eğer oyun çıkana kadar konu üzerinde çok büyük bir değişim olmazsa , çin ve amerika arasındaki bir savaşı simule edecek.evet bu oyun simulasyon.ilk versiyonunu oynayanlar bilirler.o kadar başarılıydı ki , amerikan ordusu bir süre askerlerini eğitmek amacıyla kullandı.sanıyorum askerler oyundaki save edebilme özelliğine fazla alıştı ve ırakta sıçtı.evet bu oyun tehlikeli yapmayın.
görüntü olarak bu güne kadar yapılmış en sağlam grafik motorlarından birine sahip olacağı belli olmuş oyun.umarım optimizasyon fazla abarmaz da rahat rahat oynarız.
http://www.merlininkazani.com/news_screen.asp?NID=13980
ilk versiyonundan daha zorlu bir yapay zekaya sahip olan ve grafik olarak aşmış bir oyun. şahsen ilk bölümünü oynadım sağlam bir oyun olmuş.
yaklaşık olarak 250 km²'lik bir oyun alanında, istediğiniz gibi at koşturmanıza imkan tanıyan bir oyun. zorluk seviyesi artırdıkça düşmanda iki değişiklik görüyoruz. ilki yırtık dondan fırlar gibi her yerdeler, ikincisi belli mesafelerden ateş ettiğiniz vakitlerde ölmüyor şerefsizler. oyunda bazı bug'lar mevcut, bunun yanında yapay zeka arada sıçabiliyor. bu da demek oluyor ki ilerde yamalardan sonra tatdan yenmeyecek.
oyunda takım arkadaşlarınızı yöneltmek pratik. bir emir halkası olayı geliştirmişler. bu halkayı açık yön tuşlarıyla emirleri veriyoruz. ghost recon da olduğu gibi; git, destek ateşi, sağ saldır, binaya dal, beni takip et gibi komutlar 1 km'lik bir alanda otomatik olarak verebiliyoruz ( ki burada takım arkadaşları fazla mallık yapmıyor ), bir de taktik harita diyebileceğimiz bir zavazingo ile adanın diğer ucuna bile adama " git koru " diyebiliyoruz. ama bu durumlarda takım arkadaşlarımız intihara meyilli olduğu gözlemlendi.
oyunda yapmanız gereken genel taktik şu yönde. düşman köyün içinde ise ağır makinalı adamı bir tarafa, diğer iki malı öbür taraftan destek ateşi emri ile köydekilerin hareket imkanını kısıtlamak. daha sonra sizinde bir yere yatıp inceden temizlemeniz. düşman bir tepede ise 3 ünü karşı tepeden destek ateşi yaparken, tepenin yanından tek tek avlamanız. köyün içine girerken ise ekibe " binaya dal " derken, onların beyaz kıçlarını korumanız yönünde. ve evet buraya kadar yazılandan anlayacağınız gibi öyle allah allah diyip dalmak yok oyunda ( normal modda bile ). her zaman bir birinizin kıçını kollayacaksınız. adamlarınızı öldürmemeyi başarırsanız genelde daha iyi çatışmaya başlıyorlar. o yüzden yem yapmaktan vaz geçin.
araçlar da genel olarak sizin sürmeniz, sinir katsayınızda olumlu etkisi var. komut ile anlamıyor mallar. helikopter ise olmuş ağa. kullanması kolay ve zevkli. özellikle multiplayer modda ( yada görevi 4 kişi yapabildiğiniz co-op ) yanınızdaki nişancı da ( yaa 2 makinalı, bir co - pilot ve bir pilot. seçerek girecen ) insan olduğu için zamanlama ve hedefleme güzel oluyor. mekanda kan kusturabiliyorsunuz ( sevişmedeki gibi bir ten uyuşumu şart ama. yandaki mal ise gene olmuyor ).
son olarak yıllar sonra beni delta force zamanlarıma götürdü oyun. piksel piksel adam vuruyoruz. ve öyle oyun az takiliyim, çıkıyım tadında değil, bir görevi bitirmek yaklaşık 1.5 saatimi aldı. daha bunun görev editörü var, arkadan fanlarının yapacağı modlar var. off çok çalışmam lazım, çok.