belki ilginizi çeker
  1. · pink floyd live at pompeii
  2. · dark side of the moon
  3. · üçleme filmler
  4. · pink floyd
  5. · pink floyd tribute albümleri
  6. · nuri alço ile tecavüzcü coşkun arasındaki farklar
  7. · whole lotta love on the run
  8. · point of entry
  9. · 20 haziran 2006 roger waters istanbul konseri
  10. · sleep
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · disko kralı
  4. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · galatasaray
  8. · claude levi strauss
  9. · kopya çeken aslında kendisini kandırır

on the run  

1. savatage - sirens albümünün 5. parçası. mükemmel bir davul girişine sahiptir. leziz.
    (gxix, 09.04.2006 00:30)
  2. çok güzel kızların, size içkileri getirebileceği, hoş bir bar. barmen hatun ise en güzelidir. yeni ve genç gruplara verdikleri şanslarla takdirimi toplamış, kendini alkışlatmış mekan.
    (flavius, 28.04.2006 18:53 ~ 18:56)
  3. şarkının tamamındaki, ve özellikle 2:11-2:27 arasındaki, triplet crosslar barındıran davullarının drum machine olma olasılığı kafamı kurcalamıştır hep. zira albümün* genelinde alışık olduğumuz bass drum tonundan farklı bir ton var bu şarkıda. basları düşük, gaini yükek, "cıp" gibi bir ses çıkıyor. tabi pentagram gibi bir grup neden drum machine kullanır, ne gerek vardır bilemiyorum, ben sadece duyduğum şeyi yoruyorum. değilse de burdan özürler pentagram'a gitsin...
    (jugis nomen, 09.05.2006 06:54)
  4. pentagram'a ait olan on the run adlı parçanın içerisindeki drum machine gibi işitilen sesler (ki haklı olarak drum machine'i düşünüyor insan) tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, zor olmakla beraber insan emeği gibi duruyor. buradan cenk ünnü'yü tebrik eder, saygılarımı sunarım.
    (gxix, 08.08.2006 03:18)
  5. pentagram en iyi albümünün en sert şarkısı.
    (hexagram, 08.08.2006 03:26)
  6. mekan en son el değiştirmek üzereydi, eğer değiştirdiyse yeni sahibi büyük ihtimalle ankara gölge bar'ın sahibi mehmet kölemen. çok titiz birisidir. içeride bir müşteri dahi olsa soundcheck yaptırmam diyenlerdendir.
    (culdesac, 02.12.2006 18:58)
  7. ayrıca dark side of the moon'un 2.parçası olmakla beraber;david gilmourve roger waters ortak çalışmasıdır.hayat koşuşturmasındaki insanların deliliye yaklaşmasını anlatır bana göre.
    (bonzorich, 22.05.2007 13:29)
  8. 2:40 da giren dokuz sekizlik kısmına hasta olduğum gaz pentagram şarkısı. göbek havasıdan sonraki prelude de biyerlerden fena halde tanıdık gelmekte. bilen varsa haber versin, para veririm.

edit: davulların drum machine'le uzaktan yakından alakası yoktur, ben canlı olarak ne hayvan davul çalan adamları görmüşüm cenk ünnü mü çalamayacak bunu arkadaş.
    (maglor, 20.10.2007 02:31 ~ 22.10.2007 16:20)
  9. bu şarkıyı ne zaman dinlesem 2:40 civarında giren o oynak kısımda "ayağıma bastın çocuk, çok kötü bastın çocuk" diye sayıklarım içimden. engel olamıyorum kendime. bu çocuk şarkıları cidden ruh hastalığına yol açıyor arkadaş, ne pis bi dönemmiş bu seksenler!
    (dali, 16.02.2008 14:48)
  10. "...have your passports ready....rome..."

dark side of the moon albümünün en deneysel parçasıdır. speak to me/breathe ve time arasında bir köprü oluşturur. albümde grubun ses mühendisliğini yapan alan parsons'ın da az emeği yoktur haliyle parçada, onu da unutmamak gerekli.

yıllar boyunca parçanın arkasında çeşitli görseller kullanılmıştır ancak bana en uygun gelen sanırım insanların günlük tempolarında yaşarken delirmelerini vurgulayan görüntüler. arada günlük kaosa karşıtlık olsun diye deli bir kahkahayla gelen sözler de ayrıca tezatlığı vurguluyor.

"live for today, gone tomorrow, that's me, hahahaaaaaa!"

çıktığı yıl 1973'ü düşünürsek kanımca epey zamanının ötesinde hatta cesur bir girişim diyebiliriz. parçanın sonunda görsellerde görülen yatağa bağlı adamın yatağına ithafen sahnede bir yatağın yanarak patlamasını ya da sahneye çakılan bir uçağı* görmek mümkün canlı icra videolarında. sondaki patlama sesini de iliklere kadar hissetmek de cabası.
    (iao, 19.08.2008 11:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil