görseller
operaopera
operaopera
belki ilginizi çeker
  1. · usis
  2. · opera unite
  3. · the woman in red
  4. · opera link
  5. · mouse gestures
  6. · opera mini
  7. · firefox 4
  8. · yeni başlayanlar için eskişehir
  9. · google notebook
  10. · last fm
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · babaların garip huyları
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · google wave
  8. · lağıv
  9. · coffee

opera  

sayfa  / 6
  1. internet explorer alternatifi. itü sözlük ile biraz sorunları var. *
    (sid meier, 24.04.2004 20:46)
  2. kadıköy'de bir pasaj adı
    (nienna, 24.04.2004 20:52)
  3. ankara ulus'da bir durak adı,gençlik parkı'nın bulunduğu mekan..
    (doaaa, 24.04.2004 21:12)
  4. iafl'de nöbetçi hocanın akşam etüdü yoklaması sırasında bir gün sonra yapacağı sınavın sorularının öğrenciler tarafından ele geçirilmesine verilen isim.
    (sensey, 13.05.2004 10:41)
  5. sözlerine libretto denir(yarışma programlarında hep sorulur)..
    (lupin, 20.10.2004 16:29 ~ 30.07.2008 14:20)
  6. bir çok kullanıcısını yavaş yavaş firefox'a kaptıran, sessiz sedasız gelişimini sürdüren browserdır.
    (creepingdeath, 19.11.2004 23:33)
  7. latince opus kelimesinden gelen "eser, hizmet" anlamındaki italyanca kelime.
    (lupin, 02.12.2004 09:59)
  8. bir yılı aşkın aralıksız kullandığım firefox'u terketme sebebi tarayıcı*'dır. üstelik yakın tarihe kadar paralı olan bu yazılım ücretsizdir artık ve süperdir.

gerek arayüzü, gerekse hızı, ayrıca firefox'ta eklenti olarak sonradan entegre edilebilen özelliklerin*** standart olarak gelmesi, ziyadesiyle gözlerimi yaşartmama sebep olmuştur.

devasa güvenlik açıklarından ve popülaritesinin getirdiği suistimal hadiselerinden ötürü ayar mağduru olmuş internet explorer'ı sorarsanız, onu zaten 1 yıl önce tarihin tozlu yapraklarına gömmüştüm.

edit: opera'yı bir müddet daha kullandıktan sonra firefox'un yerini asla tutamayacağını anladım. firefox'un yerini hiçbir browser tutamaz -maxthon dahil-
    (cerceve, 07.10.2005 13:47 ~ 30.11.2005 09:07)
  9. browserların zirve noktası haline gelmiştir. özellikle son dönemlerde sorun çıkardığı bazı sitelerdeki problemlerin giderilmesiyle çok daha kullanıma elverişli olmuştur. kaldığı yerden devam edebilmesi, kendi özel tabı, download manager'ı gibi birçok özelliği dahili olarak bünyesinde barındırır. dezavantajı olarak ram'de çok yer kaplaması göze çarpar. fakat onu rakiplerinin asıl önüne geçiren şey mimarisi sebebiyle asıl muadilleri olan firefox ve explorera hız açısından fark atmasıdır. uzun zamandır kullananlar bilirler ki en çok sorunu google gibi internette dominant olarak kullanılan bir siteyle yaşamaktaydı. oysa artık bu sorunu aşmaktan öteye gitmiş olup google ve google grup siteleri en iyi opera tarafından gözlenebildiklerini beyan etmektedirler. bunda google'la yaptıkları stratejik ortaklığın payı büyük olsa gerek. arkasına google gibi bir devi de alan browser'ın artık zaten firefox gibi dar bir kullanıcı grubuyla rakbetine gerek kalmamıştır. bu duruma karşılık microsoft cephesinin hamleleri ve kendi çöplüklerinde öten bu horoza karşı nasıl bir tavır alacakları merak konusudur. yeni bişey çıkana kadar en iyisi operadır.
    (diarum, 06.12.2005 01:47)
  10. internet explorer'dan tek artı noktası fantastik platformlara bile verdiği destektir. (beos dahil.) bunun haricinde ie ve netscape'den sonra java script'e ilk destek veren browser olması gibi tarihsel önemi dışında çok da bir ekstrası olduğunu ben görmedim. hele ki parayla satıldığı zamanlar.
    (wondrous, 06.12.2005 01:56)
  11. gümüşsuyu yurdu sakinlerinin ramazanlarda sözleşmişcesine toplanıp orucunu bozduğu mekanın adı.
    (barkingcat, 06.12.2005 02:07)
  12. sesli komut özelliği bulunan alternatif tarayıcı.
    (game insane, 08.01.2006 01:25)
  13. css desteği sağlarken scrollbar boyamayı akıl edip background-position gibi hayati bir yapıyı implement etmeyi unutmuş programcıların eseri. (bkz: can-ı gönülden tebrik ediyorum)
    (wondrous, 21.01.2006 21:42)
  14. bok atanların "iğvaanç şarkı" diye kötüleyebilecekleri şarkı. aslında kötü değildir.

eurovision gibi piyasa şarkılarının sidik yarışı yaptırıldığı bir yarışmada sonuncu olması bu kişiler için bir ölçütse diyebileceğimiz bir şey yok tabii. fakat zamanında halkımızın çok beğendiği ve çoğumuzun halen sevdiği seninle bir dakika şarkısının da bu yarışmada sonuncu olduğunu hatırlatmak gerek.

ayrıca hangi şarkıda la traviata'dan puccini'den verdi'den bahsedilmiş ki şimdiye dek? (tamam, "yabancılar duysun, muassır medeniyete eriştik hüleyn" tadında olsa da en azından bir farklılıktı ve müzik kötü değildi)

dinlemek isteyenler, şuradan ulaşıp dinleyebilir:
    http://www.geocities.com/...
    (cerceve, 06.03.2006 14:54 ~ 15:16)
  15. sanılanın aksine çok da fazla sistem yemeyen tarayıcıdır.
    tek pencere uygulamalarında explorer'dan daha fazla sistem yediği doğrudur ancak çok pencereli çalışmalarda, explorer açılan her pencere için %4 gibi bir sistem ihtiyacı duyarken opera tek program olarak çalıştığından, bu ihtiyaç %1lerdedir. tüm kalvyeye yayılmış kısa yolları, mükemmel zoom özelliği, open in background özelliği ve daha saymakla bitmeyecek pek çok özelliği sayesinde hiçbir tarayıcıya değişmeyeceğim tarayıcıdır.
    özellikle tek bir pencereden çalışması ve taskbarı altüst etmemesi en çok takdir ettiğim bir özelliğidir.
    bazı sitelerle uyumsuzluk sorunları yaşaması en büyük problemidir* ancak bu piyasadaki en güvenilir tarayıcı olmasının yanında küçük bir eksidir kanımca..
    microsoft'un opera'yı en hızlı ve güvenilir tarayıcı olarak seçen bir araştırmacıyı kendi bünyesine katması da opera'nın engellenemez yükselişinin bir kanıtıdır sanırım..
    (bkz: reklam)
    (eglaia, 22.03.2006 17:34)
  16. (bkz: iafl)'de sınavın yapıldığı günün gecesinde sınavda batırılmış kağıtlarının olması arzulanan halleri ile yerdeğiştirilmesi işleminin kısa adı, operasyon'un kısaltması. detayına inersek; yatakhane'nin demirsiz olan 3ncü kat pencerelerinden aşağı inip, gecenin karanlığından ve okulun ağaçlarından faydalanarak akşam etüdünde nöbetçi öğretmene soru sorma kisvesi altında 8-10 kişinin öğretmenler odasını basarak açık bıraktığı pencereden sızma hareketini müteakip, multifonksiyonel isviçre çakısı ile ilgili öğretmenin dolabının açılması, gelmişken diğer hocaların dolaplarını da açıp şöyle bi bakmak, ayakkabı boyamak, öğretmenler odasının güzel koltuklarında sigara içmek, radyo dinlemek, sonra aynı yoldan geri dönmek.
    (exfloresse, 27.03.2006 12:38)
  17. sloganı 'simply the best internet experience'dir.
    (bkz: katılıyorum)
    (alexandrian, 15.04.2006 01:20)
  18. (bkz: opera ix)
    (noctis, 15.04.2006 01:28)
  19. (bkz: opera mini)
    (bedford, 16.04.2006 13:14)
  20. firefox'tan bir fazlasını görememe rağmen ısrarla kullandığım tarayıcı. bilmiyorum, var bir sihiri ama... güzel görünüyor herhalde ondan. ya da üç yılda toplamda üç kere çökmesinden belki de?
    (ali kamber, 24.04.2006 22:09)
  21. sözleri aynen şöyledir:

işte opera, heyecan fırtınası,
    coşar ruhumda, duyarım sönmez o aşkı,
    baleli aşk dolu, müzikli oyunlar,
    üvertür, trio, düetto, korolar,
    saraydan kız kaçirma, ölmez la traviata...

opera, opera,.....
    carmen, aida,
    opera, opera,.....
    bu gece operalarda,
    tosca, figaro, fidelio var,
    coşkun aryalar,....

lay lay lay,....(opera,...)
    carmen, aida,
    opera, opera,.....
    bu gece operalarda,
    tosca, figaro, fidelio var,
    coşkun aryalar,....

işte opera, kalplerde puccini,
    mozart, rossini, verdi'nın ölmez eseri,
    baleli aşk dolu, müzikli oyunlar,
    üvertür, trio, düetto, korolar,
    saraydan kız kaçirma, ölmez la traviata...
    ölmez asla!
    (cerceve, 30.04.2006 20:46)
  22. kanımca en fazla os* destekleyen browser.
    (keyif pezevengi, 10.05.2006 14:51)
  23. eskişehir'deki 2 tramvay hattından bir tanesi.
    (netmen, 02.06.2006 21:42)
  24. 9.0 versiyonu ile biliyor musunuz ne oldu? artık opera ile bkz verebiliyoruz.. ağlamak, bayırlarda çayırlarda at koşturup mutlu bir şekilde ölmek istiyorum. aynı zamanda artık java ve active x yazılımlarını da daha düzgün bir şekilde destekliyor, torrent downloadu yapabiliyor, daha şık duruyor amma ve de lakin bir resmi save image deyince transfer sayfasını açıp beni deli ediyor. gerçi ctrl+click yapınca açmıyor ama olsun ben delirdim bir kere.. ama opera gelişiyor, güzelleşiyor..

edit: yeni versiyonuyla transfer sayfası da açılmıyor. bir o kadar daha cillop oldu.
    (eglaia, 28.06.2006 02:31 ~ 13.03.2007 11:22)
  25. yataktan kalkmasından, ocağa yemek koymasına, tuvalete girmesinden, gömleğini çıkartmasına kadar bilimum aktiviteyi müzikle anlatabilme sanatıdır. müzik ve tiyatroyu bir araya getiren sanattır.
    (jineps, 04.07.2006 13:44)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil