olur öyle  

adana çık aradan

1. cem yılmaz'ın askerlikten sonraki gösterilerinde anlattığı 'ben askeriye'de psikologa gittim' şeklinde başlayan hikayenin en can alıcı noktasındaki söylem.

hazret 'bu aralar şöyle böyle sorunlar oluyo' diye 2-3 saat anlatmıştır, gelen cevap ise olur öyledir. en azından hazret öyle anlattı.
    (makaveli, 06.01.2005 00:03 ~ 16:14)
  2. ağza feci şekilde takılan bir laftır. olur olmaz yerde söylenir, dayak yemeye, azar işitmeye sebebiyet verir.
    (creepingdeath, 10.02.2005 19:05)
  3. bütün sene boyunca hemen her muhabbette fütursuzca kullandığım laf. üstelik bulaşıcı. ama ciddi bir konu üzerindeyken hoş değildir. tepki çeker. söyleyen kişi üzerinde bir takım darp izleri oluşmasına yol açabilir.
    (sigur ros, 23.07.2006 16:50)
  4. her söze karşı sarf edilebilecek ilginç bir replik;

-osman seni seviyorum.
    +olur öyle.

-abi baban ölmüş.
    +olur öyle.

-abi telefonun çalıyo baksana
    +olur öyle, geçer.
    (thedewil, 26.05.2007 02:19)
  5. (bkz: shit happens)
    (capadosman, 23.06.2008 16:31)
  6. hani bir şeyleri tam net olarak anlatamazsınız ya da karşı taraf anlamaz(ki anlatamayan taraf sizsinizdir size göre, anlamayan taraf kendisidir dinleyene göre.) belki birkaç dakikalık olayı yarım saat içinde belki anlatırsınız, belki de iki buçuk saate tamamlamak için didinirsiniz(ki saatin nasıl geçtiğinizden haberiniz dahi yoktur.) hani bazen de karşı tarafı incitmemek için en saçma yerlerde, en saçma kılıklara girersiniz(ki zaten kendi cisminizi unutursunuz genelinde.) ya da istediğiniz zaman, istediğiniz şeyleri yapabilecek konumda olmazsınız(ki genelde böyle olur.) ya da sizinle aynı duyguları paylaşmayan insanlarla konuşacak şey bulmak için “eee havalar da ısındı” cümlesiyle başlarsınız muhabbete(ki devamı da gelmez.) ve sürekli olarak bir şeyler için uğraş verirsiniz. sürekli ve sürekli. hani bazen de son kez göreceğiniz kişiye “eyvallah” diyerek gitmek istersiniz ama gözleriniz şaşı olacak derecede kendi ekseni etrafında döner ya(ki arka tarafı görebilen gözler yoktur.)

bunların tamamına birden verilecek tek yanıttır kendileri(ki bu bir yanıt değildir, kandırmayalım birbirimizi.)

olur öyle(ki “olmaması” için ne yapmak gerekir, kaç kişi biliyor?)

ve ben hiç duymadım “olmaz öyle” diyerek, yeni bir öneri bulanı(ki buna ihtiyacımız da yoktur belki.)
    (god, 29.08.2009 17:10 ~ 02.10.2009 18:21)
  7. (bkz: birtakım şeylerin öyle olması)
    (elpinoras, 29.08.2009 17:11)
  8. (bkz: her şeyde bir şey vardır)
    (makaveli, 01.10.2009 23:40)