çok ses çıkaran boş tenekelerin üstüne işeyen ben. bu sözlükte çok eski sayılmam. buraya henüz ısınabilmiş de değilim. sözlük bağımlısı olup da yirmi dört saat buralarda da dolaşmıyorum. günde bi saatimi ayırıyorum en fazla. girdiğim giriler kendimi tatmin ettiriyor sadece. dış dünya bana sözlük ortamını sağlamıyor çünkü. tam anlamıyla özgür değilim orada. içimi boşaltıyorum buraya bi nevi.
ancak rahatsız olduğum bi kaç nokta var ne yazık ki. burada nickimden faydalanarak ayar verme girişimleri oldukça fazla oluyor. bakın arkadaşlar verin ayar tamam rahatsız etmez beni. ancak ayar verirken de biraz bilerek konuşun sizden ricam. yani omurilik soğanının sinir sisteminin bi parçası olduğunu hatırlayıp direk beyin ile bağlantı kurmayın lütfen. zira cahil insanları kimse iplemez. kendinizi açık etmeyin. bilmeden, emin olmadan sallamayın, insanların açıklarından faydalanmaya çalışmayın. emin olun ilk önce. açıklamak istediğim bi kaç şey var.
beyinimin yeterince çalışmadığını düşünüp oradan ayar vermeye çalışanlara söylüyorum bunu. hani şu beyinin omurilikle bağlantısı kesik insan diyenler benim için. arkadaşlar lütfen bakın bunu iyi dinleyin ilk ve son söyleyişim. maalesef ama maalesef sağlıklı bi insanın da omuriliği beyinle bağlantılı değildir. omurilik
çevresel sinir sistemininbi parçası canlarım. sinir sistemi ikiye ayrılır. çevresel ve merkezi olmak üzere. omurilik çevresel sinir sisteminin, beyin ise merkezi sinir sisteminin bi parçasındır. birbiriyle bağlantısız çalışır yani. ilahi takdir böyle buyurmuş. omurilik refleks hareketlerini kontrol ettiği için verdiği tepkiler beyine uğramadan direk kasa iletilir. tepki daha hızlı verilsin diye.
ikinci şey ise omurilik soğanını bitki sanan arkadaşlara geliyor. onlar lütfen bozmasın. çok eğlendiriyolar bizi çünkü.ben onları çok seviyorum. yarrrrıyorlar adeta.