onur ünlü   

adana çık aradan

1. okan bayülgen'in makina'sında gördüğüm, tıpatıp şahan'ın süha amca tiplemesine benzeyen zat. o değil konuşması da benziyor yahu, pek sevdik kendilerini.

(bkz: süha amca ile masal saati)
    (therion, 21.02.2007 11:27)
  2. polis filminin senaryosu dolayısıyla taptığım adam.
    (şorşak kirpi, 22.02.2007 13:53)
  3. (bkz: ah muhsin ünlü)
    (hayatberbat, 13.03.2007 23:52)
  4. murat menteş 'in , dublörün dilemması adlı kitap kapağında yer alan eli silahlı,gangıster tipli , üç kişiden en soldaki de onur ünlü olmaktadır.sıkı dost bu ikisi sanırsam...
    (tozluyol, 14.03.2007 00:11)
  5. 1973 izmit doğumlu, iletişim mezunudur.evrensel'e verdiği bir röportajda, 'sinemayı çok da fazla abartmamak lazım, bir sinemacı şair kadar büyük laflar edemez, etmeye çalışmamalıdır' demiştir. sık sık "biraz sakin olmak lazım", "sakin durmak gerek" vb. laflar eden, yeni filmler yapmasını bekleyip gözlediğimiz senarist, yönetmen, şair (bkz: ah muhsin ünlü).
    (korkunç kertenkele, 16.04.2007 10:32 ~ 12:25)
  6. ankara uluslararası film festivali ödül töreni'nde, haluk bilginer'in ödülünü emaneten alırken "yönetmen, odundan oyuncu yapabilir derler ama benim oyuncularım o kadar iyi idi ki benim gibi bir odundan yönetmen çıkardılar"demiş insan. polis gibi bir filmi yapabilmiş bir bünyenin böyle bir tevazu göstermesi, kıçıyla övünebilen yaratıklara insan demek durumunda olduğumuz ülkemizde pek alışıldık bir durum olmadığından, şahsımı derin düşüncelere daldırmıştır. derin derin düşünürken yüzümdeki gülümsemeden dünyaya yayılan umudu, sayın ünlü'ye hediye etmek isterim. daha pek çok şey söylemek isterdim ama, kendisine...

(bkz: aşk bu mu sevda bu mu hayaaat bu mu)
    (şorşak kirpi, 22.04.2007 22:20)
  7. (bkz: ah muhsin ünlü/@1709245)
    (ness, 13.01.2008 04:26)
  8. polis gibi şahane bir film yaptıktan sonra, yine bu tarzda yeni filmlerini beklerken çocuk adlı fantastik çocuk filmi tarzında bir film yapmış yönetmen. niye böyle bişey yaptı bilmiyorum, bu filme kim gidicek onu da bilmiyorum..bakalım artık..
    (henderson, 17.01.2008 19:54)
  9. fantastik ve orjinal çekimlerin adamı,mütevazi,açık sözlü yönetmen.ayrıca türk sineması diye bir şey olmadığını,türkiye'de yapılan sinema diye bir şey olduğunu iddaa etmektedir.polis gibi iyi bir filmden sonra "çocuk" ile seyircinin karşısına çıktı.stv'ye din içerikli bir dizi yapan bu adamın deli yürek'in de senaryo takımında yer almış olduğunu da belirtelim.şu sıralar yine başrolünde haluk bilginer'in oynayacağı allah,futbol,eroin üzerine bir film yapacakmış.merakla bekliyoruz...
    (setheleh, 26.01.2008 12:59 ~ 13:00)
  10. sinema ve sinema fikirleri hakkında gerçek fikir sahibi olan samimi yönetmen.
    (hansvoralberg, 26.01.2008 18:15)
  11. o kadar iyi şiirler yazdı ve o kadar iyi bir film çekti ki (bkz: polis)
    hangi işi daha iyi yaptığına karar verebilmek için yazı-tura attım.

ama hala bakmadım ne geldiğine...

(bkz: ah muhsin ünlü)
    (peter bardens, 20.06.2008 12:06)
  12. 1998 eylül' ünde şiir yazmayı bıraktığını yazan,
    benim de -aynen dediği gibi- yeniden şiir yazmasını tevekkülle beklediğim şair kişisidir.
    (gün gelirde bu entryi ah muhsin ünlü okursa diye düşeceğim not: türk edebiyatına yazık olmuyor mu ama yaa... ama keşke yine yeniden yazsan...)
    (sizdegunesbulunurmubiraz, 20.07.2008 23:03)
  13. (bkz: @2569930)
    (sizdegunesbulunurmubiraz, 20.07.2008 23:07)
  14. "bak çok net bir şey söyleyeyim. ben hayatta hiçbir şeyi şiir kadar sevmedim hiç sevmedim, sevmem de. şiir kadar hiçbir şey beni heyecanlandırmadı. iyi bir şiiri bitirmek kadar olağanüstü bir durum olamaz. buna hiçbir şeyi değişmem, çok samimi söylüyorum, 15 tane iyi filmi değişmem bir şiirime tamam mı?" demiş. tamam ...
    (sizdegunesbulunurmubiraz, 30.08.2008 22:19)