yurtdışından türkiye'ye yeni dönenlerin, döndükleri ülke ile ilgili yaşam olanakları, kültürel farklılıklar, çekilen sıkıntılar, ekonomik ve sosyal yapı gibi gereksiz!!! ayrıntıları anlatırken seviyesiz kişiler tarafından cümlelerinin yarıda kesilip asıl dinlenilmek istenilen konuya geçiş sürecini hızlandırmak için sarfedilen cümle.
mevcut türki cumhuriyetlerine yada moldovada yada bulgaristanda, ukraynada, moskovada çalışıp evine dönmüş mühendis kardeşimize hoşgeldin seronomisinin ardından memlekette arkadaşları tarafından yöneltilen bir sorudur.
bu tiplerin aklı fikri genelde bacak arasında olduğu için bu cümleyi kurmadan önce sizin toplamda anlattığınız milyon tane olay ziyan olmustur.. esas konuya girip "derslerle uğraşıyorum işim gücüm olmaz benim öyle işlerle" denilip ortamdan hızla kaçılmalıdır.. zira oturulmaya devam edilirse pezevenk durumuna bile düşülebilinir..
üniversite okurken ayda bir memlekete gelmemle beraber etrafımı kuşatan arkadaşlarla girdiğim muabbetin en can alıcı noktasıdır;
-olm çok soğuk yer kütahya dötüm donuyo lan
-soğuktur tabi abi
-hocalar da ayrı bi alem taktılar olm bana bitmicek anuna goduumm okulu
-bitmez tabi anuna goyyim
derken aradan biri çıkar ve can alıcı soruyu sorar,bünye iptal olur
-ya hacı siktir et onu bunu bırak da karı kızdan haber ver
--?????