|
|
- gidiş-dönüş biletinin dönüşsüz olanı, gidiş bileti. türkiye'de ulusoy ve varan şirketlerinin dışında kalanların uygulaması.
(camel, 07.11.2005 03:04 ~ 03:05)
- (bkz: one way ticket to the blue)
ünlü bir şarkı, ayrıyeten ben öss'ye giderkenki sabah radyoda en az 3 sefer dinledim, üniversiteyi kazandım, tam 2 sene boyunca her gün ankara konur sokak'taki blue internet cafeye takıldım, etkili...
- sözlerini görelim.
choo, choo train chuggin' down the track
gotta travel on, never comin' back
oh, oh got a one way ticket to the blues
bye, bye love my baby's leavin' me
now lonely teardrops are all that i can see
gonna take a trip to lonesome town
gonna stay at heartbreak hotel
a fool such as i that never learns
i cry a tear so well
gonna take a trip to lonesome town
gonna stay at heartbreak hotel
a fool such as i that never learns
i cry a tear so well
- günlerden birgün gelişi güzel radyoda şarkı ararken rastladım bu şarkıya akabinde çok sevdiğini bildiğim bir arkadaşa uzattım kulaklığı. fakat sözler girdiğinde ikimizin de yüzünde aynı dumur ifade belirdi. şarkı türkçeydi, ses pek fena idi ve sözleri şu şekildeydi:
..çuuuf çuuf eden trene binsek,
trene binsek uzaklara gitsek
uuu, bir bilet parası mı sorun..
bir kere türkçe bir şarkıda çuf çuf kullanıldığı zaman o şarkı bir aslan miyav dedi kıvamından öteye gitmez, gidemez.
"..trene binsek uzaklara gitsek.." kısmında bir hece daha olsaymış en azından ahenk yakalanırmış.
türkçe söz yapmak istiyorum diyosan illa, ya başka söz yaz ya da olanı aynen çevir bari bluzunu hala saklıyorum*a dönmesin olay.
son olarak:
zaten yıllarca bu millet telifli veya telifsiz bir sürü 2.el şarkı dinledi.yeni birşeyler yapın, varsın yaza damgasını vurmasın ama en azından orjinal olsun.(subuo, 18.09.2006 02:54 ~ 15:47)
- 1978'de çıkan bu parça eruption tarafından söylenmiş, ve ingiliz listelerine ilk hafta 18'den girişyapmıştır.zamanın disco parçasıdır.
ek olarak parça çemberimde gül oya adlı dizede de geçmektedir.(impera, 30.05.2007 19:27 ~ 19:29)
|