiğinde sokullu şöyle der..

-biz sizden kıbrısı alarak sizin kolunuzu kestik siz ise donanmamızı yenmekle yalnızca sakalımızı kestiniz. unutmayın ki kol bir daha yerine gelmez ama sakal eskisinden de gür çıkar..

yiğit özgür yorumu:

hadi ben o anda bu cümleyi kafamda yaptım.. noktasıyla virgülüyle kurdum. yine çıkış aşamasında aksilikler olacaktır.

- biz sizden kıbrısı alarak kolunuzu kestik, siz ise bizim sakalımızı yendiğiniz için.. bi dakka.. biz sizin kolu aldık, siz de bizim donanmayı aldığınızdan dolayı biz sizin domalmanızı istiyoruz!!!
    (prozac, 10.10.2007 19:41 ~ 19:42)
  23. sıkışan ve tek tipleşen mizahın yaygınlaştığı günlerde, haftalık klasik köşesinde ara ara kendini tekrarlamaya başlayan yiğit özgür'ün son dönemdeki en başarılı işi. sanırım bu fikir aklında uzun zamandan beri varmış, bir kenara yazmış, sözlüklerdeki muadil başlıklardan da emsaller almış, ne iyi yapmış.

winston churchill, "siz eşcinsel misiniz?" diye soran bir gazeteciye şöyle cevap verir:
    - öyle olsam ne olur, ben ülkeyi oramla yönetmiyorum ki?

yiğit özgür:
    - öyle olsam ne olur, öyle değilim ama öyle olan arkadaşlarım var ve hepsi süper insanlar, çok tatlı insanlar. tatlı derken iyi insanlar yani, hoş insanlar. hoş derken güzel insanlar yani. içleri güzel yani. içleri derken huyu suyu güzel. suyu derken...
    (garion, 05.11.2007 20:44)
  24. artık 10 hafta olduğundan yiğit özgürün* sonlandırdığını söylediği köşedir. şahsımı feci hüzne boğmuştur. nefret ediyorum senden şu anda sevgili yiğit özgür, feci çirkef olabirim her an.
    ama seviyorum yine de.
    nostalji, trajedi..

atatürk'ün bir davette kendine dik dik bakan ingiliz binbaşısının derdini öğrenmek istemesi üzerine yaveri gider ve sorar, öğrenir gelir.

- çanakkale'de babasını öldürmüşsünüz.
    - git sor bakalım babasının çanakkalede ne işi varmış? (sert ve net bir ifadeyle)

vay bee.. isterseniz o pozisyonda bir de beni izleyelim der sevgili yiğit özgür.

- çanakkale'de babasını öldürmüşsünüz.
    - ama yani sonuçta savaş yani bu..illaki birileri ölüyo yani sonuçta. belki o da benim osman dayımı öldürdü? (anlatmak için iki büklüm olmuş bir ifade)

eminim buna yakın birşeyler söylerdim ve tarihe falan da geçmezdi diyor kendisi.

ilk orada olabilirdimden alıntı bu yiğit*, ilk köşeydi.. ne de güzeldi aa bu ne ehe ne güzel, oha ne süper nausdhahah.. denmiş, bağra basılmıştı..bitirme bu köşeyi yiğit. yapma, etme.
    (hairsprayqueen, 07.11.2007 20:15 ~ 20:20)
  25. 3 haftadır olmayan yiğit özgür köşesidir kendisi. duvarlara çeltik atar hale geldik o denli sancılı geçiyor günler, haftalar.

orda olabilirdim anısına ;

öğretmenlik okuduğumuzdan stajlara gidiyor, ufaklıklarla bol bol haşır neşir oluyoruz. bir gün ufaklıklardan biri arkadaşlarımızdan birine soru sormuş ve arkadaşımızda ona şöyle karşılık vermiş ;

+ öğretmenim, çiçekte dıştaki yaprak taç yaprak mıydı çanak yaprak mıydı ?
    - efecim bunları neden ezberliyorsun ki ?
    bunlar senin ezberlemen için değil. kuşları, böcekleri, çiçekleri, doğanın herhangi bir parçasını veya doğal bir olayı gördüğünde yorum getirebilmen, çıkarımlar yapabilmen için. şimdi ben sana bir çiçek resmi çizicem ve sen de taç ve çanak kelimelerinden yola çıkarak gösterdiğim iki yapraktan hangisinin çanak hangisinin taç olması gerektiğini bana söyleyeceksin. tamam mı ?

bunun üzerine arkladaşımız bir çiçek resmi çizmiş ve çocukta taç ve çanak yaprağı tahmin etmiş. çocuk sonrasında kavramları unutur mu unutmaz mı bilemem. ama bir de aynı durumda bana bakalım.

+ öğretmenim, çiçekte dıştaki yaprak taç yaprak mıydı çanak yaprak mıydı ?
    - çanak yaprak.
    (witchontheroof, 29.11.2007 17:54 ~ 30.11.2007 21:37)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil