kısaca
adam gibi adamolmaktır. günümüzde, özellikle ülkemizde, geçmişimizden ve kültürümüzden gelmesine rağmen gittikçe azalan insanlardır. o kadar azalmıştır ki bulduğumuz anda ise ödüllendiririz. ne acıdır ki ödül törenlerimizin vazgeçilmezidir artık. "
onur ödülüsahibini açıklamak istiyorum" ...
haysiyetve
şerefgibi bence kutsal değerlerimizi yavaş yavaş yitiriyoruz. en küçük işimizi bile tanıdık aracılığı ile yaptırmaya alıştık veya alıştırıldık(başkasını suçlayarak, suçluluk duygusundan kurtulmanın vermiş olduğu eşsiz hafiflik). birbirimizin hakkını gasp etmekten asla çekinmez olduk. hedefe ulaşmak veya eldeki yetkilerden şahsi faydalar elde etmek için atamayacağımız takla kalmadı. elbette biliyorum sadece tespit yapıyorum. sadece tespit yapmanın sorunun kısır döngüden öteye geçmemesine neden olacaktır ve oluyor da.
"aslında sorunu çözmek o kadar kolay ki " diyerek başlamayacağım cümleme. aslında çok zor. birey olarak sorumluyuz. sorumluluklarımız bilincinde olmalıyız. çünkü bizler millet olarak zamanında çok dersler verdik onurlu insan olmak adına. o potansiyel de var bizlerde.
örnekler bize yol göstersin.
özellikle
ulu önderimizi, kutsallarımızı ve bizleri biz yapan, insan yapan değerlerimizi unutmadan, koruyup gözeterek ve iyi analiz ederek ulaşılabilecek bir özelliktir.
(bkz:
aldatmamak/@704602)
(bkz:
siyaset meydanı/@2226613)
(bkz:
aldatmak/@704577)