i love you isimli parçası muazzez ersoy tarafından hunharca katledilen türk sanat musikisi insanı, kral adam, kanun ve ney olaylarını aşmış sanatçı. hali hazırda fransa'da ikamet etmektedir galiba.
buddha bar bilmem kaç serisinde şarkıları vardır kendisinin
mükemmel enstrümental müzikler yapan,
i love you adlı parçası dinlenesi insan.
kafa dinlendirici kişi.
makavelinin "olm gecede bi çaldık millet kendinden geçti" lafı sonucu oluşan gazla tanıştım, huzurluyum, kendimden geçerek dinliyorum.
http://www.omarfaruktekbilek.com/
ders çalışırken dinlenince çok etkili olan, final haftası öncesi ilaç gibi gelen, şiir dinletilerinde arkadan kısık sesle çalınabilecek eserler yapan kişi.
bu amcamın albümleri yabancı albüm muamelesi görür. hayvani fiyatlara satılır bu yüzden.
son albümünün fiyatı 30 milyon olan, ama albümlerindeki kalite/fiyat oranı düşünülünce fiyatı hiç de yüksek olmayan albümler yapan
müziksiyen.
(makaveli, 03.01.2005 19:44 ~ 21.07.2005 22:55)
amerika'da yaşayan, plak şirketinin yabancı olmasından dolayı albüm fiyatları yüksek olan, geçtiğimiz yaz içersinde türkiye'de konserler vermiş olan ve en iyi müzisyen olarak gördüğüm abimiz.
istiklal caddesinin her yerinde çalan "september storm" isimli şarkının bestecisi.sufi müziğinin günümizdeki en başarılı isimlerindendir.adana doğumludur.
hayat hikayesiyle beni kendine hayran bırakan her şarkısında içinizde bir yerlere dokunan büyük yetenek
beraber çalıştığı müzisyenler birbirinden başarılı ve dünyanın pek çok ülkesinden biraraya gelmiş bir gruptur; biri amerikalı,biri yunan,biri israilli,biri italyan,biri de türktür.
yok yok fıkra diil.
bir pazar sabahında haftanın yorgunluğunu atmak için yapılabilecek en dinlendirici en huzur verici şey bu ustayı dinlemektir
hasret parçası apayrı bir güzelliğe sahip olan müzisyen
mercan dede'den belki imaj olarak değil ama, müzik olarak çok çok ve kat kat üstün olan insandır.
alçak gönüllü, tr dışında tr'de olduğundan daha popüler sanatçı
fire dance albümündeki
aşk adlı eseriyle beni benden alan, müziğiyle geç tanıştığım için kahrolduğum, müzik adamı.
(tubs, 03.07.2007 18:00 ~ 18:00)
i love you adlı eseri ile beni derinden yaralamış üstad büyük müzisyen. duygular nasıl notalara tek tek işlenir bu eserinde uygulamalı göstermiştir.
kendisine ait web sitesi için...(bkz:
http://www.omarfaruktekbilek.com)
ney başta olmak üzere tüm üflemeli çalgıları ve bağlamayı türk sanat müziği makamları ile bezeyip şeffaf bir örtü olarak da sufizm sermiştir üzerine. eserlerini dinlerken ruhun hal değiştirmesi, istemsiz gözlerin tüm görüye kapanıp sadece kalbe dönmesi ve kalbin hal geçişlerinden ötürü daha hızlı atması hadisesi ise yadırganmamalıdır. musiki dışarda değil, içerden dışarı doğrudur. ruhun ritmi kalptendir.
(celibon, 08.11.2007 23:06 ~ 23:39)
asıl adı
ömer faruk tekbilektir. gavuristanda haliyle
omar faruk tekbilek olarak bilinir.
(nenya, 16.04.2008 23:02)
köklerininde kopmadığını icra ettiği sanatıyla gösteren büyük bestekar.