maalesef bir uçak kazasında hayatını kaybetmiş olan aşmış müzik adamımız. sezen aksu'yu sezen aksu yapan kişiydi, nilüfer, bülent ortaçgil, okay temiz, zerrin özer gibi isimlerle çalışmış, severek dinlediğimiz birçok melodinin pek bilinmeyen sahibi...
firuze, attila özdemiroğlu'nundur.
gülümse, arto tunç'un.
masum değiliz, uzay hepari-sezen aksu ortak bestesidir.
gidiyorum, sezen aksu'nundur.
belalım ise zülfü livaneli'nin.
fakat onno tunç'un da birçok unutulmaz bestesi vardır.
sezen aksu durumunu şöyle anlatmıştır bir konserinde;
"ateşten gömlek'te bir adamın ayakları kopuyordu ama beyin ayakları var diye hatırlıyordu ve adam her sabah yere düşüyordu. işte 96 yılından beri, ben de aynı böyle hissediyorum.."
kendi yazdığı eserleri ile efsane olan , arkasından anısına yazılan eserlerin de kendi yazdıklar gibi güzel olan mükemmel müzik adamı. erken öldü , öldüğü gün küçüktüm ama olayın haberlerden verilişi hala gözlerimde. kötüydü.
kurşuni renkler gibi bir şahesere imza attığı için saygıyla önünde eğildiğimiz kişidir onno tunç. tabii sadece bu esere değil altında imzası olan tüm eserlere saygımız sonsuzdur.
giderken sezen aksu'nun ruhunu bize bırakmayı bahşeden güzel hatta ve hatta mükemmel sanatçı. ölümüne üzülemedim tanımıyordum onu fakat ne zaman kurşuni renkleri dinlesem iyiki varmışsın demekle yetiniyorum. mekanın cennettir biliyorum. çünkü sevmeyi böylesine başarabilen bir insan mutlaka cennettedir.