belki ilginizi çeker
  1. · judgement
  2. · oğuzhan
  3. · yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar
  4. · angelica
  5. · anathema
  6. · judgement
  7. · parisienne moonlight
  8. · lost control
  9. · late goodbye
  10. · intihar etmeden önceki 5 saniye
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · yılmaz özdil
  3. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  4. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  5. · boylumlama
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · tunceli alevileri dinsizdir
  8. · mini etek altına tayt giyen kız tipi
  9. · klima

one last goodbye  

sayfa  / 3
  1. anathemanın iç parçalayan parçası, cavanagh kardeşler annelerine yazmışlardır... judgement albümünde bulunur
    (tyrael, 03.03.2004 02:21)
  2. how i needed you
    how i grieve now you're gone
    in my dreams i see you
    i awake so alone

i know you didn't want to leave
    your heart yearned to stay
    but the strength i always loved in you
    finally gave way

somehow i knew you would leave me this way
    somehow i knew you could never.. never stay
    and in the early morning light
    after a silent peaceful night
    you took my heart away
    and i grieve

in my dreams i can see you
    i can tell you how i feel
    in my dreams i can hold you
    and it feels so real

i still feel the pain
    i still feel your love
    i still feel the pain
    i still feel your love

and somehow i knew you could never, never stay
    and somehow i knew you would leave me
    and in the early morning light
    after a peaceful night
    you took my heart away
    i wished, i wished you could have stayed
    (tyrael, 07.03.2004 15:54)
  3. albumde şarkıyı takiben parisienne moonlightve judgementgelmektedir ki hepsi birbirlerine gam uyumuyla bağlıdır, insanı tarif edilemez bir ruh haline sokar..
    (radiance, 08.03.2004 19:39 ~ 07.04.2004 22:54)
  4. işte anathema farkı diye düşündüren, düşündürürken hislendiren mükemmel parça.
    (juda, 30.07.2004 19:39)
  5. (bkz. late goodbye)
    (johnnyenglish, 30.07.2004 20:45)
  6. (bkz: angelica)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 30.09.2004 15:10)
  7. anathema'nın angelica ile birlikte en çok bilinen şarkısı ki bunu fazlasıyla hak ediyor.
    (silent screaming, 30.09.2004 17:02)
  8. an itibariyle oğuzhan anısına defalarca dinlediğim şarkı * * *
    (maniacxx, 10.01.2005 16:00 ~ 16:00)
  9. (bkz: lost control)
    (wolfshade, 31.01.2005 20:53)
  10. dinlerken insanın kolunu kanadını kıran şarkı. hareketsiz kalır tüm vücut, sadece gözden yaşlar akmaya başlar. belki de en kötüsü hiç elveda demeden çekip gidilmesi, geride kullanılmış bi paçavra gibi kalmasıdır kişinin.
    (pastaci, 24.04.2005 00:28)
  11. were you there dvdsinde liverpooldaki akustik biçimde yorumlanışının görüntüleri olan parça.zaten insanda yıkım yaratan bu parçanın gücü sanki akustik biçiminde daha da bir katlanmış.
    (lapsus, 09.05.2005 21:20 ~ 21:25)
  12. anathema kardeşlerin ölen annelerine yazdığı şarkı.sanırsamki bu şarkıyı seyirciye söyletmeme gibi bir huyları varmış.ancak gel görki rockistanbul 2004'te şarkının büyük bir kısmını seyirci söylemiştir.o gün bu gündür anathema türkiyede turnelere çıkma hatta barlarda felan takılmaya başlamıştır.yakındır yine gelmeleri.
    (sercekafasi, 04.11.2005 19:32)
  13. deniz dibindeki yosun gibi bir sağa bir sola yavaşça sallayan, hüzün deposu parça
    (beatrice, 18.11.2005 22:29)
  14. dinlemesi kadar söylemesi de insanı ağlatabilen şarkı.
    (eardur, 01.03.2006 20:58)
  15. dinlerken kalbinizin yandığını hissedersiniz nefessiz kalırsınız çoğu zaman şarkı ilerledikçe gözlerden yaşlarda süzülmeye başlar anathemanın insan ruhuna en derinden dokunan şarkılarından biri...
    anathema - one last goodbye

nasıl ihtiyacım olmuştu sana
    nasıl kanamıştım şimdi sen yoksun
    rüyalarımda seni görebiliyorum
    ama yapayalnız uyanıyorum

ayrılmak istemediğini biliyorum
    kalbin kalmayı arzulamıştı
    ama her zaman sevdiğim içindeki güç
    sonunda yol verdi

her nasılsa beni bu şekilde terkedeceğini biliyordum
    her nasılsa burada hiç kalamayacağını biliyordum
    ve erken sabah aydınlığında
    sessiz ve huzurlu bir gecenin sonunda
    kalbimi aldın götürdün

rüyalarımda seni görebiliyorum
    nasıl hissettiğimi anlatabiliyorum sana
    rüyalarımda seni tutabiliyorum
    sanki gerçekmiş gibi

ve hala acıyı hissedebiliyorum
    aşkını hala hissedebiliyorum
    acıyı hala hissedebiliyorum
    aşkını hala hissedebiliyorum

her nasılsa beni bu şekilde terkedeceğini biliyordum
    her nasılsa burada hiç kalamayacağını biliyordum
    ve erken sabah aydınlığında
    sessiz ve huzurlu bir gecenin sonunda
    kalbimi aldın götürdün
    hep kalabilmeni dilerdim...
    (beni de alın, 08.04.2006 19:35)
  16. dinlediğim zamanlar gözlerimi yaşlarla doldurabilen,artık bu dünyada olmayan ama feci derecede ihtiyacınız olan birine duyulan özlemi en iyi şekilde anlatabilen ,keşke burda olsaydı beni eskiden olduğu gibi sevebilseydi dedirten şarkıdır.gözlerden yaşlar dökülürken beraber bağırırsınız ı still feel the pain!!!
    (ıgetbored, 09.07.2006 22:14)
  17. hani çocukken, hatta eşşek kadar adam olunduğunda bile zihinde yer edinen anne görüntüsü vardır ya... anne hiç yıkılmaz, hep dimdik ayaktadır, her zaman iyidir ve doğruyu bilir, hasta olunca uyumaz sana bakar, o hep güçlüdür, güven verir ya... tüm bu duyguların çöküşünün getirdiği çaresizlik hissini iliklere kadar hissettiren şarkı..
    "but the strength i always loved in you finally gave way"
    (sechoe, 26.11.2006 22:38)
  18. bir şekilde bilirsin asla kalamayacağını..ama bu, her saniye ona biraz daha bağlanmanı, onu ruhunun bir parçası yapmanı engellemez.. tenine her dokunduğunda kanına karışırsın onun.. git gide bir parçan oluverir..
    sonra asla veda etmeyecekmiş gibi sarılırsın ona içten içe bir gün gideceğini ve o günün de çok yakın olduğunu bilerek..
    o gecenin sabahında sorumluluklarınla uyanırsın, sanki dün gece hayatının en güzel gecesi değilmiş gibi.. ve sen farkına bile varmadan tekrar gece oluverir.. yalnızlığının iliklerine kadar seni üşüttüğünü farkedersin.. o otobüste, kendisiyle birlikte senin kalbini de götürmüştür uzaklara.. belki bir daha asla göremeyeceksindir onu.. bu düşünce, kafanın bir köşesinde belirdiği anda tutamazsın gözünden akan hayat parçalarını.. sorarsın 'bu gece neredesin?' diye.. acaba o da şu anda beni mi düşünüyor diye beynini kemirirsin kendi kendine.. zamanla soğuk yalnızlığın seni yakmaya başladığını hissedersin..

bir gecede bütün hayatını bir kenara bırakabileceğine sen bile şaşırırsın belki.. ve merak edersin o da beni merak ediyor mu diye..

ondan kalan iki parça eşyayla geçirirsin gecelerini.. bir kalemlik ve içinden çıkan bir kalem.. ondan sana kalan aşk dışındaki tek şeydir bu..

ve bir elinde o kalemliği sımsıkı tutarken diğer elinle de ondan kalan kalemle bu satırları yazarsın..
    (sulfur, 24.12.2006 01:46 ~ 25.12.2006 22:13)
  19. anathema denince bir çok insanın aklına ilk gelen şarkı
    (angellore, 07.01.2007 21:52)
  20. anathema'nın mükemmel bir şarkısı olmakla birlikte, her tarz dinleyen insanın bir anda anathema fanı olduğu şarkı. nedense her dinleyen şarkıyla hissettiği yıkımı, o duygu yoğunluğunu başka şarkılarda da keşfetmek yerine şarkıyı sanki kendi yapmış gibi kendine adar. insanların kendini özel gösterme çabasıyla soğutulduğum, duygumun yok edildiği şarkıdır.tam anlatamadığım şey; insanların bunu tuvalet kapılarının arkasında yazan aşk sözcükleri gibi görmesinden duyduğum rahatsızlık. evet popüler olmasından rahatsızım. dinlendiğinde gözünden bir damla yaş gelir bu şarkıda, 'chhoock gssll yhaa' denmez, denmemeli kanımca.
    (morsmordre, 10.02.2007 16:39 ~ 16:39)
  21. bu şarkıyı bunalımda dinlememek lazım.evet ağlatır ama hıçkıra hıçkıra değil yavaş ve de sakin..gözlerinden akan her gözyaşı damlasının bir anlamı var.şarkıyı dinledikçe üşür insan ürperme gelir üzerine.yalnız hisseder çevresinde ne kadar fazla insan olsa da.çünkü yanında olması gereken insan son vedanın edildiği kişi yoktur etrafta.ben bu şarkıyı ararda 4 buçuk saat boyunca dinlediğimi hatırlarım.yavaş yavaş öldüğümü hissediyordum nasılsa.ama müziği kapatıp yatağıma uzanınca farkettim ki değişen bir şey yok hala..
    (siyahpena, 10.02.2007 23:11)
  22. (bkz: yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar)
    (thor, 10.02.2007 23:13)
  23. anathema'nın mektup niteliği taşıyan veda şarkısı (bkz: elveda)
    (ellisande, 13.02.2007 17:35)
  24. ilk dinlendiğinde bu neydi dedirten ve tekrar dinleme hissi uyandıran, ikinci dinlemeden itibaren canınız sıkkınken ve tek başınızayken dinlememeniz gereken anathema şarkısı.
    (eldritch, 13.02.2007 22:36)
  25. illa ki ağlatan anathema parçasıdır. saf hüzündür.
    (the girl with red hair, 01.03.2007 14:07)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil