|
|
- oyuncularının tamamına yakınının zencilerden oluştuğu fransız futbol takımı.
yani bir fransız klasiği(mavio, 19.08.2005 18:53)
- riberyyi hülle ile galatasaraydan alan akıllı takım*
(bkz: http://www.om.net/)(mys, 27.11.2005 15:05 ~ 15:05)
- fransız futbol klübü.
- 4 yıl aradan sonra tekrar şampiyonlar ligi'nde mücadele edecek olan fransız ekip.frank ribery'nin takımdan ayrılmasıyla büyük güç kaybeden marsilya,buna karşın yaptığı transferlerle taraftarlarına umut veriyor.
yeni transferler : auxerre'li ortasaha benoît cheyrou, libourne'den defans oyuncusu vincent gragnic, monaco'dan gaël givet, rennes'den jacques faty ve le mans takımından laurent bonnart'.
son olarak 2005 yılında troyes takımından çaykur rizespor'a transfer olucakken son anda karar değiştiren cezayirli futbolcu karim ziani'yi,8 milyon euro bonservis bedeliyle sochaux takımından transfer etmişlerdir.
bu sene şampiyonlar ligine renk katmalarını bekliyoruz.hadi bakalım.
- 1899 yılında kurulan, açık mavi-beyaz renklere sahip ve maçlarını 60000 kişilik stade velodrome oynayan fransız kulübü...
şampiyonlar ligi kupasını kazanan tek fransız takımı olmasının yanında fanatik taraftarları ile de ün salmıştır. kulübün neredeyse 110 yıla varan tarihinde kadrosunda bulundurduğu futbolcular arasında andreas köpke, didier deschamps, eric cantona, jean pierre papin, marcel desailly, laurent blanc gibi ünlü isimlerin yanı sıra türkiye liginde de boy göstermiş eski beşiktaş teknik direktörü jean tigana, eski beşiktaş kalecisi vedran runje, eski beşiktaşlı yordan letchkov ve eski galatasaraylı franck ribery gibi isimler de bulunmaktadır...
- ligde aldığı kötü sonuçlardan sonra teknik direktörlerinin görevine son veren takım, galatasaray'ın eski hocası eric gerets'i göreve getirdi.
- teknik adam olarak takım başına eric gerets getirilmiştir.
(wadaa, 26.09.2007 13:52)
- zidan'ın veliahtı olarak gösterilen genç yıldız samir nasri gibi genç ve yetenekli oyuncuları bünyesinde barındıran fransız kulübü. ayrıca saha içinde takıma tamamen hükmeden herkese talimatlar vererek adeta oyunu okuyabilen çok iyi bir kaptanları var.*
- artık galatasaray'ın eski teknik direktörü eric gerets ile çalışacak olan fransız takımı.
- lorik cana diye bir kaptanı vardır bu takımın, 18 eylül 2007 marsilya beşiktaş maçında top peşinde koşmaktan çok arkadaşlarını motive etti. hayatımda böyle bir olay ne duydum ne gördüm. öyle güzel bir hava yaratmışlar ki o takımda ben olsam kaptanımı mahçup etmemek için canımı dişime takardım, helal olsun adamlara.
- 18 eylül 2007 marsilya beşiktaş maçında, kart sesiyle "çav bella" söylemeye çalışan bir adet taraftarıyla sempatimi kazanmış takımdır.
- 2008-2009 sezonunda deplasman maçlarında forma yerine süveter giyecek olan takım. nası yani diyenler için buyrun;
http://acetobalsamico.blogspot.com/...
- yeni formalarıyla bayağı bir efendi görünüme sahip olacak takım.veteranlar giyse bu formayı anlarım da nedir bu yav valla hiç güleceğim yoktu.bu konuda mehmet ali şahin'in yorumu cuk diye oturuyor;
''bu formalar dam üstünde saksağandır''
|