orçun kunek   

adana çık aradan

1. eski leman'da soner günday'ın yarattığı karakter. her hafta bir albümündeki şarkı isimleri, şarkı sözleri vs. olurdu. postmodern, fantastik karakter.
    (hayyam, 09.04.2004 01:39 ~ 01:41)
  2. (bkz. eski lemana özlem)
    (hayyam, 09.04.2004 01:45 ~ 01:45)
  3. ninja törtıls dedikleri, üç kaplumbağaymış meğer.
    astronot olsam fezaya çıksam delikanlı gibi söylerim ne gördüysem hiç atmam.
    bi iki kendini bilmez hintli kaval çaldı diye bir kalemde silemem hindistanı
    nasa'ya bekçi olsam kimseyi yaklaştırmam milyarlık tesislere
    onca soğuğa rağmen memleketlerini terketmeyen eskimolar en harbi delikanlıdır nazarımda.(slow)
    dün bir köpek gördüm aynı cüneyt arkın gibi yarası sözler yazan büyük sanatçı...
    (the weakest link, 30.04.2004 02:24)
  4. hatırası kalbimizde
    kasedi kaset kabinimizde
    (hepten aykırı, 14.06.2004 20:24)
  5. "yarime lama tükürse hayvan mayvan dinlemem çakarım iki tane" gibi şarkı sözleri ve "perudan adam çıkmaz" gibi hitleri olan isimdir.
    (sta, 26.03.2005 22:45)
  6. leman dergisinde bir zamanlar müptelası olduğum soner günday'ın yarattığı karakterin adı. unutamadığım eserleri:
    kadere depik atak
    bir karıdan sinyal aldım
    inat ettim terlemedim saunada
    ön sevişme telaşıyla düştüm yataktan...

"kopirayt mopirayt ağa çalan çırpan eşşoğlueşektir." ibaresiyle şarkılarının telif haklarını da sağlama almıştır.
    (kör kuyu, 09.04.2006 03:36 ~ 03:37)
  7. - cesurca yaladım leoparı
    - pembe de olsa güven olmaz pantere
    (van den budenmayer, 01.08.2006 18:21 ~ 18:22)
  8. (bkz: bir yakınım haksızlığa uğrarsa agresifleşirim)
    (bkz: 250 milyar bile verseler dövmem nazlı yarimi)
    (lethromar, 12.09.2006 20:55 ~ 22:38)
  9. buhranlı bir sonbahar akşamı uçarak döner tekme attım nazlı yarime , adlı parçası ile hem fiziğini hem sesini konuşturan komple sanatçı.
    (xander, 10.01.2007 00:48 ~ 00:48)
  10. (bkz: kunek)
    (şevket i bostan, 14.03.2007 02:27)
  11. bu ara uyuşturucu tedavisi gördüğü yönünde söylentiler var
    (jimela morrison, 14.03.2007 14:24)
  12. -zorla senet imzalattım sevdiceğime (slow)

-olgun insan havayi fişek atmaz

-king kong ve godzilla türü büyük hayvanlar apartman yıkacak kadar arsız ve şerefsiz hayvanlardır. (slow)

-orgazm olunca babamı bile tanımam

-kuşluk vakti anonim şirket kurdum nazlı yardan habersiz (slow)
    isimli eserlerin yaratıcısı.
    (the boy with no name, 24.05.2007 13:08)
  13. "tanker yanarkene amyant donu bana çok görme sevdiceğim" şaheserinin sahibi. abdurrahmanshowtv ana karakterinin yaratıcısı...
    (abdurrahmanshowtv, 13.06.2007 15:16 ~ 15:17)
  14. -amcaoğlunun düğününde halay çekerkene patlattım silahı yaraladım fadime gelini, pişmanım dostlar pişmanım düşmanlar (halay)
    -baletlerin belli olur malı, hepsi yiğit delikanlıdır (arya)
    -geceleyin gündüz tarifesi açmayan taksiciler sizedir sözüm, arada bir kıyak yapsaniz ne olur iki gözüm (alem fm)
    -gözleri fettan gelin, kaşları keman gelin, sen niye ellerin oldun ha götüne koduum gelin? (hiciv)
    -arabamı sürerkene gördüm sarışın bir bomba, ben ona baktım, o da bana baktı, ben bi daha baktım, o da şimdi bana bakıyo saolsun (numune hastanesi)
    -minarenin tepesine çıkıp rakı içtiğim vakit önce afaroz ettiler sonra da götten miktiler oyyyy anam aciyiiii (mekke zortlatması)
    -çüküm arkadaşlarınkinden küçük diye arkadaş muhabbetlerinde hiç sesimi çıkarmıyom, içime atıyom, bi gün patlarsam şaşarsın liselim.(metal)
    (dream with the fishes, 14.06.2007 10:28)
  15. "copirayt mopirayt yani lütfen" gibi bir ibareyi bulmuş olan pek sevgili soner günday ın yarattığı prodüktör.pek çok güzel esere imzasını çakmış bir adam.

-profosör,dekan,rektör,doktor bunlar medeni insanlardır halay çekmezler
    (harmoniac, 06.09.2007 11:15)
  16. - komidine vurdu kafayı leyli de yar loylu da yar
    -delikanlı adam karnavala katılmaz (katılsa bile efendi durur bir köşede, öyle coşmaz, dans edip el çırpmaz)
    -seher vakti taviz verdim sevdiceğime
    -dünyaca ünlü bir şarkıcı olsam aklımı oynatırdım
    -ailem süper evden kaçmam
    -beni terk edersen bi iki ay üzülürüm sonra işime gücüme bakarım gülyüzlüm.

(bkz: veysel irlanda)
    (kitiara uth matar, 22.09.2007 14:30)
  17. birde mithat sinebeş diye bir sanatçı tanıtmıştı bizlere, gülerek can vermiştik.
    (plastiklahana, 22.09.2007 14:36)
  18. (bkz: oh bebek)
    (carpe noctem, 22.09.2007 16:58)
  19. - sensiz doğan güneşin taa .mına koyayım, sensiz uçan bülbüllerin kanatları kopsun işallah (acapella)
    - seher vakti çiçek aldım nazlı yare, verecek gibi oldu vermedi oh bebek
    - fil efendi hayvandır sözünün eri, geçmişe saygılı, medeni

gibi eserleriyle kalbimi kazanmış sanat güneşi.
    (jelibonlar uçuşuyor, 23.09.2007 22:22)
  20. kasetler :

haseki muşmuladan "kadere depik atak"

a yüzü

1) amcaoğlunun düğününde halay çekerkene patlattım silahı yaraladım fadime gelini, pişmanım dostlar pişmanım düşmanlar (halay)
    2) baletlerin belli olur malı, hepsi yiğit delikanlıdır (arya)
    3) geceleyin gündüz tarifesi açmayan taksiciler sizedir sözüm, arada bir kıyak yapsaniz ne olur iki gözüm (alem fm)
    4) gözleri fettan gelin, kaşları keman gelin, sen niye ellerin oldun ha götüne koduum gelin? (hiciv)

b yüzü

1) arabamı sürerkene gördüm sarışın bir bomba, ben ona baktım, o da bana baktı, ben bi daha baktım, o da şimdi bana bakıyo saolsun (numune hastanesi)
    2) minarenin tepesine çıkıp rakı içtiğim vakit önce afaroz ettiler sonra da götten miktiler oyyyy anam aciyiiii (mekke zortlatması)
    3) çüküm arkadaşlarınkinden küçük diye arkadaş muhabbetlerinde hiç sesimi çıkarmıyom, içime atıyom, bi gün patlarsam şaşarsın liselim.(metal)
    4) kadere depik atak (arabeks fantezi)

bir yunus tvdizisi albümü, al da at dercesine pas plakçılıktan çıkmıştır.
    diğer şarkılar,

(a yüzü)
    1: bu güne kadar bir kez bile yan gözle bakmadım polyannaya
    2: üç ay boyunca psikolojik baskı yaptım halamın oğluna (halamdan gizli)
    3: iki-üç yıl gibi periyodik aralıklara gazete ve tvlerde yayınlanan "yapılan araştırmalara göre klasik müzik dinleyen ineklerde süt verimi artıyor" haberinden tiksindiğim kadar çok az şeyden tiksindim şu fani dünyada.

(b yüzü)
    1: mükemmel döşenmiş bir ev görünce "acep bi eksikliğini yakalayabilir miyim?" diye sağa sola bakarım dostlarıma, can yoldaşlarıma çaktırmadan
    2: perudan adam çıkmaz (slow)
    3: nasada güvenlik görevlisi olsam, kimseyi yaklaştırmam milyarlık tesislere, hoppa rinanay.

n'olur yapma çok huylanıyom plakçılığın gururla takdim ettiği melih mekdanılsda "çok kafaya taksam irlanda aksanıyla veri gut diyebilirim" albümüyle yer alır bu şaheserde.

a yüzü
    1-üç beş kendini bilmez hintli kaval çalıp yılan oynattı diye tüm hindistan'ı bir kalemde silemem.
    2-haberleri okurken dili sürçen bir spikeri yayın sonrası evinden arayıp; "lütfen üzme kendini, böyle şeylerin olması normaldir, her insan hata yapar." diye teskin etmek bir yöre geleneğidir bizim illerde.

b yüzü
    1-nikah tarihi konusunda tartışma çıktı, terlikle giriştim hilal kaşlımın aile üyelerine (slow)
    2-çok kafaya taksam irlanda aksanıyla veri gut diyebilirim. (slow ve albüme ismini veren çalışma)
    3-yeter ki sen iste canım, gelin arabamızın önünü kesen çocuklara para veririm ama lütfen çok ısrar etme, 1 milyondan fazla veremem. onlar anlamazlar, 95 milyar da versen alırlar; "abi bu çok fazla" demezler

necati doğaneseliks
    a yüzü :
    -peru dan adam çıkmaz.
    -kahvaltıda peynir yoksa yıkarım masayı (slow)
    -olgun insan havai fişek atmaz

b yüzü
    -100 milyar verseler dövmem sevdiceğimi
    -görkemli olur gariplerin orgazmı
    -geçen gün gizemli bi adamla tanıştırdılar,bi güzel dövdüm eşşeği,gizemin eser kalmadi(slow gibi değil gibi)

vildan sikoçbrayt
    "aloo iyi günler yenge hanım nusret abiyle görüşebilir miyim" plakçılık sunar:
    telesekreteri kesinlikle muhattap kabul etmem kendime

a yüzü:
    1 - dün gece hayatımda ilk kez bi yemek kitabında tariflere uymadım ''bi adet orta boy soğanı pembeleşinceye kadar kavurun sonra domates ilave edin''diyodu, inadına biber ilave ettim.
    yılmadım, yılmayacağım. (slow)
    2 - telesekreteri kesinlikle muhattap kabul etmem kendime. (slow)
    3 - şenşakrak bi komser görünce tarifsiz bi sevinç kaplar şu deli gönlümü

b yüzü:
    1 - vesikalık fotoğrafta tipsiz çıkınca suçu fotoğrafçıya atasım gelir güzel çekmedi diye. (slow)
    2 - yeni moda bi gömlek çıkınca, acep eskilere ne olacak diye endişe kaplar yüreğimi
    3 - gün olur devren döner tıpkı bi avrupalıya benzersem sakın karolin demeyin bana. (slow)

şarkılar :

-yarim market açmış benden habersiz (slow)
    -biz seninle kaşar ekmek gibiyiz (slow)
    -kevin kosnırı abim kadar severim
    -evde kaplan besleyemem ona masraf yapamam
    -general olamam bu yaştan sonra
    -dedim "oynama şu çakmakla, gazı bitiyo yazıktır" dinlemedin, oynadın, gazı bitti, kavga çıktı, bak ne oldu? ayrıldık, sona eridi o güzelim erotik ortamımız.
    -tom ve jerry'nin arasındaki yıllardır süregelen kavganın sırf biz gülelim eğlenelim diye uydurulmuş yapay bir gerilim olduğunu öğrendiğim an, ikisini de sildim defterden.
    -konfiçyüs her alanda nefis laflar bıraktı insanlığa. tamam, iyi güzel ama, bunların yanı sıra çoluğuna çocuğuna pekin'de bir kaç daire mançurya'da üç-beş dönüm arazi bıraksaydı güzel olmaz mıydı?
    -eğer damat düğün boyunca efendi durmuş, halay çekerken abuk subuk hareketler yapmamışsa normalin iki katı fazla para takarım.
    -birisine adres sorarken dolu dolu yaşarım o anı. (slow)
    -çok kafaya taksam irlanda aksanıyla "veri gut, veri veri gut" deyebilirim(slow)
    -yeter ki sen iste canım, gelin arabamızın önünü kesen çocuklara para veririm ama lütfen çok ısrar etme, 1 milyondan fazla veremem. onlar anlamazlar, 95 milyar da versen alırlar; "abi bu çok fazla" demezler.
    -erotik roman okurken dayanamadım yaladım sayfaları.(slow)
    -ninjalarla baş edemem ama normal japonlarla ederim.
    -doğu batı sentezinden kimseye zarar gelmez.(anadolu rock)
    -yüksek lisans yapmış bir bayana sinir krizi geçirmek yakışmaz. (lokomotif şarkı)
    -yirmi yirmibeş kilo mercimek alacakmış gibi tavır takınıp sevindirdim bakkalı, ama almadım, çok kötü bozuldu içi gitti.(slow)
    -katıldığım nişan ve düğün törenlerinde yüzlerce kişi tebrik ettim bugüne değin. ama söz yılmak yok, dönmek yok bu davadan.
    -sakın bir olay olursa, basın gelirse, soru sorarsa, çelişkili demeç verme gül yanaklım.
    -yeterli sermaye bulsa su istasyonu açar şu deli gönül.(remix)
    -mithat sinebeş - ikametkah senedi çıkartırken muhtar inceden asılıyo sandım tam girişiyodum meğer yanlış anlamışım, özür diledim
    -levent memori - coloradoya bile gitsem sevdiririm kendimi
    -loş ışıkta nazlı yar diye komidini öptüm kokladım doyasıya
    -jogging jogging dediler, herhal iyi bir şey zannettim. goş allah goş.
    - kayak yaparken bozmam delikanlılığımı slalom yaparak kıvır kıvır, dümdüz inerim sevdiceğim hiç kırıtmadan, düşeceğimi bilsem de.
    -ayrıldıktan sonra ilk defa başka bir kadına döner ısmarladım inan çok karmaşık duygular içindeyim
    -brezilya dizisinde çinli oynamaz
    -yaşlı gadın otobüse binende uyuyomuş gibi yaptım, baktım beni dürtüyo, bayılmış taklidi yaptım
    -leonardo di caprio yu görende hemen gidip imza falan istemem efendi ol paranı çarçur etme gibi süper öğütler veririm ey dost can dost veririm
    -ispanya kraliyet ailesinin çok hakkı vardır üzerimde arkalarından laf ettirmem.
    -gurbet elde türk görsem etraftan utanmam, selam veririm.
    -stüdyoda kaplan olsaydı biz bu kaseti çıkaramazdık
    -eniştem ortamın kralını yapsa da gitmem madagaskara
    -lordlar alenen garklamaz.
    -kanoyla giderken belli bir dengeyi korumaya calisirim (feci remix)
    -yarimi cebimden 500 bin lira calarken yakaladim
    -halamin oglundan 5 milyon borc aldim sevdicegim
    -operaya gidende içime daral geldi (uzun hava)
    -gülhane parkındaki aslanla gözgöze gelmemeye çalıştım onbeş dakika boyunca
    -çok gorktum efes harabelerinden
    -işine garıştım dönercinin, zor kaçtım büfeden
    -çağlar boyu gorktuk drakuladan, yetti gayrı!
    -ırza geçsem gaç yıl yerim?
    -elinde tüfeng olan her kişiye saygı duyarım
    -bırakın biz küntürlü adamlar gendi halimizde yaşayalım
    -çin lokantasında guru fasulye söyledim çinli garson ters ters baktı
    -itinayla yaladım kobrayı
    -mustafa aabiyi elma şekeri yerken gördüm ya bitmiştir o benim için
    -maça ter atmak için çıkmıştım ama yine de çok zorlandım (slow)
    -şahin görünümlü doğan diye orjinal doğan sattılar bana nedir bu çilem bebek
    -daha önce hiç masaüstümü güncellememiştim
    -mistır spak gerçek bir beyefendiydi
    -yarim dürümü hatalı saranda etler döküldü ziyan oldu bir sonbahar akşamı (slow)
    -lama gelse tükürse yüzüme hayvan mayvan demem basarım tokadı
    -kendi kendine erotik dans yaparken yakalayınca amcamı, aileden dışladık usulca
    -ilkçağ ortaçağ deyip geçme selvi boylum orda da süper ortamlar varmış
    -kurbağayla şaka olmaz
    -sopayla uyar beni gerekirse döv beni.
    -birisi ok atıp beni vursa kızarım ama bi yandan da gülerim bu devirde ok nerden aklına geldi bu denyonun diye..
    (emrahman, 14.01.2008 01:16 ~ 01:18)
  21. (bkz: gaga vurdum nazlı yare)
    (duymak istemiyorum, 27.03.2008 23:52)
  22. alıntıdır;
    -kendi kendine erotik dans yaparken yakalayınca amcamı, aileden dışladık usulca
    -böreği fırına verince "acep bütün katlara eşit yaydım mı peyniri" diye bir kuşku düştü şu garip gönlüme
    -tüm hayatım boyunca önce çeyrek söyledim döneri, doymazsam bir çeyrek daha söyledim tereddüt etmeden
    -başrolde özkardeşim olsa yinede gitmem operaya
    -ilkçağ ortaçağ deyip geçme selvi boylum orda da süper ortamlar varmış
    -günün birinde nobel ödülünü bana verirlerse hemen almam biraz trip yaparım
    - doğruya teğet geçmek isterim söylediğim yalan olsa da.
    - yılan olsam olur olmaz yerde tıslayıp kaçırmazdım milletin huzurunu (slow)..
    - dünyaca ünlü bir şarkıcı olsam aklımı oynatırdım
    - üç silahsörlerden teklif gelse abi gel sen de bize katil diye "millet sizi üç silahsör diye biliyo, dört silahsörler olursak kafalar karisir klasik bozulur, yine de sag olun babalar" derim umarsizca
    - şenşakrak bi komser görünce tarifsiz bi sevinç kaplar şu deli gönlümü
    - vesikalık fotoğrafta tipsiz çıkınca suçu fotoğrafçıya atasım gelir güzel çekmedi diye. (slow)
    - yeni moda bi gömlek çıkınca, acep eskilere ne olacak diye endişe kaplar yüreğimi
    - gün olur devren döner tıpkı bi avrupalıya benzersem sakın karolin demeyin bana. (slow)
    -ninjalarla baş edemem ama normal japonlarla ederim. (slow)
    -unutulmayan eserlerin bazı kısımları unuttum bende her insan gibi
    -delikanlı adam internete sık sık girmez girse bile az ve öz çet yapar tüm internet dostlarıyla (slow gibi değil gibi)
    -bu sensiz ilk günümde siparişleri getiren bakkalın çırağını odunla dövdüm hasretinden
    -asıl sınavmış gibi çözdüm deneme sınavının sorularını (albüme ismini veren çalışma)
    (luto, 28.03.2008 00:30 ~ 00:40)
  23. -antilop yalamış görümcemi.
    -ne zaman yanlış otobüse binsem çaktırmadan ilk durakta inerim.
    -yar jartiyer giyende zaptedemem gönlümü.

gözlerden akan yaşlar sel olur giderdi gülerken, ne acayipti be.
    (maninthebox, 28.03.2008 00:42)
  24. " nazmi çeyrekekmek, fevzi kutukola, necip doğaneseliks, haseki muşmula, hüseyin realmadrid, murtaza kaşkollagezen, mümtaz liztaylor, melih mekdanılds, çağdaş ozan mesut etipuf, levent memori, mithat sinebeş, harun yüzotuzmark, sezai ikilitre, nevzat gerginortam, veysel irlanda, israfil arçelik, bahattin katalitik, volkan gizlibelge, yunus pembepanter, rüstem derimont " gibi şarkıcıların albümlerini tanıtmıştır.
    (luto, 28.03.2008 01:04 ~ 01:06)
  25. yaratıcılık abidesi nan bu adam.
    (mark denver, 20.08.2008 17:16)