belki ilginizi çeker
  1. · opera aperta
  2. · açık yapıt
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · boylumlama
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · kevin garnett
  9. · fan kontrol ünitesi

opera aperta  

1. -- çeviri yapıt --

özgün adı opera aperta olan umberto eco kitabı.

işi yazı olan herkesin okuması gereken bir kitap. iki çevirisi var; biri nilüfer uğur dalay ki kendisini yatmadan önce yüz fırça darbesi, yusufçuk gece gelir gibi nadide çevirilerinden de tanıyoruz, can yayınlarından çıkan çeviridir. yani kolay bulunuyor diye alacaksanız alın. bu kitabın asıl karşılığı olarak gördüğüm yakup şahan'ın çalışması (kabalcı yayınları)'ndan apartılmış gibi geldi bana biraz. kabalcı baskısında çalışmanın ikinci bölümü olan joyce'un poetikasının açımlanması yer almamıştı ki beni güldüren bir şekilde her nedense can'ın baskısında da yer almamış. acaba mesnet bulamadıkları için mi çevirmediler orayı, merak ediyorum. bu erdal'ın kulağını birilerinin bükmesi lazım.

özellikle dokuzuncu bölüm olan "kötü beğeninin yapısı" her eve lazım.

düzeltme: sözlük yöneticileri tarafından orijinal adına ithafen açılmış başlığa taşındığından ilk paragrafını "türkçeye açık yapıt adıyla çevrilmiş umberto eco kitabı." olarak değiştiriyorum.

-- çeviri yapıt --
    (muzevir, 06.05.2006 00:29 ~ 22.08.2008 14:24)
  2. umberto eco'nun sürükleyici kitaplarından birisidir. bunu beğenen foucault s pendulum ve the name of the rose kitaplarını da okumalıdır.
    (dünyayı kurtaran adam, 11.09.2007 01:08 ~ 01:15)
  3. eco beyin, "anlatı ormanlarında altı gezinti", "yorum ve aşırı yorum", "alımlama gösterge bilimi" nevinden yazın kuramı üzerine kitaplarındandır. dolayısıyla "jinekologlar da âşık olur" analojisinde de saptanmış olduğu kurmaca yapıtlarından ayrı değerlendirilmelidir.
    (muzevir, 22.08.2008 15:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil