ahmet kaya'nın
lili marlene şarkısını çok güzel söyleyen şarkıcı.
üniversite gençliğine hitap eden özgün müzik sanatçısı
grup baran'lı yıllarda söylediği "bekle bizi istanbul" şarkısı iyidir. vedat türkali'nin şiiri aha da şöyledir;
salkım salkım tan yelleri estiğinde
mavi patiskaları yırtan gemilerinle
uzaktan seni düşünür düşünürüm
istanbul
binbir direkli haliç'inde akşamlar
adalarında bahar süleynaiye'nde güneş
ey sen ne güzelsin ey kavgamızın şehri
istanbul
boşuna çekilmedi bunca acılar
büyük ve sakin süleymaniye'nle bekle
parklarınla, köprülerinle, meydanlarınla
bekle bizi istanbul
tophane'nin karanlık sokaklarında
koyun koyuna yatan çocuklarınla bekle
bekle zafer şarkılarıyla geçişimizi
istanbul
haramilerin saltanatını yıkacağız
bekle o günler gelsin gelsin istanbul
sen bize layıksın bizde sana istanbul
istanbul
boşuna çekilmedi bunca acılar
büyük ve sakin süleymaniye'nle bekle
parklarınla köprülerinle meydanlarınla
bekle bizi istanbul
en sevdiği şarkısı hala koynumda resmin olan bu sarkıcı aslında toplmun cok farklı kesimlerince dinlenmektedir
zamanında istiklal'de bir cafe açanda, uzun etekli fularlı üniversiteli solcu kızlarımızın (
çirkin parasız tuncelili alevi kürt tadında genelledim) ilgi odağı bir mekan sahibi olmuştu.
cahit sıtkı'nın
memleket isterim adlı 70 senelik şiirini türkü formunda besteleyerek "ulan böyle bir şiirden bile türkü yapan adamı alnından öperim" şeklinde olumlu tepkimi almış bestekâr bağlamacı adam.
repertuarında "seni düşündükçe atlara su veriyorum" gibi ilginç sözlere sahip şarkıları olan, dinlenesi özellikte şarkılar yapabilen şahıs.
(nox, 03.06.2007 01:52 ~ 03:21)
geceyi sana yazdım şarkısıyla beni benden alan sanatçı.. (bkz:
geceyi sana yazdım)
(çerkes, 16.07.2007 01:23 ~ 01:23)
'gerçekten şarkı söylemeyi seviyor bu adam ya' izlenimi uyandıracak kadar içten söyleyen sanatçı.sesi insanın içini hem okşar hem acıtır.
çakır keyfi masalara en güzel eşlik eden şarkıcı..ayrıca bu adam arabesk yapar,ama olsun yine de dinleriz...ayrıca şarkılarında yaylıları da çok güzel kullanır,herhalde prodüktörden kaynaklanıyordur..
hastalıktır onur akın dinler dinler sıkılmaz üzerine bi kez daha dinlemek istersin. şarkılarını bestelerini birbirinden ayırt edemezsin keza hangisini daha çok seviyorum bilemiyorum hala anlık ruh halime bağlı farklı farklı şarkılara işte bu derim şu sıralar (bkz:
gidiyorum işte) şiddetle tavsiyemdir
o bıyıklarla nasıl yemek yediğini düşünürüm hep. mütevazidir, iyi bir insandır.
yağmur yüreklim gibi muhteşem şarkıyı yorumlayan şarkıcı.
"belki kavuşamam sana, ölüm de gelir..
bulutlara yazdım seni
yağmur yüreklim"
titrek sesini her duyduğumda içimi şöyle bi bayıltan özgün müzik (ne demekse!!) üstadı. vaktiyle
grup baran'la
yediveren diye bi albüm çıkarmıştı. o zaman da sevmezdim, şimdi de sevmem.
gaybana geceler,ey hayat,seviyorum seni,asi ve mavi,yitik liman,ben yağmur yüklü bir bulutum,geceyi sana yazdım,yağmur yüreklim şarkılarının dinlenmesi gerektiğini düşündüğün sanatçıdır.