okul yıllarında tarafından ilgi görülen fakat bir türlü ilgi gösterilmeyen hatun kişiye, mezuniyetin ardından epey yıllar geçtikten sonra karşılaşınca söylenen iltifat. şimdi ben kafayı duvarlara vurmayayım da ne yapayım demektir aslında, ama gurur ancak bukadarını telafuza izin verir bünyeye.
size abilik taslayan, zamanında zaten 'büyüyünce ne canlar yakıcan sen' diyen kişinin, sizi büyüyünce görüp de şaşırmışcasına ettiği laf, içinizden 'sanki bilmiyodun', 'sen büyüycektin de ben yerimde mi sayacaktım' demek istersiniz ama sadece olayın hazzıyla sırıtırsınız..
sevgilisini çirkin, şişman,... vb sıfatlara sahip olduğu için terk edip, aradan zaman geçtikten sonna taş bir ablayla karşılışıp dumur olan adamın söyleyeceği ilk şeydir. bu şok bünyeye oldukça sağlam bir etki yaratır ve insanın kafasını duvarlara vurmasına neden olur.
en son kız arkadaşı varken görülen dişicanın fazla dikkat altında incelenemeyişinden kaynaklanan dikkatsizliğin ve yalnızlık psikolojisinin vermiş olduğu kronik abazanlığın bir anda dişicanın yüsüne haykırılması olayı